Pastelleja makuuhuoneeseen + maaliarvonta / Updated bedroom

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tikkurilan kanssa.


Meidän täysin valkoinen makuuhuone sai piristystä ja väriä kun maalasin huoneen takaseinän ja lipaston Tikkurilan Color Now 2016 -värikartasta löytyvillä murretun pastellisilla sävyillä. Innostiun värikartan sävyistä sen verran, että halusin kokeilla useampaa sävyä ja vihdoin sain myös mahdollisuuden tehdä valkoiseksi maalattuna hankkimani lipaston. Kaunis Salaisuus sävy pääsi myös makuuhuoneen takaseinään rauhoittamaan huonetta ja se on kieltämättä aivan täydellisen uninen sävy!

Maalaamiseen meni yllättävän vähän aikaa, vaikka eri sävyjä oli käytössä useampia. Yhteensä projektiin meni viikonloppu. Lipasto on maalattu Helmi-kalustemaalilla ja vesiliukoinen maali oli helppo pestä vedellä tai pensselipesulla telasta ja pensselistä väriä vaihtaessa. Maalasin lipastoa molemmilla pensselillä ja telalla. Isommat pinnat saa maalattua nopeasti ja tarkasti pienellä telalla ja yksityiskohtiin on helpompi käyttää pensseliä. 

Lipaston maalauksen suunnitteluun meni hetki, mutta sävyjen pyörittely oli minusta hauskaa ja niiden paikatkin löytyivät hyvin kun sijoittelin voimakkaammat sävyt laidoille ja vaaleampien sävyjen alue keskemmälle lipastoa. Maalasin jokaisen lipaston oven eri sävyllä, jolloin lipasto ei ole voimakkaasti minkään sävyinen vaan hauska yhdistelmä kauniita sävyjä. Maalasin myös lipaston nupit eri sävyin ja osasta maalasin vain puolikkaan värillä jättäen puolet valkoiseksi, jolloin nupeista tuli vielä hauskat lisäyksityiskohdat tähän värikkääseen kokonaisuuteen. 

Makuuhuoneen pitkän ajan remonttisuunnitelma on vaihtaa jossain vaiheessa kaikki huoneen pinnat ja korkkilaattojen tilalle lattialle lautalattia. Nyt seinäpinnoissa on yhä vanha röpöläinen "kolibri"-pinta, josta aiomme hankkiutua eroon isomman remontin yhteydessä, mutta nyt pelkkä maalikin teki mielestäni jo todella piristävän muutoksen. Yhdessä vanhassa talossa on sen verran monta remonttikohdetta, että on helpompi edetä asia kerrallaan tärkeysjärjestyksessä ja siksi pienellä maalauksella tiloihin saa uutta ilmettä paljon nopeammin ja helpommin! 


Käy katsomassa tarkempi selitys maalien sävyistä, maalauksen vaiheista ja ohjeista sekä ennen ja jälkeen kuvat TÄÄLLÄ Tikkurilan sivuilla.


ARVONTA

Onko sinulla jo suunnitteilla mitä haluaisit maalata kotonasi seuraavaksi? 
Kerro se ja SÄHKÖPOSTISI (esim. pinja(at)gmail.com) alle jätettävään kommenttikenttään ja osallistut 100€ Tikkurilan maalilahjakortin arvontaan!
 Osallistumisaikaa on 18.4. puoleen yöhön saakka ja arvonta suoritetaan blogissa 19.4.! 
Tarkemmat arvonnan säännöt löydät täältä.

/


I made a little update to our all-white bedroom with a selection of soft pastels from this years Color Now 2016 palette by Tikkurila. As I really liked many of the colors I selected a nice combination of some blue, pink and yellow. At the same time I finally got to make a our Ikea PS drawer a more personalized look. Also the back wall got a beautifully calm blue tone with the Salaisuus color.

See more about my painting process and the paint tones in HERE.

