It's all green / Oma sato kasvaa

 Yhteistyössä IKEA

Kesä tuli ja piha jo vihertää kuin myös aiemmin istutetut siemenet ovat ehtineet kasvaa isoiksikin versoiksi kiireisten kevätpäivien aikana. Onneksi ilmatkin lämpenivät ja versoja voi jo siirtää ulos. Herneet ja auringonkukat kasvoivat ihmeen pitkiksi pienissä purkeissaan, myös ruohosipuli kasvoi nopeaa. Kahvikannuun istutetun basilikan kaveriksi oli näköjään hypännyt koko perheen voimin istutettaessa myös korianteria! Joitain versoja siirrän vielä isompiin ruukkuihin ennen ulos istutusta, mutta jospa nekin uskaltaisi pian siirtää istutuslaatikoihin! Ainoa minkä idätys ei mennyt kuin strömsössä oli mansikka, ehkä olisi pitänyt tutustua mansikan istuttamiseen paremmin. Mutta onneksi pihalla kasvaa jo yksi istutuslaatikollinen mansikkaa viime vuoden jäljiltä!


Kevään aikana olen koittanut seurailla milloin SATSUMAS-kukkajalkaa olisi saatavilla ja viikko sittenhän se löytyi yhdestä Espoon IKEA-tavaratalon nurkasta eikä ostopäätöstä tarvinnut kahdesti miettiä. Hyllyn jalat ovat bambua ja ylähylly metallia ja puu sekä valkoinen sopivat meille hyvin. Niin kuin näkyy, hyllyn bambujalat ovat melkein samaa sävyä vanhan lautalattian kanssa. Aiemmin hankitut SOCKER-ruukut saivat lisäksi vähän DC-Fixixtä leikattua teippauskoristelua.

Koska ihan kaikkea mahdollista emme laittaneet itämään, otin IKEA:sta mukaani myös pienen kirsikkatomaatin, rosmariinin ja kurkun kasvamaan uudella hyllyllä. Kirsikkatomaatti oli lasten mieleen kun siitä saa jo poimia tomaatteja, istutettujen vihannesten odotus kun tuntuu niin mahdottoman pitkälle noiden pienten neitien mielestä! Kurkku ainakin kukkii ja kasvaa pituutta kovasti auringossa, katsotaan nyt minne sen kanssa joudutaan ilman kasvihuonetta!


Seuraavaksi vuorossa onkin taimien ulos siirtäminen. Puutarhassa onkin paljon työtä nyt kun kesä tuli niin nopeaa, mutta nautin puutarhan laittamisesta, varsinkin tällaisilla aurinkoisilla keleillä! Eli palataan aiheeseen aivan pian! 


Postaus toteutettu yhteistyössä IKEA:n kanssa. 
#IKEAomasato #IKEAkaupunkipuutarha

/

It's getting green in the garden as well as inside as the plants and herbs that we planted earlier are getting bigger and soon they'll be heading to the garden as finally the weather has got warm! It's been exciting to follow the growth with kids who have hard times waiting to see the results. Funny thing was also that the old coffeee pot with basil actually seems to have also coriander growing in it, that can happen when planting with kids!  I actually bought us a more grown small cherry tomato bush and a cucumber from IKEA that we didn't plant ourselves so that kids can already pick the tomatoes. 

I really like the SATSUMAS flower shelf that had finally arrived to IKEA. Its combination of bamboo and white coated metal fits our home nicely and gives a perfect place to grow our home garden inside too! Soon I'll be moving some of these to the garden and will let you know more then with more pictures from outside!


In collaboration with IKEA.


1 comment: