flea market finds and all about green


Lauantaiselta visiitiltä Käpylän Lippakioskin kirppikselle löytyi sekalainen sakki vanhoja juomalaseja. Vaikka joukossa on muutama yksinäinenkin kaveri, en antanut sen nyt haitata ja aika kivan ja rennon kattauksen noista saa vaikka ihan yhdessäkin! Siinä missä Kettukarkki blogin Maire hamstrasi vieressäni kaikkea keltaista, minä annoin periksi intohimolleni tuohon vihreään lasiin. Olen ihaillut jo lapsuudessa kaikkea vihreää lasia mummilassani, mutta meille kotiin ei sitä oikeastaan ole vielä ihmeemmin kertynyt. Yhteensä sain maksaa neljästä lasista ja kahdesta olutlasista muistaakseni 5,40€ eli hinta ei onneksi huimannut. 

Mimille löytyi myös muutamia kivoja ja tarpeellisia juttuja, välikausihousuista vanhoihin my little poneihin, joihin äidin silmä heti liimaantui ja parin euron kulutusta ei tarvinnut miettiä kauempaa. Ehkä mukana on jotain oman lapsuuden muisteloa, mutta ne nykyiset ponit kaupassa eivät ainakaan omaa silmää miellytä niin kuin nuo vanhan malliset ja kyllähän ne parivuotiaalle pikkutytölle varsin hyvin kelpasivatkin! Pilvenmallinen leipälautanen on Snugin ja Hipihtävän vihreän kesämekon sain jo talvella tuliaisena siskoni Gambian matkalta ja siihenpä tämä maha vieläkin mahtuu!

Ainiin, ja valkoisen Aalto-jakkaran oli mies ostanut ihan yllätyksenä, kun oli kuulemma vahingossa eksynyt Artek Aitan aleen! Ihmeellistä, sanon minä!

*

On Saturday we visited a local flea market event by the Lippakioski in Käpylä. I ended up collecting a mix of four old drinking glasses and two beer glasses, that all together cost me 5,40€. As Maire from the Kettukarkki blog collected all cute yellow things next to me, I gave it up to my passion to the old green glass. I've loved green glass since I was a kid and admired all the green glass dishes in my grandmother's place.

I also got some fun as well as useful things for Mimi from winter pants to the old my little ponies. Maybe it's because of my own childhood memories I had to get these two with those few euros, but also as I really don't like the modern design of these ones at all. At least I don't find them as cute as these! Didn't have any hard times getting the-two-year old girl to like them either! The cloud shaped cutting board is by Snug and the green hippie summer dress my sister brought me from her trip to Gambia last winter. It's a perfect summer dress now as the belly also still fits in!

And I must mention that the white Aato stool was bought by my hubby as a surprise as he said he had accidentally found the Artek outlet sales! Amazing, what can I say!

19 comments:

 1. Oi tuo vihreä kuplalasi on aivan ihana! Toivotaan, että niitä löytyis lisääkin sulle joskus jostain. Ja aika kiva ylläri sua odotti! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo kuplalasi on just mun lemppari! Jospa jossain tulis lisää vastaan!

   Delete
 2. Mulla tulee ihan mieleen, että tossa vihreessä lasissa olis voinu olla joskus muinoin sinappia ;-). Muistan lapsuudesta että meillä oli sellasia "sinappilaseja" Tosin ne oli eri mallisia (semmonen pullukampi alaosa mut ihan ku oisin tollasiaki nähny. Joskus 60-luvun lopus tai 70-luvun alussa. Toi värikin osuis siihen aikakauteen. T. Tiina-Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hyvin on voinutkin olla, ennen sinapit sun muut myytiin niin kauniissa laseissa! En hoksannut kysyä jos myyjä olisi tiennyt tarkemmin, pohjassakaan ei ole mitään merkkejä.

