she's finally home / Bumling


Vihdoin tuo kauan haaveiltu klassikko saapui meille. Kyllä sitä odotettiinkin, sillä jonkin aikaa vanhaa Bumling-valaisinta etsineenä päätin hankkia meille valaisimen aivan uutena viime syksynä kun se sattui kaiken lisäksi olemaan tarjouksessa. Atelje Lyktan valmistaa uudistuotantona Bumling-valaisinta valkoisena, punaisena ja harjatulla metallipinnalla ja punainenhan meille (tietenkin) tilattiin. Kuitenkin tuote tulee tilaustyönä, mutta ostotilanteessahan aivan ajattelin saavani valaisimen jo jouluksi, mutta toisin kävi. 

Vihdoin kesäkuussa sain viestin, että punainen Bumling saapuu meille heinäkuussa. Vihdoin heinäkuussa hain intoa puhkuen paketin postista ja aukaistuani olin aika äimistynyt. Kaikissa netissä näkemissäni kuvissa Bumlingin punainen väri oli sellainen kunnon peruspunainen, mutta meidän lampussa ulkokupu oli rusehtavan punainen, kun taas päälylevy oli sellainen kunnon punainen. Ei auttanut siis kuin palauttaa valaisin ja toivoa, että uuden saaminen ei kestäisi ihan sitä 8-9 kuukautta. Reklamointini vastaus oli kuitenkin yllätys, sillä sain kuulla, että valaisimeni ulkokuvun punainen väri olikin juuri se oikea ja päälylevy oli se jossa väri oli väärä. Minulle ehdotettiin uuden punaisen lähettämistä, mutta koska en pitänyt siitä oranssihtavan punaisesta niinkään, pyysin saada ennemmin valkoisen. Meiltä löytyy aika paljon punaista kotoa ja siksi vähän erisävyinen punainen näyttää helposti hassulta kirkkaan punaisen vieressä.

Bumling on tottakai todella kaunis valkoisena ja se toimii toki sitten meidän kodin muiden värien kanssa vallan mainiosti. Mutta silti mielessä hehkuu kuitenkin se punainen Bumling, ainakin vielä. No, ehkäpä joku päivä löydän vielä kunnon retron Bumlingin jollain hurjan makealla värillä!

/

Finally this classic light got to our home! I've been dreaming of it for quite some time and as I had difficulties of finding a retro one I decided to buy a new Bumling as a Christmas present for ourselves last Christmas. As I made the order I was mainly looking at the offer price and not understanding the delivery time and it actually became a long wait before the beauty arrived. Originally I wanted a red Bumling and that's what I ordered. 

Finally in June I got an email that my lamp will arrive in July. When picking up the package form mail I was so excited to open the package. Unfortunately the brand new, long waited lamp was not like the bright red Bumling I had seen in the photos online, but a bit brownish red instead although the top part pf the light was bright dark red as I thought the whole lamp should have been. So I actually had to return the lamp but I learned that the brownish red was actually the real color of the light! I still have hard time to believe that, but I decided to ask for a white Bumling instead as it's a safe choice and as I really didn't like their red tone. 

So here it is, beautiful and white on top of our kitchen table. I love it. Maybe I'll find a crazy bright color retro version one day too, still!

19 comments:

 1. Voih. Täällä ollaan haaveiltu myös piiitkään samaisesta valaisimesta. Viime Tukholman reissulla löytyi iso keltainen ja vielä Retro, mutta hinta oli päätä huimaava. Etsinnät siis jatkukoot! ;) Onnea uudesta valaisimesta. Valkoinen on tyylikäs! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, keltaista yritinkin metsästää jo aikani, muttei vielä ole tullut vastaan :)

   Delete
 2. Oijoi, tuo upea Bumling! Täälläkin yksi keltaisesta yksilöstä haaveileva! Onneksi meillä on se kultainen : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kultainenkin on kyllä tosi hieno, olen käynyt teidänkin bumlingia ihailemassa :)

   Delete
 3. Kaunotar oikeen! Ihana! :) Onnittelut uutukaisesta! Ihana on tuo pikkuruinen suolakuppokin tuolla hyllyllä, mikä ja mistä, jos sopii kysyä?? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suolakippo hyllyllä on muutaman vuoden takaista Arabian Oma -mallistoa, joka valitettavasti poistui myynnistä joku aika sitten!

