Mother's Day


Here's some thought from last night. When I was younger and moved abroad a couple of times to study and live in different coutries it was just me and it was so easy to make the decision to go. Now we have two kids and the decision to move abroad took some time to make and surely wasn't easy to make. This time it was not just me or us two but also the children and their live and friends and of course also the relatives in Europe who were going to miss us. We do miss home a lot but also we are now a team, our own family. We take this as a journey and adventure of our little team of four as we keep the loved ones close even there's thousands of kilometers. 

Especially on a day like this I would love to spend it with my own mom and have a great day doing things together. But now this time we spend it in here and have fun with our girls and want to make this adventure worth it as well as unforgettable.

Wishing you everyone a wonderful Mother's Day!  


/

Nuorena opiskelijana muutin kaksi kertaa ulkomaille vuodeksi näkemään, kokemaan ja oppimaan uutta. Silloin menin yksin ja äiti haikeana sanoi hyvästit kentällä. Ne muutot olivat aika huolettomia kun ei tarvinnut kuin lähinnä uskallusta lähtöön ja molemmilla kerroilla kokemus oli muuton arvoinen. Tällä kertaa muutto ei ollut ollenkaan niin yksinkertainen päätös kun mukana menossa on kaksi lasta meidän vanhempien lisäksi. Nyt asiaa miettiin aika monen asian kannalta, eikä päätös todellakaan ollut helppo. Muutto kun vaikutti meidän lisäksi lastemme elämään ja nyt vanhempamme Euroopassa jäivät kaipaamaan meidän lisäksi myös lapsia. Tänne joka tapauksessa päädyimme ja ainakin palaamme aikanamme kokemusta rikkaampana.Varmasti myös lapset saavat ulkomailla asumisesta uudessa kulttuurissa muutakin kuin uuden kielen. 

Tottakai kotiin on ikävä, välillä suuri ja välillä se vain kuuluu osana kaukana kotoa asumiseen. Varsinkin näin juhlapyhinä ja äitienpäivänä olisi ihanaa olla lähellä omaa äitiä, läheisiä ja rakkaita, mutta on myös ihanaa viettää juhlaa oman perheen kesken. Vaikka arjen kiireessä oma perhe tuntuu välillä väsyttävältä, rasittavaltä, huollettavalta ja hidastavaltakin elementiltä, välillä sitä pysähtyy katselemaan kuinka mahtavaa on, että meitä onkin tässä me neljä, meidän tiimi. On ihana huomata kuinka tiimin nuoret jäsenet jo keksivät omia ideoita ja kuinka he pitävät kaikkia tiimin jäseniä tärkeinä.  Tämä aika on siis meidän tiimin oma seikkailu, jossa onneksi voivat olla kauempanakin asuvat rakkaat ja ystävät mukana, vaikka niin useasti emme pääsekään halaamaan kuin haluaisimme! 

Tänään vietimme Seattlen Suomi-koulun kevätjuhlaa, jossa molemmat tytöt olivat tietenkin esityksissä mukana. Oli suloista seurata pienten tyyppien esityksiä ja ihana laulaa pitkästä aikaa Suvivirsi. Tytöt käyvät täällä tosiaan yhden tai kahden viikon välein järjestettävillä Suomi-koulun tunneilla. Sitä kautta tytöt ovat siis löytäneet uusia suomalaisia kavereita ja onneksi myös äiti on löytänyt muita äitejä, joiden kanssa jakaa arjen mietteitä näin uudessa maassa ja kulttuurissa. 

Tänään illalla olimme kaikki väsyneitä päivän monista juhlista ja pitkästä aikaa istuin rauhassa lastenhuoneen lattialle ja leikin pari tuntia tyttöjen kanssa. Oli aika ihanaa häpötellä tyttöjen kanssa ja olla vain.

Tällaista mielenvirtaa siis täältä näin äitienpäivän aattona. Suomessa juodaan jo äitienpäivän aamun kahveja ja täällä vsata mennään nukkumaan Areenasta katsotun Euroviisumaratoonin jälkeen. Ihanaa äitienpäivää omalle rakkaalle äidille, siskolle, joka viettää ensimmäistä äitienpäivää, ihan kaikille äideille ja muillekin! Äidit on tärkeitä <3



No comments:

Post a Comment