Do we need another chair?Onnistunut ekologinen ja kierrätys design on valtavan ihailtavaa, mutta niin hankalaa tässä massateollisuuden maailmassa. Kierrätetyn tai kierrätysmateriaalista valmistetun tuotteen pitäisi kuitenkin pystyä kilpailemaan uusien raakamateriaalista valmistettujen tuotteiden kanssa. Tottakai voi ja kannattaakin itse tuunata vanhaa, mutta kaikki sitä eivät tee. Onneksi kierrätys teema nostaa päätään vähä vähältä ja suunnittelijat ovat yhä enemmän innoissaan tosissaan tekemässä toimivia ekologisia tuotteita. Myös kierrätetys materiaalista valmistettuja tuotteita alkaa hiljaa tulla markkinoille, mutta totta tosiaankin vauhti saisi olla paljon paljon nopeampi. Habitaren Eco ja Trash design alueella oli ilo nähdä tuotteen koko elinkaaren suunnittelua ja energiaa luoda vanhasta uutta. Pisti tämän materialistin ajattelemaan aihetta vähän syvemminkin, ehkä vähän vielä enemmän kuin aiemmin.

Good ecological and recycling design is so admirable but so very challenging in this world of mass manufacture. Luckily it's coming up little by little ja designers are starting to be very exited creating useful ecological products. Still a product that's made out of recycled material should be able to compete with a new product. Of course it's great to renovate old things but not everyone does or unfortunately even want to do that them selves. It was great to see some recycled art and design as well as ecological product thinking also in Habitare fair. That put this materialist to think about the subject deeper, mabe even more than before.

Photos Pinjacolada

5 comments:

 1. No joo, kyllähän niitä tuoleja tarvitaan : ) Materiaa on toki maailma pullollaan, joten on erittäin suotavaa, että tavara vaikka vaihtaa omistajaa tai jos se ei enää ole mahdollista, niin huonekalun matskut kierrätetään mahdollisuuksien mukaan.

  Kierrätys design on usein hauskaa ja oivaltavaa, ja mikä parasta, jo romuksi tuomittu tuote pääsee uudelleen käyttöön kenties aivan erilaiseen tarkoitukseen.

  ReplyDelete
 2. Why do I like chairs so much? Maybe because I wish I could sit down more often :)

  I love your selection Pinja.

  Have a good day/evening!

  ReplyDelete
 3. Surely we need chairs :) It just happens to be something that every designer needs to design in their life - a chair. Eventhough there's already so many great chairs, I'm happy to see new ecologically designed ones!

  Eli tottahan niitä tuoleja tarvitaan! Pitikin tuossa mainita että yleensä jokaisen muotoilijan uraan kuuluu ainakin yhden tuolin suunnittelu ja muotoilijoitakin on muutama :) Hyviä vanhoja vaan löytyy jo niin paljon, mutta kyllä tilaa löytyy varsinkin ekologisesti suunnitelluille uusille tuoleille!

  ReplyDelete
 4. One always need more chairs. I already have too many. But still want more. Especially the Ball Chair you have ;)

  Love your blog! I'll keep following your posts :)

  ReplyDelete