Summer memories and new terrace update



Kaupallinen yhteistyö: Byggmax (osa terassilaudoista saatu)



Täällä muistellaan vielä kesää ja sitä, kuinka ihana uusi terassi oli syksyn lämpiminä päivinä. Nyt terassin peittää jo pieni lumikerros ja vaikka mieli alkaa olla melkein jo jouluisemmissa hommissa niin tämä isohko loppukesästä ja syksyllä valmistunut uudistus pitää silti esitellä. 



Kaikki alkioi siitä kun vanha hirsitalomme kaipasi kipeästi salaojitusta ympärilleen ja vihdoin saimme salaojitusremontin tehtyä. Alkukesästä vähän kauhuissamme katsoimme kun talon ympäriltä piti repiä syreenit ja perannapenkit salaojituksen tieltä. Onneksi sain siirrettyä suuren osan perannoista ja osa syreeneistäkin saatiin siirrettyä. Nyt kun talon seinä tuli näkyville takapihan puolelta oli mahdollista toteuttaa talon viereen terassi. 

  
Terassin suunnittelussa saimme apua arkkitehti äidiltäni ja isältäni, joka myös auttoi miestäni terassin rakentamisessa. Itse en rakennushommista voi paljoa kunniaa ottaa, sillä oma työpanokseni oli lähinnä rakennusjoukkojen ruokinta ja lasten hoito. Neuvoja rakentamiseen saimme perheen muilta terassin rakentaneilta ja Byggmaxista, mistä myös terassin laudat* ja rakennustarvikkeet löytyivät. Terassilaudaksi valitsimme kauniin harmaaksi käsiteltyä harjattua kuusta, jonka sävy sopi täydellisesti vanhaan taloomme.


Ison terassin suurin työ oli perustusten kaivuussa ja tasauksessa sekä kulman portaiden rakenteen teko. Lautojen latominen oli ilmeisemmin helppoa koska se meni nopeasti. Terassilaudat kiinnitettiin toisiinsa lautojen sivujen railoihin istutettavilla osilla jotka ruuvattiin runkoon, tällöin lautoihin ei tullut ruuveja tai nauloja näkyviin ja lopputulos on todella siisti.


Onneksi syyskuussa oli vielä useampi aurinkoinen päivä ja terassilla päästiin nauttimaan loppukesän ja syksyn auringosta. Ikeasta aikaisemmin hankittu harmaa pöytäryhmä sopii juuri hyvin terassin sävyyn ja ihana House of Rym:n peitto on muuten kesän hankinta Kettukarkki SHOP:sta. Aika ihanaa, että talvi tulikin aikaisin tänä vuonna, mutta kieltämättä en malta odottaa tulevia kesiä kun pääsemme viettämään kesäpäiviä ja juhlia terassilla!




/


Here it's been snowing for few days already but I wanted to give you a little renovation update from the end of last summer as we got a new terrace for our backyard. We had to add a rain water drain system under our house and we had to tear down all the threes and things growing close to the house walls. The terrace was build by my father and my hubby in the end of the summer and it's perfect! It became pretty large, but so is our backyard so it fits in well and there's still plenty of grass to cut and space to play soccer. 

The grey toned timber was a perfect pick next to our old house. I'm happy we got an early winter but can't wait for the coming summers to enjoy more of the terrace!

*In collaboration with Byggmax

4 comments:

  1. Hei, onko terassi minkä kokoinen? Asumme samanlaisessa punaisessa vanhassa talossa ja terassi suunnitteilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Terassista tehtiin aikalailla talon levyinen ja suurin piirtein. 4 metriä syvä, eli siihen mahtuu mukavasti isompikin pöytä ja tuolit poikittain. Anteeksi myöhäinen vastaus!

      Delete