Papu ♥ Hakola, a collection made together with love


Kaupallinen yhteistyö: Papu & Hakola




Minulle ja ystävälleni Tiinalle MUITA IHANIA -blogista tuli ihana viesti ja meille annettiin mahdollisuus tutustua ennakkoon kahden upean kotimaisten brändin Papun ja Hakolan yhteistyön tuloksena syntyneeseen mallistoon. Pääsimme junamatkalle Pohjanmaalle tutustumaan tuotteiden valmistukseen. Yhteistyönä saimme myös mahdollisuuden mallailla tuotteita kotonamme jo ennen malliston lanseerausta. Yhteistyönä syntyneen malliston tuotteet tulevat myyntiin tulevana perjantaina 12.4. Tuotteet ovat myynnissä Lapsimessuilla PAPU ♥ HAKOLA -osastolla 6e2 sekä myös Papun ja Hakolan nettikaupoissa ja Market Helsinki -liikkeessä Pohjoisesplanadilla.

Yhteistyömalliston takaa löytyvät luovat ja lahjakkaat naiset: Papun suunnittelijat Hanna-Riikka Heikkilä ja Anna Kurkela sekä Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Nämä molemmat suomalaiset tuotemerkit ovat viime vuosina taidokkaasti nostaneet yrityksensä oman alansa johtavien Suomi-brändien joukkoon ja molempia yhdistää myös vahva yrityskuvan visuaalisuus tuotteista markkinointiin. Molemmilla merkeillä on paljon yhteistä vaikka Papu valmistaa vaatteita ja Hakola huonekaluja. Molemmat jakavat samanlaiset reilut arvot ja mm. rakkaus väreihin ja laatuun toistuu vahvasti molempien yritysten linjassa.



/ In commercial collaboration with Papu & Hakola
Me and Tiina from MUITA IHANIA blog got a lovely invite to learn about the upcoming collaboration collection by Finnish Papu and Hakola. We got the chance to visit Hakola Factory Jurva where also the products of this collection are made and we got to to test the products in our own homes as well.  

Papu is known for its fun and colorful clothes and Hakola for its quality furniture made in Finland. The PAPU ♥ HAKOLA collection is a lovely family of products created together by these three talented and creative women: Hanna-Riikka Heikkilä and Anna Kurkela, the designers of Papu and Annaleena Hämäläinen, the creative director of Hakola.





Papun ja Hakolan malliston kankaiden kuosit ja värit ovat Hanna-Riikka Heikkilän käsialaa ja huonekalut Hakolan mallistoa. Kävin tapaamassa Papun Hanna-Riikka Heikkilää ja Anna Kurkelaa Market Helsingin liikkeessä ja haastattelin heitä hieman malliston synnystä. Kuosien muodot toistuvat Papulle tyypillisesti iloisina väreinä ja pehmeinä muotoina. Lopputulos yhdistettynä Hakolan tuotteisiin luo hauskan yllätyksen ja toimii iloisena väripilkkuna sisustuksessa. Yhteisten sävyjen löytäminen oli suunnittelijoiden mukaan luonnollista ja helppoa, koska tuotemerkit jakavat rakkauden samanlaisiin sävymaailmoihin eivätkä pelkää käyttää värejä rohkeasti. Papun suunnittelemalla kankaalla verhotut Hakolan rahit ja tyynyt ovat saatavilla kahdessa värissä ja kuosissa: harmaapohjainen kuosi on nimeltään Aamu ja sinipohjainen nimeltään Ilta.

Papun ja Hakolan naiset olivat molemmat puolillaan ihailleet toistensa työtä ja kun he tapasivat toisensa yhteistä juttua riitti. Tutustuttuaan paremmin he halusivat tehdä yhdessä jotain ja nyt valmis mallisto lanseerataan tulevilla Lapsimessuilla! Naisten paremmin tutustuessa he huomasivat myös toisen hauskan yhdistävän tekijän: myös Papun Hanna-Riikalla löytyi sukujuuria Jurvaan, joka on Hakolan ja Annaleenan kotiseutu. Kaikki Hakolan tuotteet valmistetaan Jurvassa samoin kuin nämä yhteistyömalliston tuotteet. Oli mielenkiintoista päästä kylään Pohjanmaan tehtaaseen näkemään kuinka tuotteita tehdään.




