Planting for our garden

 Yhteistyössä IKEA

Täällä työnnettiin sormet multaan aprillipäivänä ja laitettiin useampaa sorttia itämään oman puutarhan istutuslaatikkoja varten. Olin hankkinut mm. salaatin, basilikan, pinaatin, ruohosipulin, korianterin ja mansikan siemeniä. Istutimme itämään myös hernettä ja tietenkin auringonkukkia. Itselle puutarhurointi on yhä aika uusi harrastus ja mielenkiinnolla seurataan mitä kaikkea saadaan puutarhaan saakka kasvatettua. Lasten kanssa yhdessä puuhaaminen oli kuitenkin hauskaa tyhjien maitopurkkien päällystämisestä siementen istutukseen!


Viime kesänä ostimme puutarhaan lähinnä valmiita taimia, mutta nyt sain IKEA:lta mukavan yhteistyöpyynnön ruoan kotikasvatuksesta omaan puutarhaan, joten tänä vuonna yritetään saada jotain omaan kesäpöytään siemenestä asti idätetyistä kasviksista ja yrteistä! Kunhan kevät vielä etenee tarkoitus olisi myös suorakylvää esim. porkkanaa omalle pihalle ja ehkä jotain muutakin. Mikä sen hienompaa kun hakea oma ruoka omasta puutarhasta! Lasten kanssa oman ruoan kasvatus on muutenkin jännää seurattavaa ja samalla voidaan opetella miten luonto toimii ja miten sitä hoidetaan.


Kylvöhommia varten hain viereisestä IKEA:sta mm. kukkarukkuja, puutarhahanskat, kyniä lapsille purkkien koristeluun ja ÅTERGE - KASVATETAAN YHDESSÄ -kirjan, josta löytyi hauskoja ohjeita lasten kanssa istuttamisesta ja mm. inspiraatiota siihen kuinka taimia voi idättää mitä hauskimmissa purkeissa ja esineissä. Nyt käytimme lähinnä tyhjien maitopurkkien pohjia, jotka päälystimme piirroksin ja lahjapaperein. Kirjan inspiroimana kylläkin mm. basilika pääsi itämään vanhaan kahvipannuun ja mm. kauniita hieman rikkimenneitä kuppeja voi käyttää hyvin taimille. Onko siellä jo laitettu siemeniä itämään ja jos niin minkälaisia? Itse en ollut ihan varma mitä laittaa ja mitkä on helppo ja mitkä vuorostaan vaikeita kasvatettavia. Joten nyt harjoitellaan ja katsotaan mitä saadaan aikaan!


Multiin laitetut siemenet lähtivät kuistille itämään ja paistattelemaan kevätauringossa. Värikkäät ruukut ovat IKEA:n SOCKER -sarjaa kuin myös valkoinen kastelukannu. Nyt sitten vain kastellaan ja odotellaan milloin taimet alkavat itämään. Muutamassa näkyikin tänä aamuna jo pieniä versoja. Palailen asiaan kunhan enemmän vihreää on näkyvissä!


Toteutettu yhteistyössä IKEA:n kanssa.
#IKEAomasato #IKEAkaupunkipuutarha


Last week we planted some seeds for our garden together with the children. As it's still a bit cold at nights the seeds are put in little pots or cardboad boxes to grow in our porch so we can move them out later as they have grown somw. IKEA asked me for a collaboration to grow food in our own garden and definitely that sounded something fun to do. 

We planted for example some seeds of spinach, basilika, koriander, salad, peas and strawberries. Later on we'll plant some more seeds to the garden as well. I'll keep you posted!

In collaboration with IKEA.

4 comments:

 1. Voi miten suloisia tuli noista päällystetyistä purkeista! Itse laitoin pari päivää sitten tomaatin siemeniä multaan, tämän pitäisi olla joku matala lajike jota voi pitää ruukussakin. Ainakin viime kesänä ostetusta minitomaatista lapset tykkäsivät käydä päivittäin tarkistamassa tomaattien punaisuuden, että joko voi syödä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainiin tomaatit! Miten mulla onkin ne mennyt ohi, ehkä vielä ehtisi niitäkin laittaa. Juurikin tuossa lasikuistilla meillä oli kirsikkatomattia purkissa viime kesänä ja siitä oli kiva käydä hakemassa niitä isompien kuin pienempienkin. :)

   Delete
 2. Nerokas hylly taimilla, taitaa mennä aika pieneen läjään kun ei tarvita :) Iloista kevättä kasvattelujen parissa. T : Heli

  ReplyDelete
 3. Ihania kasvatusastioita. <3 Toivottavasti satoa tulee runsain mitoin. :)

  ReplyDelete