*In commercial collaboration with Tikkurila

59 comments:

 1. Seuraavaksi kotona maalataan eteinen.

  mimosa.mammikoura@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Meidän pitää kesän aikana maalata eteisen, keittiön ja olohuoneen lattiat, ne on niin huonossa kunnossa. HALUAISIN maalata olohuoneen seinät :)

  ReplyDelete
 3. PS. Ihanat pastellit! Ja tosi suloinen tuli lipastosta :)

  ReplyDelete
 4. Makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen katot pitäisi maalata, mutta samalla houkuttaisi heittää makuuhuoneen seinään hieman väriä! :)

  ReplyDelete
 5. Eteisen valkoiset seinät huutavat näin lapsiperheessä jotain vähän vähemmän arkaa väriä :)
  kturtinen(at)wippies.fi

  ReplyDelete
 6. Aivan ihana lopputulos! Seinän sävy on kauniin utuinen. :) Haluaisin maalata meillä seuraavaksi keittiön vanhan puulattian.
  pilviraitti@gmail.com

  ReplyDelete
 7. Tosi kaunis lopputulos :) Meillä haluaisin maalata seuraavaksi eteisen lattian. keltainenkahvipannu@gmail.com

  ReplyDelete
 8. Kyllä ne olis olohuoneen seinät. :) miettunen.sanna(at)gmail.com

  ReplyDelete
 9. Meillä maalausta odottaa tulevan asunnon kaikki seinät ja katot. Ihania pastilleja alkoi itselläkin syyhyämään noiden testaus...

  ReplyDelete
 10. Olohuoneen seinät tulee varmaan maalattua seuraavaksi. Sun valitsemat värit houkuttelee. Satasella sais jo jotain tehtyä. :)

  elle004 ät hotmail . com

  ReplyDelete
 11. Kauniin rauhallista, vaikka onkin värikästä. Meillä maalia kaipaisi makkarin seinä ja pari puun väristä kirjahyllyä.
  sudemi@luukku.com

  ReplyDelete
 12. Oi kuinka ihanat sävyt! Pastellit on pikkuhiljaa hiipineet minunkin sydämeeni ja valkoiset seinät alkavat kyllästyttää. Siispä ajatuksena on ollut maalata olohuoneen ja keittiön seiniä. :) mmamallamablogi(at)gmail.com

  ReplyDelete
 13. Meillä ei sellaista huonetta olekaan, joka ei johonkin kohtaan maalia kaipaisi... Kunhan ilmat vähän vielä lämpenevät akuutein maalauskohde on kuistin katto ja eteisen väliovi. herrmaninget@gmail.com

  ReplyDelete
 14. Meillä maalattaisiin kirpparilta hankittu ruokapöytä ja pari pinnatuolia. Ihanat värit lipastossa! charmed.90@hotmail.com

  ReplyDelete
 15. Eteinen on odottanut jo tovin maalausta ja muuta pientä fiksausta. Olen jo ehtinyt harkita remppa-avun hankintaa, kun aikaa ei vain itseltä tunnu löytyvän. Onneksi aina voi suunnitella.

  ReplyDelete
 16. Tuttu tunne tuo vanhan talon pala palalta parantelu, sitä täälläkin tehdään. Seuraavana olisi vuorossa keittiön muuttaminen kauniin keltaiseksi.
  k.tanja.a@gmail.com

  ReplyDelete
 17. Kyllä on. Muuttaessa vetelin kaikki seinät valkeiksi, nyt hetken aikaa asuttua alkaa tulla ajatuksia siitä, minkä värisiä seinät vois olla. Eli hyvinkin tarpeeseen tulisi tämä :)

  ReplyDelete
 18. Pikkupoikien huoneen seinä petrooliksi. Tai denimsiniseksi. Tai mintuksi. Oon ihan ihmeissäni, kuinka nuiden poikien myötä oon alkanu sietämään ja jopa tykkäämään tuosta sinisestä ja sen sävyistä. Jokaiseen huoneeseen löytäisin oman kauniin sinisen sävyn, mitä ei voi kyllä muista väreistä sanoa.

  ReplyDelete
 19. Ehkäpä keittiön seinä kaipaisi maalia, ehkä myös eteinen :)
  miianblogi(at)suomi24.fi

  ReplyDelete
 20. Meillä maalataan koko koti! Ihania pastellinsävyjä siis luvassa. Tuo kuvan tumma sininen olisi passeli makuuhuoneeseemme!

