Renovation plans - Living room


Olemme asuneet hirsitalossamme nyt reilun vuoden ja koska muutto tapahtui suhteellisen nopealla aika välillä, emme ennen muuttoa ehtineet tehdä talolle sisäseinien maalamista erikoisempaa remonttia. Nyt on kuitenkin vihdoin aika alkaa tehdä pikku hiljaa pintaremonttia huone kerrallaan. Talon kaikilla seinälevypinnoilla on kova ja karhea "Kolibri" pinnoite, josta emme ole olleen niin innoissamme ja sen tasoittaminen onkin osoittautunut aivan liian kovaksi työksi. Pinnoitteineen ja samoineen seinistä tulee ehkä hieman liian mökkimäinen tunnelma meidän mieleen. Nyt ensimmäisenä vuorossa on isompi olohuone, jonka seinälevyt vaihdetaan, jolloin myös levyjen väliset saumat saadaan umpeen.

Molemmissa alakerran olohuoneissa on kaunis erittäin tumma puupanelikatto josta olemme pitäneet paljon. Kuitenkin toista talvea täällä asuessamme olemme tulleet siihen päätökseen, että katto maalataan valkoiseksi, jotta huoneeseen tulisi enemmän tilan tuntua ja vaaleutta. Nyt myös huoneen sisäseinät ovat tummaa hirttä sekä huoneessa on myös ruskeansävyinen iso kaakeliuuni, joten vaaleaa pintaa on vain ulkoseinien puolella. Huonekorkeus on n. 260 cm eli pieni ylimääräinen tilantuntu Huoneen ei olisi haitaksi.Tumma katto tuo tietenkin kodikkuutta ja kesän valossa se tuntuu ihan raikkaaltakin, kuitenkin talven hämärinä aikoina sisällä on hyvin hämärää ja valot on pakko pitää päällä myös keskellä päivää. Onneksi varmasti tasaiset seinälevyt ja valkoisempi maalikin auttavat asiaan, enkä malta odottaa nähdä miltä huone pintaremontin jälkeen näyttää!

Kuva 1. katto nyt ja kuva 2. katto testattuna valkoiseksi.

Photo 1. the ceiling as it is and photo 2. testing the ceiling in white.

Katon maalaus tietenkin muuttaa ilmettä ja halusin hieman testata miltä vaalea katto näyttäisi ja photoshoppasin nopeat kuvat. Miltä erot teidän mielestä näyttävät? Tiedän, että monet teistäkin varmasti ovat vanhan paneelikaton säilyttämisen kannalla, mutta kyllä täällä taidetaan pistää maalaten, jos ei nyt heti niin keväämmällä kun tuuletuskin onnistuu paremmin. Olohuoneen jatkeena olevaan kirjasto + tv -huoneeseen tumma katto jätettäisiin, sillä pienempään huoneeseen se sopii kodikkaasti ja siellä kaikki seinät ovatkin vaaleat. Lattiaa emme varmaan ihan hetkeen maalaa, mutta ehkä jossain vaiheessa sekin on edessä ja hirsiseinät pysyvät tietenkin sellaisinaan, ehdottomasti.

Muistakaahan, että vielä tänään ehtii osallistumaan harmaan Innoluxin Lambada valaisimen arvontaan TÄÄLLÄ!


Now we have been living in our house for a bit over one year and finally we are starting to make some small renovation a room by room. First is the living room and there we are renewing the walls that now have quite rough surface finish will become smooth with new wall boards. Also after a lot of thinking we have decided to paint the main livingroom ceiling white. As the painting is quite a change I did a bit of quick photoshopping to test how the room would look before and after the paint.

16 comments:

 1. Molemmat näyttävät hyviltä mun mielestä, mutta kyllä valkoinen tuo jo kuvassakin lisää avaruutta. Sillä on kyllä merkillinen voima.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta! Mäkin pidän tosi paljon vanhasta ja siksi päätös ei olekaan helppo. Mutta tosiaan kaipaan sitä avaruutta, mitä valkoinen katto varmasti toisi lisää! :)

   Delete
 2. Kiva nähdä teidän kodista vähän laajempia kuvakulmia.

