bits of green


Kirkas kevät aurinko tulvii ikkunoista ja kotiin on pakko saada lisää vihreää. Olisi jo vihdoin aika lisätä viherkasvien määrää kotona. Minä kun olen talven aikana onnistunut kutistamaan kasvivalikoimamme surkeaan yhteen reppanaan. Jospa lähtisin ensin liikkeelle turvallisesti parista uudesta viherkasvista, vaikkakin haaveilen jo Klaus Aallon Kekkilälle suunnittelemasta Ruukkuportaasta. Ruukkuporras-hyllyyn rakentaisi täydellisen pienen citykodin oman viherkeitaan ja se toimisi mainiosti myös parvekkeella varsinkin kesällä. Tänä kesä vietetään aikalailla kotosalla, joten parvekkeelle on pakko keksiä vihdoin jokin kiva kasvihyllysysteemi ja muutakin uutta sisustusta. Kesän lähestyminen saa aina minut haaveilemaan vielä enemmän omasta pihasta (ja niistä omenapuista). Mutta onneksi parvekkeesta saadaan taas meille pieni kesähuone, nyt kun pihahaavekaan ei taida ihan vielä käydä toteen.

*

The bright spring sun is filling our home and it makes me need to have more green at home. It's about a time to get some more green plants at home as I've happened to reduce our green plants to a poor lonely one during last winter. It would be safer for me to start with few plants at first, but I'm already dreaming of the "Ruukkuporras" designed by Klaus Aalto by finnish Kekkilä. It would become a perfect little green oasis in a city home and would as well work great at the balcony in the summer as well. I'm planning to build our balcony to be a bit more like a little summer room this year. As we're going to spend most of our summer at home the balcony becomes more important and it would be great to finally put a little bit more effort to its' interior as well.

8 comments:

 1. Juuri tänään meinasin ostaa meille uuden vihderkasvin. Kun meillä on niitä nykyään aivan liian vähän! Mutta mistä tuo teidän mustavalkoinen matto on? Näyttää ihanalta. Aurinkoisia päiviä teille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pidän kyllä myös viherkasveista kotona, mutta tämän talven aikana mulla ei ole ollut kovin hyvä tuuri niiden kanssa... Meillä on tällä hetkellä tosiaan ihan surkean vähän viherkasveja, joten nyt vihdoin on aika suunnata kasvikaupoille!

   Matto on itseasiassa Pariisista saakka, the Conran Shopin oman valikoiman matto, parin vuoden takaa. Se on kyllä kiva!

   Delete
 2. That chair is too cool - love it!

  ReplyDelete
 3. Uuh, niin nättiä ja raikasta! Kevät <3 valo <3

  ps. meillä YKSI viherkasvi täällä kotona. Mun pääsiäis-/kevätpuussa on onneksi jo pienet vihreät lehdet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pikkaisen vihreää niin heti tuntuu sisälläkin enemmän keväältä! Mutta lähinnähän se on tuo valo! No kiva tietää etten ole ainoa yksviherkasvinen ;) Paitsi nyt tuohon tuli meillä ainakin pieni muutos!

   Delete
 4. Ihanan keväinen tunnelma. Olen ihastellu tuota olohuoneessa olevaa mattoa. Mistähän moisen olet hankkinut? Onko kirjailu matossa mustalla vai tumman sinisellä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, onneksi kevätaurinko taas paistaa lämpimästi räntäsateiden jälkeen!

   Vastasinkin tuossa ensimmäisessä kommentissa hr:lle matosta, se on tosiaan pari vuotta sitten ostettu Pariisin Conran shopista ja mustavalkoinenhan se :)

   Delete