In the garden / Istutuksia ja terassikelejä

 Yhteistyössä IKEA

Nyt osa idätetyistä taimista pääsi jo kasvamaan pihalle viime kesänä laitettuihin istutuslaatikoihin. Herneelle löytyi söpö mintun värinen BARSÖ säleikkö* tueksi ja nyt jännätään lähteekö herne kasvamaan nätisti sitä pitkin ja onko säleikkö sopiva vai liian pieni jne. Herne kasvaa nyt samassa laatikossa mansikoiden kanssa ja toiseen istutuslaatikkoon tuli ruohosipulia ja puutarhan mukana perimiämme monivuotisia yrttejä kuten mm. minttua ja rakunaa. Viime kesän  istutuksista eniten käyttöä oli salaatille ja sitä on tarkoitus myös pian laittaa ulos kasvamaan. Kavattamiemme taimien lisäksi laitan aina myös ostetun purkkisalaatin tyngän multineen laatikkoon ja ne kasvavat syötäviksi parissa viikossa. 

Kastelukannujahan meillä on, mutta tarpeeksi iso puutarhurointia varten on ollut hakusessa, siksi 9 litran SALLADSKÅL kastelukannu* myös ulkonäkönsä perusteella oli aika loistava hankinta kesäiltojen kastelu-urakoihin.


Ihmeellistä kuinka heinikkoisesta nurkasta sai näin kivan pienen ja viihtyisän terassin parilla neliöllä liuskekiviä! Vanhoista puutuoleista tuli paljon mukavat istuskeluun pastellisilla istuintyynyillä*. IKEA 365+ karahvi* korkkikannella on tällä hetkellä oma suosikki vesikannuksi ja laseina toimivat reilun kokoiset POKAL-sarjan lasit*.
 
 Lasten yksi lempipaikka pihalla on hiekkalaatikko. Hiekkalaatikon vierestä paikkansa löysi niin ruokailuun kuin hiekkakakuillekin sopiva RESÖ piknikpöytä*. Nyt tuntuu, että lapset innostuvat ulkopiknikistäkin aivan erilailla kun heillä on oma pöytä ja penkit ja kunhan pienempi muistaisi vain, että sitä hiekkaa ei kannata kuitenkaan maistella!


Grillipaikka on taas herännyt eloon ja tietenkin tarvitsi myös oman roskakorinsa ja pieni kannellinen KNODD tynnyri* toimii hyvin ulkona. Isompi KNODD löysi paikkansa kompostin vierestä ja säilyttää kompostikuiviketta.


#IKEAomasato-kilpailu:

Tässä hieman kuvia miltä meidän puutarha ja oman sadon kasvatus näyttää. 

Miltä teidän puutarha tai pieni kaupunkipuutarha näyttää? Onko sielläkin kasvimaat tai muut istutukset vauhdissa?

Jaa kuvasi Instagramissa tunnisteilla: #IKEAomasato, #IKEAkaupunkipuutarha ja #IKEASuomi ja voit voittaa 100€ IKEA-lahjakortin! Kilpailuaikaa on 29.5.2016 saakka!

Tarkemmat kilpailu-ohjeet löydät täältä: http://ikeasuomi.fi/omasato/Aiemmat #IKEAomasato-postaukset: Yhteistyössä IKEA
*merkityt tuotteet saatu osana IKEA-blogiyhteistyötä.


8 comments:

 1. Tosi kaunis päivänvarjo...ja isot herneen versot...tai taitavat olla jo taimia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herneet kasvoivat kyllä hyvin, toivotaan, että pitävät ulkoilmasta yhtälailla!

   Delete
 2. Ihanan kesäistä! Mutta nirhaa tuo punainen kuoriainen..se syö sun liljat! Liljakukko nimeltään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiitos vinkistä, pitääpä lähteä nirhaamaan se! Sitä en tunnistanutkaan, hienon punainen vain :D
   Viime vuonna kirvat söivät pionien nuppuja ja nyt pitäisi niitäkin vastaan osata taistella. On tässä puutarhan ylläpidossa tosiaan tuokin puoli! :)

   Delete
 3. Moikka moi! Miten Ikean tynnyri on kestänyt ulkona? Mietin kannattaako hankinta-ruostuuko kuinka nopeasti jne. Kiitos kommenteista jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Anteeksi myöhäinen vastaus, täällä on oltu ihan lomilla. Mutta Ikean tynnyrit on kestäneet ihan hyvin, nyt pieni ollut roskiksena ja iso kompostin kuivikkeilla ulkokäytössä eivätkä mitenkään ihmeemmin ruostuneet. Lähinnä päällimmäisessä kahvassa vähän näkyy, muttei sen pahemmin. Eli ihan suosittelen!

   Delete