  Tumma katto on toki kodikkaan näköinen, hieman kesämökkimäinen. Vaalea taas tuo tilaan kivaa skandinaavisuutta ja raikkautta ( ja sopii mielestäni ehdottomasti myös vanhaan taloonne!)

  Mulla alkaa remonttisormet syyhyämään aina muiden remonttisuunnitelmia lukiessa. Ai että.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiva, itse kun katselee kotiaan päivittäin, ei ehkä tajua kuinka blogiin tulee otettua enemmän vain yksityiskohtakuvia :) Mutta kyllä vaalea katto tuohon tilaan tulee, jos ei heti niin keväämmällä.

   Delete
 3. No suoraan sanottuna en ensin huomannut kuvissa eroa. Luulin että olit vahingossa postannut tuplana :D

  Mutta nyt kun tiedän... Kuvissa tumma näyttää kauniimmalta, mutta uskon että oikeassa elämässä maalaaminen on hyvä ratkaisu. Tumma katto (yhdessä muiden puupintojen kanssa) pimentää niin paljon, kun ei huonekorkeuskaan ole kovin suuri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, lisäsin kuvatekstiä kun itsekin huomasin niiden olevan kyllä aika samanlaiset :D

   Mutta tosiaan, kun huonekorkeus ei ole kovin suuri niin vaaleus varmasti avartaa!

   Delete
 4. Mä maalaisin valkoiseksi. Tumma hirsiseinä korostuisi sitten ihanasti. Mekin levytettiin seinät uudestaan. Ne oli röpöliäistä halteksia monella tapetti ja maali kerroksella kuorrutettuna. Ei niistä olisi enää saanut hyvää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasin myös itsekin just näistä kuvista kuinka hirsiseinä varmastikin tulisi paremmin esille vaalean katon alla :)

   Täälläkin seinät ovat aika kierossa ja jospa levyt uusimalla ne saisivat hieman enemmän ryhdikkyyttä!

   Delete
 5. Ehdottomasti kannatan maalaamista. Tuo tilan tuntua, mutta ei vie rakennukselta sen ominaistunnelmaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, pidän katosta varmasti paljon myös vaaleaksi maalattuna :)

   Delete
 6. Kannatan todellakin maalaamista! Nimittäin EILEN saatiin meillä valkolakattua tumma paneelikatto ja ai että on hieno! Paljon korkeamman ja fressimmän oloinen kuin se vanha. Ja me ei tosiaan edes maalattu, vaikka se olis kyllä ollut helpompaa. Me lakattiin katto nyt talvella kun meille on annettu ymmärtää että jos katon maalaa vaikka kesällä niin talvella paneleiden väliin voi ilmestyä tummat kolot kun paneelit kutistuu kun ilma on kuivaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hienoa! Pitääpä hieman tutustua aiheeseen enemmän! Toisaalta saattaa olla, että joudumme joka tapauksessa hieman odottamaan maalauksen kanssa, mutta pitää selvittää tuo maalin ja valkolakan ero näin kylmänä vuodenaikana! Kiitos vinkistä!

   Delete
 7. Myös minä kannatan maalaamista! Valkoinen katto tuo paljon lisää avaruutta ja tilantuntua :) Meillä on muutamissa huoneissa upeat lakatut vanerikatot, jotka tietenkin säilytimme, mutta niihin huoneisiin valittiin vaaleat tapetit ettei näyttäisi liian synkältä. Olohuoneessamme ja ruokailutilassa on hirsiseinän näkyvillä ja siellä on valkoiseksi maalatut raakalautakatot, tummat olisivat minusta liian synkät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin haluamme säilyttää tumman katon toisessa huoneessa, jossa seinien hirret ovat myös levyjen takana, eikä katto tunnu niin raskaalta vaaleine seinineen.

   Delete
 8. Moi! Millä ohjelmalla testasit tuota katon värin vaihtoa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Testasin katon väriä Photoshopilla -käytän sitä työssä.

   Delete