Little house found a home


Ennen joulua mainitsinkin yhteistyöstä kotimaisiin Luona In -kalusteisiin liittyen ja nyt blogiyhteistyönä saatu Leikkikoti* on vihdoin koottu ja aivan ensimmäiseksi se muuntui Mimille viihtyisäksi lukusopeksi. Mökille mielessä on monenlaista käyttöä sekä mm. tapetointi ideoita, mutta koska havuvaneri on itsessään niin kaunis, jätimme sen tällä hetkellä vielä aivan paljaaksi ja nyt koristelimme sitä vain hieman tarroilla, jotka leikattuani liimasimme yhdessä. Vauva-aikaan tehty imetystyyny on viime aikoina ollut lähinnä isonsiskon leikeissä ja siitä tuli nyt hauska säkkituolipeti leikkikodin sisälle ja kun vielä lisäsimme kattoon IKEA:n Jansjö-klipsilampun niin Leikkikodista tuli oitis uusi lempipaikka! 

Luona In -leikkikoti toimitetaan osissa, eli se piti kasata kotona. Kasaaminen osoittautuikin hieman haasteellisemmaksi kuin osasin odottaa, kun osat eivät napsahdelleetkaan yhteen noin vain ja saimme käyttää hieman työkalujakin kasaamiseen. Havuvaneri on aika herkkä ilmankosteudelle ja ehkä sekin vaikutti asiaan, mutta juteltuani Luona:n edustajien kanssa olin ilmeisesti saanut hieman normaalia tiukemmat osat, sillä leikkikodin kokoamisen ei tulisi olla niin työlästä kuin siitä meillä tuli. Asiakaspalvelusta annan Luona:n porukalle kyllä täyden kympin, sillä he kuuntelivat mielellään antamani palautteen ja lupasivat hetimmiten tehdä myös toivomaani selvennöstä kokoamisohjeeseen, mm. tarkentaa katon harjan osiin toisiaan vastakkain tulevien osien paikat, sillä meillähän ne (tietenkin) ensin yritettiin liimata väärin päin tarkempia ajattelematta, harjan toisiinsa sopimattomat kulmat toki huomasi pian, jotta tajusimme kääntää osat toisin päin. Tulkitsin ohjetta itse niin, että katon harjat tulisi liimata sivuihin kiinni, mikä mielestäni vaikeuttaa esim. mökin mahdollista tulevaa purkamista ja säilömistä ym. Luonalta luvattiin selkeyttää ohjeessa myös mahdollisen liimauksen tarvetta. Korvaukseksi vaivastani sain Luona:lta myös ylimääräisen Luona In -vanerikehän, joita pari kotiutuikin aikaisemmin jo makuuhuoneeseemme samaiseen yhteistyöhön liittyen, mutta siitä enemmän hieman myöhemmin.

Kaiken kaikkiaan valmis mökki on yhtä kaunis kuin kuvissakin ja äiti ja tytär ovat siitä molemmat yhtä innoissaan. Näen jo mielessäni sen muuntuvan moneen eri leikkiin ja muokkautuvan hieman aina leikin mukana uudenlaiseksi lempileikkipaikaksi. Keittiöleikkejä ajatellen meidän Brio:n hella sopii varsin hyvin 40cm syvän leikkikodin sisälle, minikeittiötä suunnitellessa täällä tuunataankin jo mm. pientä hyllyä ja muuta kivaa. Liimaamamme tarrat ovat aika väliaikainen koristus ja mietin myös vielä vanerin mahdollista viimeistelyä esim. oikein vaalealla ja läpikuultavalla Osmo colorilla, uusi vaneripinta kun on aina kaunis, mutta ajan kuluessa se tietenkin kellertyy. Mutta myös esim. takaseinän tapetointi oikein kivalla tapetilla houkuttelee!

Huomaathan, että Luona shopin tuotteet saa nyt tammikuun loppuun -10% alennuksella koodilla blogi10 !Yhteistyössä Luona In ja Suomen Blogimedia.
*Tuote on saatu blogiyhteistyönä.
Bloggaaja saa bloginsa kautta tehdyista Luona In -ostoista pienen provision.


I received this beautiful Finnish made playhome* by Luona In as blog collaboration. The Luona In -playhome is made of plywood and is like an open canvas for kids' play. Now as a start it became a little reading place for Mimi with a few stickers we cut and glued together for decoration. With few pillows and a reading light it became this little girl's favorite place at the moment! The plywood itself is so beautiful I don't feel like covering it yet, even though I'm dreaming of adding a cool wallpaper in the back wall of the house!

As the house came in parts we had to build it ourselves. Building the playhome was a bit more work than I thought it would be and we even needed some extra tools as the parts seemed a bit too tight to attach together, but what I understood from the company the parts shouldn't be too difficult to build at all. I probably had bad luck with my piece and they also were willing to send me new parts if needed. In the end we got the house together and it's as nice as I thought! Luona In staff took my feedback of the difficulties well and promised also to make an update for the building instructions so that it works for "dummies" (me) too.