  ReplyDelete
 21. Meillä olohuoneen yksi seinä kaipaisi maalia pintaan, sillä edellisten asukkaiden jäljiltä näkyy epätasainen pakkelointi ja maalaus. Haluaisin tehdä tehosteseinän ja maalata sen jollain pirteällä värillä. jolielaide00(at)gmail.com

  ReplyDelete
 22. Meillä on kesälomalla edessä "kiva" makuuhuoneremppa, joten lahjakortista olisi hurjasti iloa! :)

  xevex82(at)gmail.com

  ReplyDelete
 23. Meillä on alkamassa näill näppäimillä siirtolapuutarhamökkimme remontti ja samalla ajattelin uudistaa muutamia mökin huonekalujakin, joten maalaamista riittää mökillä:-)

  kohtikotisaarta@hotmail.com

  ReplyDelete
 24. Ulkokaide odottaa vielä maalipintaa, joten siinäpä sitä on pientä puuhaa kevääksi!

  rombox(AT)hotmail.fi

  ReplyDelete
 25. Meillä vessa kaipais uutta väriä! Haaveissa on maalata kaapistojen ovet ja kaakelit :)
  marita.kivioja@gmail.com

  ReplyDelete
 26. Tyttären huoneen maalaaminen on to do -listalla. :) nytnukkumaan(at)gmail.com

  ReplyDelete
 27. No meillähän maalattavaa riittää...uudet seinät ovat valkoiset. Ensimmäiseksi olisi kuitenkin on tarkoitus maalata tuo eteisaulan yksi seinä.
  irmastiina@gmail.com

  ReplyDelete
 28. Olkkarin seinät kaipaisivat hieman päivitystä! :)

  talvilapsi@hotmail.com

  ReplyDelete
 29. Haaveillut ruokapöydän tuolien maalaamista.
  mustatassu6@luukku.com

  ReplyDelete
 30. Työhuoneen ja eteisen seinät kaipaavat uutta maalia.
  karhuoja@gmail.com

  ReplyDelete
 31. Meillä koko koti kaipaa maalipintaa, sillä meidän pojat ovat tehneet seiniin aika paljon jälkiä ja maalipinta kaipaa muutenkin freesausta. Ensimmäiseksi kohteeksi olen ajatellut meidän makkaria, johon haaveilen utuisen rauhoittavasta harmaan vaaleasta sävystä. Muualle kotiin valitaan luultavasti ihan vain raikas valkoinen.

  ReplyDelete
 32. Meillä koko koti kaipaa maalipintaa, sillä meidän pojat ovat tehneet seiniin aika paljon jälkiä ja maalipinta kaipaa muutenkin freesausta. Ensimmäiseksi kohteeksi olen ajatellut meidän makkaria, johon haaveilen utuisen rauhoittavasta harmaan vaaleasta sävystä. Muualle kotiin valitaan luultavasti ihan vain raikas valkoinen.

  ReplyDelete
 33. Makkari ensinnäkin ja sitten eteinen, keittiö, kodinhoitohuone... Lähes koko huusholli pienen pintaremontin tarpeessa :)

  ReplyDelete
 34. Kammarin pönttöuunin takana oleva betoniseinä kaipaisi uutta väriä pintaan, kenties pönttöuunikin, se on nimittäin saanut jonkun nuoren taiteilijan alun teokset kylkiinsä.

  ReplyDelete
 35. Meidän pikkuvessan seinät huutavat uutta maalia pintaansa :)
  netteri@gmail.com

  ReplyDelete
 36. Ensisijaisesti yläkerrassa uutta maalipintaa kaipaa jo kalustemuutoksen kokenut työhuone ja makuuhuoneemme odottaa myös pientä pintaremonttia. Molempiin huoneisiin maalisävytkin on valittu valmiiksi ja ne löytyvät Color Now 2016 värikartasta. =)
  holttamirella@gmail.com

  ReplyDelete
 37. Haluaisin lahjoittaa maalia ennemmin äidilleni, jolle sillä on varmasti käyttöä! :)
  hapero(a)iki.fi

  ReplyDelete
 38. Kauniit värit! Tänä kesänä uuden maalipinnan saavat mökillä keittiökalusteet, lattia ja ulkoseinät sekä muutama ikkunannostimet. Varsin maalinhuuruinen kesä siis tiedossa ja lahjakortilla olisi käyttöä :)

  ReplyDelete
 39. Tosi kivasti käytetty ihania pastellisävyjä tuon lipaston maalaamiseen! Meillä pienen tytön huoneen seinät kaipaisivat uutta väriä. Sähköposti: ohmywhite@gmail.com

  ReplyDelete
 40. Kotini kaikki seinät ovat valkoiset, joten väriä kaivattaisiin useammassakin paikassa! Olen myös tuunannut Lundiaa, joka sekin voisi kaivata muutaman tehostevärisen hyllyn :) sonja.m.lepisto@gmail.com

  ReplyDelete
 41. Aivan ihania sävyjä! Täällä on viimeksi maalattu olohuoneen seinä ja petsattu muutamia vanhoja huonekaluja. Seuraavaksi maalia kaipaavat ainakin kiikkutuoli sekä olohuoneen sohvapöytä.