   Delete
 3. Hei nuo "oikeat" My Little Ponyt hivelevät silmää täälläkin ja olenkin säästänyt omiani ja ostanut kirpputoreilta hyväkuntoisina muidenkin aarteita. Ne koristavat tällä hetkellä muun muassa vessan oven päällä olevaa sisäikkunaa.
  Yksi miespuolinen kaveri sanoi että pinkissä ponivessassamme on riskinä alkaa pissata mansikkalimsaa. :<

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omat vanhat ovat kyllä myös mummilan tallessa, ensi kerralla pitää etsiäkin ne esiin! :)

   Delete
 4. APUAAA! Saako noita limuja jostakin Suomesta? Kaipaan niin tuota ruusulimua...

  ps. Aika kiva ylläriostos ja kivat kirpparihankinnat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Limut ostettiin samalla kun otettiin ruokaa mukaan Iso Roban Fafa's ravintolasta. Eli ainakin sieltä, kaupoissa en ole edes tajunnut tuollaisia katsella. Ruusulimu oli aika hyvää, vaikka toki tosi ruusuista :)

   Delete
 5. Replies
  1. Thanks! Usually I'm not that lucky at all in flea markets, guess I just have to visit them more!

   Delete
 6. Ihania! Paitsi ponit. Mä oon ehkä maailman ainut ihminen, joka ei voi sietää My Little Ponyja :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, älä huoli, et varmasti ole ainoa! En mäkään niitä nyt mitenkään kummemmin rakasta, mutta lapsena kyllä aika lailla :)

   Delete
 7. Ihania kuvia. Ja tuo sinun mekko...ja masu!<3

  ReplyDelete
 8. Hei!

  Ajattelin, että sinua voi kiinnostaa tuon yksittäisen vihreän juomalasin alkuperä, se ei ole sinappilasi (vaikka hyvin sellaisen tyylinen onkin) vaan Riihimäen Lasin tuotantoa ja Erkki-Tapio Siiroisen suunnittelemaa Barokki-nimistä sarjaa, johon löytyy aika paljonkin erilaisia astiaosia.

  Vihreät tuopit ovat kovin kauniit myös, niiden alkuperää en osaa sanoa, veikkaan vahvasti Riihimäen Lasia, mutta Googlea nopeasti selaamalla suunnittelijaksi väitetty Saara Hopea epäröityttää. Ei siksi, ettei voisi olla, mutta en löytänyt vahvistusta ns. luotettavilta sivuilta, monia lasiesineitä myydään suunnittelijoiden nimellä ilman minkäänlaista totuuspohjaa valitettavan paljon. Kotimaiseksi lasiksi uskallan väittää joka tapauksessa.

  Todella hyvät ja edulliset löydöt olet tehnyt. :)

  Terkuin lasista jossain määrin kiinnostunut lukija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos valtaltavasti tiedosta! Tottakai lasien alkuperä kiinnostaa! Nyt en vaan ollut ehtinyt vielä edes miettimään lasien historiaa, niin tämä tieto oli hienoa saada! Nythän tässä voi alkaa jo metsästellä laseja lisää, tai muitakin Barokki-sarjan astioita. Pienen googlailun jälkeen huomasin, että osa Barokki-sarjasta onkin jo tuttua.

   Mielenkiintoista myös kuulla, että olutlasit luultavimmin ovat myös suomalaista tuotantoa, tässähän pitää alkaa harrastamaan asiaa enemmän! :) Nuo kirkkaat lasit ovatkin ranskalaisia aika peruslaseja.

   Kiitos vielä! Tällaisia viestejä on todella kiva saada!

   Delete
 9. those lemonade bottles are adorable!

  http://acidcoast.blogspot.com

  ReplyDelete
 10. Hei hyvä, ostit nuo tuopposetkin! Oikein hyviä ostoksia tehtiin :). Taitaa vaan olla vaarallista käydä kirppiksellä toisenkin yllytyshullun seurassa. Mutta mennään silti uudestaan, pian!

  ReplyDelete