Aalto vase in making


Reilu viikko sitten pääsin tutustumaan lähemmin lasinpuhallukseen ja Aalto-maljakon valmistukseen Iittalan lasitehtaalla. Iittalan kutsumana vietimme mukavan kesäisen päivän pienellä bloggariporukalla Iittalan lasimäellä. Ulkona oli lämmin ja sisällä vielä lämpimämpää, koska lämpötila lasipuhaltamossa voi olla vaikka +50°c! Oli mielenlkiintoista päästä tehdaskierrokselle ja nähdä lasimestarit työssään. Pääsimme jopa itsekin kokeilemaan lasinpuhallusta, ihan yksinkertaisenkin muodon puhaltaminen oli jo hyvinkin haasteellista varsinkin näin maallikolle.

En ole aiemmin käynyt Iittalan Lasimäellä ja tajusin kuinka kiva kesäpäivän visiittipaikka tuo onkaan! Lasimäeltä löytyy myös Iittalan museo ja lasipuhallus näytöksiä järjestetään myös kesän läpi ja tietenkään tehtaanmyymälää ei voi mitenkään jättää väliin...

*

Bit more than a week ago I got to get a closer look to the classic Alvar Aalto vase production and glass blowing in Iittala glass factory. Invited by Iittala I travelled with a small group of bloggers to get a good factory tour, see the glass masters in their work and even test the glass blowing myself!

IIttala glass factory with the museum and definitely the factory outlet too is a great travel destination in a beautiful finnish summer day!


6 comments:

 1. On varmasti ollut mielenkiintoinen reissu!
  Jotenkin harmittaa noi rikkinäiset tuotteet, kaikkee niin ihanaa ja säpälelinä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli tosian kiva päivä! Sirpaleita tosiaan syntyy tietenkin aina lasitehtaassa ja toki myös virheellisiä kappaleita, kauniitahan nuo tietenkin ovat silti!

   Delete
 2. Kauniita kuvia. Jopa noi sirpaleet.

  -Paula

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Rikkimenneet kappaleet olivat myös aika kauniita, varsinkin auringon paisteessa!

   Delete
 3. Me ravataan tuolla yhtenään kun sutaan niin lähellä :) nyt piti hakea viimeksi 5euron teemalautasia :)

  ReplyDelete
 4. Joo, voin uskoa, mäkin ravaisin! Mulla lähti mukaan pari 5€ teemaa myös tuolloin :)

  ReplyDelete