By the fireplace


Tässä yksi meidän lempinurkkaus uudessa kodissamme. Tämä valkoinen kaakeliuuni hurmasi heti ensi näkemältä ja onneksi se myös toimii hyvin. Toinen, tällä hetkellä toimimaton kakluuni onkin hieman villimpää designilla, mutta omalla persoonallisella tavallaan myös aika hurmaava. Eiköhän sekin tule kuvissa näkymään, mutta myöhemmin.

Alakerran ajanpatinoimilla lautalattioilla on päällään paksu venelakka ja ainakin vielä pidämme lattian sellaisenaan ja tunnustelemme sisustukseen tehtäviä muutoksia rauhassa, ennen kuin alamme maalailemaan kattoja tai lattioita. Ensin lattian vaaleaksi maalaaminen tuntui itsestäänselvältä, mutta lautalattia kieltämättä tuollaisenaan tuo aika ihanaa lämpöä sisustukseen. Puuta meillä löytyy myös muutamasta paljaasta hirsiseinästä sekä osasta kattoa. Muuten kodin pintojen väri on valkoinen, mikä luo itseasiassa aika kivan yhdistelmän tummentuneen puun kanssa.

Paris-tulitikkurasia hankittiin jo kesällä Ranskan matkalta omaa takkatulta varten. Eikös myös tuollainen lasikupu kuulu jokaiseen blogiin? Löysin pari päivää sitten niitä Hemtexin alekorista n. 3€ kpl, eli nyt ei kun jouluasetelmia tekemään kakluunin lämmössä!

Onko teillä jo viikonloppu suunniteltu? Täällä arvotaan vielä lähdetäänkö aamulla ajamaan Turkuun Finnish Design Shopin ystävänmyyntiin vai jäädäänkö kotihommiin. Piha nimittäin kaipaisi armonta haravointia ja viimeisistä nurkissa pyörivistä muuttolaatikoistakin olisi kiva päästä eroon, mutta toisaalta tuon ystiksen tarjonnasta varmasti voisi tehdä huikeitakin löytöjä! Finnish Design Shopin ystävänmyynti siis nyt 25.–26.10. klo 10–17, Iso-Heikkiläntie 6 Turussa.

/

This is one of our favorite corners in our house. This white tiled stove is so pretty and luckily it works well also. We have another one in the house also but with quite a bit wilder design. In the ground floor the floors are old wooden boards that bring a very warm and cozy feel. In the beginning we thought to paint them white right away, but now we want to see for some time how we like it before painting anything. We have wood visible also on some other surfaces so have to think all the possibilities through before grabbing a paint brush.

The Paris -match box we bought already last summer for our own fireplace and don't those glass domes belong to each interior blog? I found some in a sale basket with 3€ so now I'm ready for some christmas still life styling!12 comments:

 1. Oi tännekin kelpaisi kaakeliuuni! Maalämmön säätelyssä kun on vielä toivomisen varaa. Ihana toi kuvassa pilkahtava matto. Parhaillaan on hakusessa lastenhuoneen matto. Kenen/mistä se on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Matto on roudattu viitisen vuotta sitten Pariisista saakka. Oli the Conran Shopin omaa valikoimaa, muttei ole näkynyt liikkeessä sen jälkeen :(

   Delete
 2. Replies
  1. Pitäis vielä opetella itsekin noihin tulentekohommiin vihdoin kunnolla :)

   Delete
 3. Tietysti FDS ystävänpäivämyyntiin.
  Ajat pihan sitten keväällä keräävällä leikkurilla ja annat nyt lehtien lannoittaa nurmikkoa.
  Ja mitä lasikupuun tulee, kyllä sellainen kuuluu joka blogikodissa olla ;).
  Tyhjänä tai kuten sinulla kiva sisältö siinä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, no nyt jäi tällä kertaa ystikset kun oli niin kiva olla vain kotona :) Vaikkakin onneksi vielä ehdin Marimekon ystikseen ;)

   Delete
 4. Mäkin alan pikkuhiljaa lämmetä tälle takkahommalle, että sen ääressä olisi mukava viettää aikaa... Kaunis takka, ihana tuo kultainen luukku :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä siinä takkahommassa jotain tunnelmallista on, eikun takalle nyt paikka taloon jos ei ole jo suunnitelmissa ;)

   Delete
 5. Kaunista! Ja upea takka! Ihanaa, että se toimii! Meidän takka vain jylhänä kököttää nurkassa, toimimattomana. No, onpa ainakin tunnelmaa tuomassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toinen meillä on myös toimimaton, mutta jospa sen nuohooja saisi kuntoon!

   Delete