I'm sure the playhome will serve many different kind of play, next it will turn into a little play kitchen that I'm currently planing together with Mimi. For example our Brio stove fits in perfectly so I'm currently tuning a little self for the kitchen things to go with it.

Now you can get all the Luona shop products with -10% with the code blogi10 until the end of January 2014!

Collaboration with Luona In and Suomen Blogimedia.
*The playhome is received as blog collaboration.

32 comments:

 1. Suloisesti sisustettu! Aivan ihana!

  ReplyDelete
 2. olis kyllä aivan ihana, mutta hintaakin on, olispa lähtipiiris joku joka osais tehdä itse:)

  ReplyDelete
 3. How lovely this house is! Love it, your decoration and the perfect spot for this little lamp. :-)

  ReplyDelete
 4. Ihanat kuvat ja mainio mökki! Tarrat piristää kivasti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kaunishan se on ilmankin, mutta teki mieli hieman tuunata :)

   Delete
 5. Kaunis on, mutta ei niin kaunis, että siitä tota hintaa ikinä maksaisin. Nuo tarrat ja valo on kyllä tosi hauska lisä tuohon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan se onneksi kuitenkin laadukasta kotimaista materiaalia ja suunnittelua, mutta ymmärrän, onhan mökillä toki ihan hyvin hintaa. Mutta ymmärrän myös, ettei pieni kotimainen yritys pysty mitenkään kilpailemaan esim. Ikean hintaryhmän kanssa.

   Delete
 6. Tämä olisi tosi kaunis. Olen vähän haaveillut meille, koska meidän olkkari on tosi korkea ja tämmöinen pieni nurkkaus pienille voisi olla juuri omiaan rikkomaan sitä.

  -Paula

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Paula :) Meidän mökki saatiin mahdutettua lastenhuoneeseen, mutta tilavassa olkkarissa pieni talo olisi aika symppis!

   Delete
 7. Tästä leikkikodista olen haaveillut jo tovin. Jospa uuteen kotiin sitten.Ihastuttava! Ja nuo tarrat ovat upeita! Mä niin tykkään näistä sun kuvista! Uskallat käyttää hienosti värejä. Tykkään kovasti! Yksi mun lemppari blogeista kyllä! <3 Tulee vaan liian harvoin kommentoitua tänne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos Ane! Ihana kuulla, piristit kyllä ihanasti päivää kommentillasi! <3

   Delete
 8. Onpa kivan näköinen! :) Samaa mökkiä olen itsekin katsellut, sopisi meillä olohuoneeseen jossa meidän tytön brion keittiö majailee, myöhemmin tästä saisi vaikka hienon nukkekodin lisäämällä pari hyllyä :)

  Ihanasti olet koristellut, niin herkut värit! Mistä moista tarraa(?) saa ostettua?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Rosa! Ihan askarteluliikkeistä löytyy tuollaista mm. DC-Fix -merkkistä värillistä kontaktimuovia, joko metritavarana tai rullana. Mietin myös samaa, että mökistä saisi aika hienon nukkekodin vaikka barbeille, kun lisäisi siihen pari hyllyä ja toki toimisi silloin myös kirjahyllynä!

   Delete
 9. Replies
  1. On se :) Pikkuneitisestäkin on nätti, varsinkin siksi kun laitettiin myös vaaleanpunaisia tarroja ;)

   Delete
 10. Ihana pikkuinen mökki! Silmät kyllä herkutteli noiden verhojenkin kanssa. Mahdatko muistaa mitä kangasta se on? Ihan kuin olisin nähnyt sitä joskus jossain turkoosi-vihreän sävyissäkin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verho on Marimekon kangasta, Aino-Maija Metsolan "Jurmo" -ostin kesällä ale:sta, voi hyvinkin olla ollut saatavana myös toisen värisenä.

   Delete
 11. I love your curtains! Do you mind sharing where they are from, or who the fabric is by?

  Thank you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi! The curtains are made of Marimekko fabric called "Jurmo" (last years collection I think), design by Aino-Maija Metsola :)

   Delete
 12. Hieno se on, ei siitä mihinkään pääse!! Wau!

  ReplyDelete
 13. Tämä on kyllä hienoimmin tuunailtu luona-mökkerö minkä olen nähnyt :) tosi kivannäköinen, mukava blogi muutenkin, vasta eksyin tänne.
  (Ps. Mulla on omassa blogissa mekkoarvonta menossa, ajattelin vinkata kun arvioin, että mekot olisi teidän tyttöjen kokoisia kenties? Marimekon kankaista olen mekon ommellut ;) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos ja kiitos! Kiva kun tänne eksyit :) Pitää tulla ehdottomasti kurkkaamaan mekot!

   Delete
 14. SO SWEET!!!!!!!!!!!!!
  j'aime beaucoup votre univers déco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete