Tikkurila Color Now 2017 / Growth palette

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Tikkurila julkaisi eilen ensi vuoden Color Now 2017 -värikokoelmansa. ja samalla julkistettiin myös vuoden 2017 väri kaunis pölyisen puuterinen Angora H466. Vuoden 2017 Color Now -värikokoelma koostuu kolmesta erilaisesta väripaletista: pehmean pastellisesta Hazy-paletista, murretuista maan sävyistä koostuvasta Clay-paletista ja elinvoimaisen kirkkaasta ja räväkästä Growth-paletista. Jokainen omatyylisensä paletti rakentuu viidestä eri sävystä. 

Viime syyskuussa Tikkurila kutsui kolme suunnittelijaa ja bloggaajaa stailaamaan helsinkiläisasunnon Color Now 2017 väripaleteilla ja ilokseni sain olla yksi heistä. Inspiroivassa projektissa stailaamassa mukana olivat myös sisustusstylisti ja Varpunen-blogin Susanna Vento ja valokuvaaja ja Weekdaycarnival-blogin Riikka Kantinkoski. 

Stailauksen kohteena oli valoisa ja avara kattohuoneiston Helsingin kantakaupungissa, jonka kolmelle huoneelle tehtiin muutos Color Now 2017 väripalettien mukaan. Minun tehtävänäni oli sisustaa toinen makuuhuoneista työtilaksi Growth-väripalettia käyttäen. Growth-paletin sävyt koostuvat kirpeän valkoisesta F390 Piparjuuresta, raikkaasta V389 Valkeasta Kuulaasta, lämpimän tummasta Y497 Toro-sävystä, kirkkaan energisestä M316 Tomaatista ja voimakkaan vihreästä M384 BasilikastaSisustettava tila loi säännöt värien käytölle niiden suhteissa toisiinsa ja suhteellisen pieneen huoneeseen valitsin pääsävyksi vaalean Piparjuuren ja toin muita paletin värejä esille enemmän kalusteissa ja viherkasveissa. Halusin pitää työtilan pääosin vaaleana ja rauhallisena, mutta samalla tuoda siihen leikkisää energisyyttä ja kontrastia esim. Tomaatin värillä maalatulla seinän syvennyksellä ja useammalla paletin sävyllä tuunatulla kierrätyslipastolla. 

Seinän syvennyksessä Tomaatin sävy tulee hyvin esiin tehosteena, muttei hallitse koko tilaa. Pienessä tilassa ilmavat ja yksinkertaiset kalusteet luovat enemmänkin tilan tuntua kuin syövät sitä siksi myös Toron sävy tuli sisustukseen enemmänkin kalusteissa ja pienesineissä. Työpöydän tason pinta maalattiin Toron sävyisellä Liitu maalilla, jolloin pöytään voi suoraan kirjoittaa vaikka muistilistaa tai piirtää luonnoksia.Paletin vihreät sävyt Basilika ja Valkea Kuulas toin sisustukseen enemmänkin viherkasveilla myös paletin Growth teeman mukaisesti. Vihreät sävyt toistuvat myös tuunatussa lipastossa jonka löysin kierrätyskeskuksesta. Lipaston rungon maalasin Piparjuurella ja laatikoihin maalasin lisäksi myös Valkean Kuulasta, Basilikaa ja Toroa. Eri sävyiset lipaston laatikot voivat olla hyvä muistisääntö niiden sisällölle. Käytin lipaston laatikoihin Liitu maalia, jolloin laatikoihin voi myös kirjoittaa niiden sisällön. Tarkemmat työohjeet lipaston maalaamiseen löydät Tikkurilan sivulta.

Pöydän taakse rakensin rautakaupan puurimoista tikastelineen erilisille tarvikkeille ja se toimii samalla myös viherkasvien tukena. Tikkaat jätin aivan tarkoituksella maalaamatta jotta sain myös vaalean puun sävyä osaksi sisustusta. Vaalea puu on helppo yhdistää eri sävyihin ja se myös pehmentää voimakkailla sävyillä sisustettua kokonaisuutta.


Enemmän tietoa Color Now 2017 -värikokoelmasta löydät Tikkurilan sivuilta ja Color Now -sisustuslehdestä, jonka voit tilata ilmaiseksi täällä, lehteä on tilattavissa rajoitettu määrä. Sisustuslehtiä löytyy tammikuussa myös Vepsäläisen myymälöistä, rautakaupoista ja Vallilan pisteistä.


Näiden linkkien alta löydät myös asunnon muut uudistetut huoneet sekä työohjeet kaikkien maalaustöiden toteuttamiseen:

Olohuoneen sisustus - Riikka

Makuuhuoneen sisustus - Susanna

Työtilan sisustus - Pinja


 

Last September I was invited to be part of the three bloggers selected to style an apartment with the next year's Tikkurila paint color collection. My task was to decorate a work space with the colorful Growth palette. Even if the palette had very strong and bold colors I wanted to keep the work space calm with light tones. For a small room it felt better to use the bright tones more as an accent to keep the feeling of space but still make the space fun and playful with all the green tones and the Tomato tone repeated through the room. 

You can find more about the Color Now 2017 collection in here


See all the styled rooms in here:

Living room styling by Riikka Kantinkoski

Bedroom styling by Susanna Vento

Work space styling by Pinja Rouger


Photos: Riikka Kantinkoski

In collaboration with Tikkurila

2 comments:

  1. Tämä on ihanan raikas! Oli kiva myös tavata eilen Kiasmalla, kiitos vielä :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Värisävyt ovat aika voimakkaita ja yritin silti pystyä pitämään tilassa raikkaan tunnelman, kiva jos se välittyy! :) Oli kiva tavata!

      Delete