flowers
Tänään meillä oli aika mukava kesä päivä kaupungissa pikaisesti shoppaillen ja lounastaen. Kotimatkalla Mimin nukkuessa vaunuissa poimin matkan varrelta noita villejä lupiineja. Aika hurjaa kuinka nopeasti nuo nykyiset "luonnonkukat" ovat vallanneet Suomen tienpielet ja meinaavat jättää allensa perinteiset niittykukat. Mutta kauniitahan nuo lupiinit toki ovat, sitä ei voi kieltää. Parvekkeellakin oli niin helle tänään, että äidin kukat olivat aivan uuvuksissa. Onneksi Mimi auttoi kastelussa ahkerasti. Tuo Ikean kastelukannu ei mielestäni ole mikään toimivin kastelukannu, mutta en ole viitsinyt alkaa sitä vaihtamaankaan kun se on meille joskus päätynyt. Yritin piristää sitä vähän tarraamalla. Ihan kiva, mutta valitettavasti se käytettävyys on yhä samalla tasolla.

Today we had a nice summer day in the city with quick shopping and lunch. On our way home I picked up some flowers as Mimi was sleeping in her pram. It's almost scary how in the past few years these lupins have spread from people's gardens to all Finland's road sides and are already might threaten the traditional wild flowers. It was pretty hot in our balcony today and my flowers looked quite suffering. Luckily Mimi helped me to water them eagerly. The Ikea watering can was never really good to use, but since we got it once I feel like I can manage with it. I tried to cheer it up with some stickers. Quite nice I guess, but unfortunately the usability stays the same.

Photos © Pinjacolada

10 comments:

 1. I love flowers and those are beautiful, big hug!

  ReplyDelete
 2. Itse juuri kävellessäni katselin lupiinin kasvustoja. Joillain tienpenkoilla niitä oli enempi, toisaalla ei taas lainkaan. Tykkään lupiineista ja tykkään siitä kiertokulusta, että ne kasvit, jotka tulevat (vaikka muualtakin ihmisen mukana), saavat olla ja kukoistaa muiden mukana. Kuten vaikka koiranputkikin. Tai jopa allergisoiva, pahanmaineinen pujo, ellei olisi omassa pihamassa allergisoimassa omia allergisia lapsia. Ei yksi kasvi ole koskaan kyennyt täysin alkuperäistä kasvustoa peittoamaan. "Antaa kaikkien kukkien kukkia kukkia aan..." ♪♫♪lauletaan vanhassa laulussakin :)

  Ihania kuvia. Meilläkin on maljakossa lupiineja ja päiväkakkaroita lisäksi.

  Mukavaa päivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Jarna! No kyllä itsellänikin on vähän ristiriitaisia tunteita lupiineja kohtaan, kauniitahan ne ovat myös siellä tienposkessa. Pitäisi päästä lomalle ja pois kaupungista niin näkisi niitä maitohorsmiakin kun tuli niitä niin ikävä :)

   Mukavaa päivää myös sinulle!

   Delete
 3. Mulla on noita lupiineja kohtaan viha-rakkaussuhde. Ennen inhosin niitä, niiden hajua ja kaikkea niissä, mutta nykyään tykkäänkin jo. Noissakin sinun kuvissa ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin tykkään niistä lähinnä tuon syvän violetin sävyn takia, muuten en niin kummemmin :)

   Delete
 4. HUOH noita VILLEJÄ lupiineja. Tulee ihan lapsuuskesät mieleen. <3
  Niiden kaipuussa istutin niitä terdelle, mutta ei yhtään sama.
  Ne viiraa aina loppujen lopuksi roosaan, kait se on toi maa-aines joka muuttaa värit.
  Pikkupinjalle terkkuja että aika kivat väriyhdistelmät...oisko tullu äitiinsä?! ;D
  Kivat tarraukset. Havaitsin saman joskus, ei yhtään kätevä, mutta niin kivoja värejä verrattuna muihin markkinoiden yksilöihin. Raijaan nykysin sellasta jumalatonta sinkkikannua ja se on ihan karseen painava, mutta niin söpö.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, just nuo violetit on ne kauniit! On tuolla pikkuisella kyllä välillä aikamoiset väriyhdistelmä kokeilut kun kulkee sisällä villapipo päässä ja korut kaulassa... Pitää laittaa pari villinpääkin kuvaa tänne ;)
   No mutta kyllähän jumalatonta sinkkikannua mielellään raahaa jos se on söpö ;D

   Delete
 5. En tiedä onko ikä kysymys, mutta villit lupiinit on aina ollut mun lapsuudessa se kedon kaunein. Valkoisia koiranputken kukintoja siellä lomassa ja se on ollut alkukesän kauneimpia näkyjä..taitaa olla vähän sama asia kun ystävälleni perinteinen tiskiaine purkki oli valkoinen ja itse en ymmärtänyt yhtään, koska tiskiaine on muka valkoiseen purkkiin pakattu?

  ReplyDelete
 6. Lupiinit ovat kieltämättä kauniita kukkia, minullakin on tapana poimia niitä aina sieltä, mistä satun löytämään, ja kiikuttaa sitten kotiin maljakkoon ihasteltaviksi. :)

  ReplyDelete