Hakola on yleisimmin tunnettu sohvistaan, mutta tehtaalla Jurvassa valmistetaan myös paljon nojatuoleja, raheja ja monenlaisia pienempiä Hakolan sisustustuotteita kuten hyllyjä ja peilejä. Pääsimme kiertämään Hakolan verhoomoa ja varsinkin ompelimossa oli mahtava nähdä Papu & Hakola -malliston rahien ja tyynyjen päällisten syntyvän kankaasta valmiiksi tuotteeksi. Lapsimessuille Hakolan uutena tuotteena tulee juuri myyntiin myös suloiset pienet puiset lasten Pinna-pöytä ja -tuolit useassa värivaihtoehdossa.





Tehtaalla vallitsi mukava ilmapiiri ja reipas tekemisen tunnelma. Tiinan kanssa katosimme hetkeksi tehtaan pastelliseen vaahtomuovivarastoon joka inspiroi pastelliväreineen useamman kuvan ottamiseen. Vanuvarasto oli kuulemma se paras leikkipaikka tehtaalla kun Annaleena oli lapsi ja nyt hänen lapsensa omat lapsensa suuntaavat myös aina ensimmäiseksi vaahtomuovihuonetta kohti tehtaalla kyläillessään.





Tietenkin oli hienoa nähdä lopuksi ihanat valmiit tuotteet sekä testata niitä heti paikan päällä! Papu & Hakola -mallistoon kuuluu myös leikkuulaudat, joista kuvia alla.




Oli hauskaa päästä tälle retkelle yhdessä Tiinan kanssa. Me tutustuimme useampi vuosi sitten blogiemme kautta ja sitä ennen olimme seuranneet toistemme blogeja jo jonkin aikaa ennen tapaamistamme, vuosien saatossa meistä on tullut läheisiä ystäviä. Meitä Tiinan kanssa yhdistää rakkaus pastelliväreihin ja myös oululaissyntyisyys. Tämän malliston tuotteista tuli heti molempien uudet sisustussuosikit. Kiitos seurasta Tiina ja kiitos Hakolalle ja Papulle kun pääsimme kurkkimaan valmistusprosessianne, ihanaa kun näin hienoja tuotteita tehdään Suomessa!




Jurvasta meille hieman myöhemmin kotiutuivat myös tyynyt ja rahit (tuotteet saatu). Meidän kotiin tuotteiden värit ja mallit ovat aivan täydelliset. Niistä tulee iloinen tunnelma ja myös lapset rakastuivat heti rahiin ja tyynyihin ja omivat ne leikkeihinsä.





Jurvan tehtaalla saavat muotonsa myös nämä kauniit kaaren muotoiset leikkuulaudat. Leikkuulaudat tulevat myyntiin myös 12.4.  Meillä näillä ei vielä leikelty leipää tai juustoja, vaan herkuteltiin tyttöjen kesken karkkipäivänä!



Olipa kiva ottaa pitkästä aikaa myös enemmän kotikuvia! Näistä tuotteista tulee ihanan iloinen kevätfiilis kotiin!

Otimme Tiinan kanssa paljon videoita Instagra-tileillemme Jurvassa ja näette ne mm. Instagramini highlight kohdissa PINJACOLADA-Instagramissa.

Papu & Hakola -malliston tuotteet tulevat myyntiin 12.4. Lapsimessuilla sekä Papun ja Hakolan omissa nettikaupoissa!




2 comments:

  1. Kivoja yhteistyön tuloksia.
    Ja tosi kivoja kotikuvia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Tätä oli kyllä kiva tehdä kun kyseessä näin hienot ja hauskat tuotteet ja yritykset!

      Delete