something for the summer

 

Viime viikolla sain kunnian vierailla Finlaysonin ateljee tiloissa Lauttasaaressa ja kuulla heidän 2012 kevään ja kesän värikkäistä kankaista suoraan niiden suunnittelijoilta. Sainpa vielä ommellakin jotain kivaa valitsemastani kankaasta tulevaksi kesäksi. Ateljeen merimaisema, keväinen auringonpaiste, herkulliset kuppikakut ja mukava tunnelma tekivät illasta oikein mukavan ja inspiroivan. Ompelu sujui paremmin kuin hyvin Pfaff:n huippukoneilla ja ammattilaisen ohjaamana ompelu sujui kuin tanssi. Kotikoneeni on aika perusmalli ja jäin kyllä kaipaamaan sitä automaattista päättelyä!

Päätin tehdä kesäisen kaftaanin Sami Vullin räiskyvän värikkäästä Keisari kangaasta. Aika villiltä valinnallta tuo tuntui ja mietitytti että ehkä se turvallinen mustavalkoinen olisi ollut turvalisempi, mutta kun sain kafaanin valmiiksi ja päälle, niin se on juuri hyvän kesäinen! Eli nyt vaan tarvitaan se kesähuvila (tai edes se puutarha), jotta voidaan järjestää puutarhakutsut kun emännällä on jo asukin hankittu!


Kotona innostuin vielä tekemään loppukankaasta pienen kaftaanin myös meidän Mimille. Värikkäässä ja liehuvassa kaftaanissa on ihana tanssia ja juoksennella! Nyt nämä äiti ja tytär ovat valmiita kesääjuhliin! 

Voit muuten tehdä itsellesikin tuollaisen liehuvan kaftaanin tai vaikka kääntökassin Finlaysonin Luo oma tyylisi -ohjeilla ja osallistumalla kilpailuun vaikka ihan omalla luomuksellasikin! Ja vinkataan vielä sen verran, että huomenna perjantaina 4.5. Finlayson jakaa ilmaisia kangaspaloja ja tyylisalkkuja Esplanadin puistossa klo 11-12 välisenä aikana. Jos et pääse sinne hakemaan kesäkangasta niin Finlaysonin kankaista saa -25 % alennuksen Finlaysonin myymälöissä ja verkkokaupassa toukokuun ajan.Last week I had an honor to be invited to an evening at the ateljee of Finlayson. We had a nice evening enjoying the sea view, sun, cupcakes and sewing something nice for the summer. I decided to make a kaftan of the bright and colorful fabric Keisari designed by Sami Vulli. It's really bright but perfect for a summer garden party. Now we just need the garden!

At home I also made a small kaftan for Mimi of the rest of the fabric and she loved it and it's perfect for dancing! Instructions (only in finnish) to make your own kaftan and few other things for the summer can be downloaded on Finlayson's summer campaign site where you can also join a competition with a photo of the something you made.

Photos © Pinjacolada

16 comments:

 1. OOh, that's so cool!!! I love the fabric!
  You can always use my garden for a party ;-)

  ReplyDelete
 2. Voi miten ihania kaftaaneja! Oletpa taitava ompelija! Tällaisen asun toivoisi itsellekin kesäksi. Ja ihana, kaunis pikkuinen nauttii selkeästi ilmavasta asusta :) Annina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikeasti en ole kovinkaan taitava ompelija, kaftaanin kaava on ihanan simppeli ja kun sain vielä ohjausta vinokaitalenauhan ompeluun se onnistui aika kivasti! Myös pitkien saumojen silitys ennen ompelua toimi hyvin, minä kun olen aina vääntänyt nuppineuloilla ja saanut vinoja saumoja... Siitä vaan tekemään oma kaftaani kesäksi! Osaat kyllä varmasti :)

   Delete
 3. Ihanan raikkaat kesäkaftaanit! :) Siis pakko tarkistaa, jakaako, eli antaako ne niitä kankaita pois, vai saako niitä ostaa sieltä Espalta alehinnoin? Ei kai ne nyt voi antaa ilmaiseksi...? Se ois jo liian hyvää ollakseen totta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Päivitinkin tiedon tuohon, eli kyllä ihan ilmaiseksi Finlaysonin porukka jakaa kangaspaloja Espan puistossa klo 11-12 välisenä aikana!

   Delete
 4. Wau! Ihanat!! Mäkin sain kutsn sinne ja harmitti todella, kun en päässyt. Vaasasta on pitkä matka ja vaavia en vielä henno jättää kotiin. Upeet värit tuossa kankaassa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Harmi kun et päässyt mukaan, mutta ymmärrän kyllä täysin miksi et lähtenyt, ei niitä vaaveja niin vaan raski jättää kotiin :)

   Delete
 5. Mahtavat noista tuli! Kyllä kannatti vähän purkaakin välillä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tosiaan purkaminenkin kannatti kun noin kivat tuli :D

   Delete
 6. Aivan ihanat mekot tyttösillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiinakaisa :) Nyt vaan odotellaan ihania kesäpäiviä!

   Delete
 7. Voi mitkä värit ja mikä tunnelma näissä kuvissa! Tykkään kovasti!

  ReplyDelete