  ReplyDelete
 42. Seuraavaksi maalataan taas uuni valkoiseksi. tapiiri_1(AT)hotmail.com

  ReplyDelete
 43. Koko koti kaipaisi uutta maalia, mutta lastenhuoneet pääsevät käsittelyyn ensimmäisenä.

  ReplyDelete
 44. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 45. Äitini luona on jo monta vuotta ollut tarkoituksena maalata makuuhuoneen seinät sekä uudistaa keittiön ja pitkälle eteiseen jatkuva sama väritys jollakin muulla :)
  Peukut siis pystyyn arpaonnelle, äitienpäiväkin lähestyy!

  mmiksu@luukku.com

  ReplyDelete
 46. Keittiön kaapinovet kaipaisivat maalia. Terassin laudoitus käsittelyä. Muutama huonekalu olisi tuunaamista vailla. Kohteita olisi vaikka kuinka :)
  Hieno tuli lipastosta maalaamalla!
  heli_niemi(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 47. Olkkarin taikka makkarin yhden seinän tahtoisin jollain tehostevärillä, oi jospa onni suosisi! jasmiinakk@gmail.com

  ReplyDelete
 48. Kotimme ulkovuori kaipaa uutta maalipintaa:-) että ihan isot pensselit ja maalisaavit täytyy kipaista maalikaupasta tällä kertaa! Kiva arvonta ja maalaaminenhan on niin mukavaa;)
  - Hipsuvarvas-
  s.kurikkala(at)netti.fi

  ReplyDelete
 49. Haluaisin maalata lasten puiset lelukorit vaikka juuri noilla ihanilla pastellisävyillä, kiva arvonta :)

  - Miia ( milkamalla(at)yahoo.com )

  ReplyDelete
 50. Meillä on vanhat pinnatuolit, ruokapöytä ja pari pikkulipastoa maalia vailla. Jotain pastellista kaipaan keittiöön tuomaan vähän pehmeyttä arkeen. Makuuhuoneenkin värimaailmaa saisi keventää kesää kohden.
  minuhno@gmail.com

  ReplyDelete
 51. Olipa ihania pastellisävyjä, näitä täytyykin kokeilla lasten lipastoon :) Maalattavaa riittää niin ulkona kuin sisällä, pari huonekaluakin odottelee jo hiottuna uutta maalipintaa. Ensimmäisenä maalausurakan ajattelin aloittaa kuitenkin autotallin ulkoseinistä sekä kodinhoitohuoneesta, sillä ne ovat kiireellisyyslistan kärjessä. Maalipensseli kädessä siis vietetään kesä aika vahvasti.
  riiti81( at )gmail.com

  ReplyDelete
 52. Eteinen pitäisi meillä maalata seuraavaksi =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  ReplyDelete
 53. Eteinen pitäisi meillä maalata seuraavaksi =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  ReplyDelete
 54. Eteinen pitäisi meillä maalata seuraavaksi =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  ReplyDelete
 55. Meillä on odottanut maalausta ja muutaman vuoden Artekin vanhat tuolit ja ritiläpenkki.Ne on hiottu ja pakkeloitu,mutta maalaaminen on jostain syystä jäänyt.Nyt olisi aika kaivaa ne tuolta kaappien kätköistä ja ryhtyä hommiin.Eli mukana ollaan kivassa arvonnassa! taikku06@netti.fi

  ReplyDelete
 56. Hei, minua kiinnostaisi kovasti tietää, että mistä olet noin ihastuttavan lipaston alunalkaen löytänyt! T: Henna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Henna! Lipasto on tosiaan IKEA:n PS 2012 mallistoa. Näitä saattaa olla yhä myynnissä, ainakin on ollut valikoimassa aika kauan!

   Delete
 57. Olohuoneen ja lastenhuoneen seinät odottavat maalausta, samoin pari huonekalua! reetat89@gmail.com

  ReplyDelete