   Delete
 4. Seuraatko Bukowskismarketia? Siellä on aika useinkin myynnissä Bumlingeja, nytkin näyttää olevan punainen jalkalamppuversiona, wink wink :)

  https://www.bukowskismarket.com/fi/search/bumling

  ReplyDelete
  Replies
  1. No olen seurannut jonkin verran, ehken tarpeeksi ahkerasti. Aika hauska kyllä tuo jalkalamppuversiokin!

   Delete
 5. Mä löysin sellaisen tomaatin punaisen parilla eurolla :) Tuo rasteri pitäisi tilata varaosana, se puuttui.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No aikamoisen löydön olet tehnyt, onneksi olkoon! Eiköhän varaosat saa tilattua hyvin :)

   Delete
 6. Oi, onnea hienosta valkoisesta!
  Bumlinghullutusta ilmassa täälläkin. Pinja tietää, mutta muille vinkkaan tässä mun Bumlaripostauksista:

  http://tarja-snowland.blogspot.fi/search/label/bumling

  Joskus harvoin voi jotain ilmaantua myyntiinkin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarja, sun Bumlingeja on kyllä ihasteltu! Tuo sininen varsinkin on aika aarre!

   Delete
 7. Wow! Et kyllästy valkoiseen; näyttää tosi hienolta! :)

  ReplyDelete
 8. I love the white, it is beautiful! So have you ordered your gift for next Christmas already, to be on the safe side? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I really love the white too! Yep, haven't ordered any Christmas gifts yet, hope I won't be too late again ;)

   Delete
 9. Hei!
  Hienolta näyttää Bumling, ja komea on valkoisena. Jännä juttu tuo punaisen sävy, valmistajan sivuilla kuvissa on kyllä aika kirkkaan punainen valaisin. En nyt jaksa alkaa tarkistamaan tuota teknisissä tiedoissa mainittua NCS-punaista, että minkälainen on livenä.

  Meillä on ollut jo pitkään haussa mukava valaisin ruokailutilaamme, en ole tullut ajatelleeksikaan että tätä Bumlingea saisi uudistuotantona. Voisi toimia meilläkin. Pari kysymystä olisi, jos ei ole liikaa vaivaa vastata: Onko teidän valaisin 400 mm vai 600 mm halkaisijaltaan? Valmistajan sivuilla lampun alapinnassa on jonkinlainen, ilmeisesti läpikuultava lautanen pehmentämässä valoa, huomasin kuitenkin että teidän valaisimessa on häikäisyn esteenä ristikko. Mitä ristikko tekee valolle? Vähentääkö valaisimesta tulevan valon määrää? Estääkö kiusahäikäisyn? Meillä luetaan paljon ruokapöydän ääressä aikakauslehtiä ja nykyisen kattovalaisimen kanssa olemme huomanneet kaikkein eniten ärsyttävimmäksi seikaksi heijastukset, jotka valaisimen alas suuntautuvasta valosta tulee lehtien kiiltäville sivuille. Eli hakusassa meillä siis valaisin, josta tulee valoa riittävästi mutta valo itsessään hajottuisi pehmeäksi (epäsuoran valon kaltaiseksi) jotta tästä häikäisyongelmasta päästäisiin. Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksistasi!

  Ja niin, kiva raikas blogi sinulla. En ole tullut aiemmin kommentoineeksi mitään, vaikka olen aina joskus blogiasi lukenutkin jo aiemmin.

  - Ritutiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän Bumling on ihan tuo 400mm halkaisijaltaa ja iso on näin kotioloihin, 60 cm valaisin on varmaan ihan hurjan iso. Mielestäni tuo 400 millinen valaisee isonkin ruokapöydän jo tosi hyvin kun ei ole liian alhaalla. Sen alaosassa on valkoinen hieman läpikuultava muoviristikko joka on auki suoraan alas päin eikä mielestäni vaikuta valon määrään, lähinnä juuri estää tuota kiusahäikäisyä kun lamput eivät näy silmiin. Eli tuota lukemisjuttua ajatellen tästä tulee kyllä aika suoravalo alas päin. Mutta olen tosi tyytyväinen kuinka ison alueen valaisin valaisee pöydästä pehmeästi ja sen kaksi lamppua antavat tarpeeksi valoa. Tässä siis jotain vastauksia kysymyksiisi :)

   Delete
  2. Kiitos vastauksesta! Ja onnea uuteen kotiin! =) Meillä harkitaan Bumlingea, avokaskin jo vähän lämpeni valaisimen designille.

   - Ritutiina

   Delete