Hiekkalaatikko / Sandbox


Vihdoin pihalle saatiin myös kahden pienen neidin kauan haaveilema oma hiekkalaatikko. Päätimme jo aiemmin, että ostamme laatikon valmiina ja kannellisena. Kuusikulmioinen hiekkalaatikko vei kuitenkin silmää miellyttävimmän laatikon palkinnon ja sipaisulla harmaata sävyä laatikko pääsi pihaan vaikkakin vielä ilman omaa kantta. Päätimme kuitenkin, että kannen rakentaminen onnistuu, joten se puuhataan tässä seuraavaksi laatikkoa suojaamaan. 

Tämä hiekkalaatikko malli oli suhteellisen ohutta lautaa, mutta toivotaan sen kestävän nämä seuraavat pari vuotta. Valmishiekkalaatikkojen koot olivat yleisesti suhteellisen pieniä, 120cm leveä laakikko vaikutti olevan suosituin. Meidän isolle pihalle olisi toki isompikin mahtunut, mutta nyt valitsimme tämän 150 cm leveän kuusikulmaisen laatikon, jonka muoto tuntui tosiaan tuntui miellyttävämmältä kuin perus neliö (ja siitä voi tulla vaikka hauska istutuslaatikko myöhemmin). Ystävän kanssa vitsailimmekin jo, että jos tytöillä tulee ahdasta, tuohon voisi laittaa toisen samanlaisen viereen. Hiekan pitäminen varsinaisen laatikon sisällä on toki ainainen pieni ongelma, mutta mikään ei voita sitä hiekkakakkujen teon onnea, joka pienten murusten naamasta paistaa!

/

Finally we also got a new sandbox for the little girls in our garden. It's been very popular and it's also very hard to keep the sand only inside the box, but nothing beats the smiles of the two little sand cake makers on their own sandbox!

6 comments:

 1. Me hommattiin se 120-senttinen ja onhan se pieni. Tuntuu että jo nyt lelut vie kaiken pinta-alan :) Mutta ihan lähellä on leikkipuisto, että jospa tällä kuitenkin pärjätään.

  Mutta onpa teillä ihana piha! Tosi idyllinen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se 120-senttinen on kyllä aika pieni, mutta ei tuo 150 leveä ole kovin paljoa isompi. Onneksi meilläkin on viereisessä leikkipuistossa paljon isompi hiekkalaatikko sun muuta, niin voi käydä myös siellä!

   Kiitos! Me ollaan aivan ihastuksissamme myös omasta pihasta! Vaikka onhan tuossa paljon hommaakin, mm. kerätä lehtokotiloita ja juuri huomasimme jotain toukkaa pesivän omenapuussa :D

   Delete
 2. Hei onpa nätin muotoinen hiekkalaatikko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itselle myös tuo muoto näytti miellyttävämmältä :)

   Delete
 3. Haha! Meidän hiekkalaatikko on täytetty mullalla :D Viime vuonna siellä kasvoi salaatti ja pinaatti, tänä vuonna voikukka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voihan voikukka! Ehkä meilläkin joskus viiden vuoden päästä, mutta mieluummin sitä salaattia vaikka, voisi ainakin yrittää ;)

   Delete