Mini vappuviuhka DIY



Vappua juhlitaan taas ja tänä vappuna minulla taisi jäädä munkit leipomatta pahan allergian takia, mutta viuhkoja askarreltiin senkin edestä! Täällä Seattlen alueella on ollut mahdottoman kaunis kevät ja kaikki puut ja pensaat kukkii ja sehän tuntuu siitepölyallergisella normaalia enemmän. Mutta enemmän kevään kukista myöhemmin ja nyt pienen ja suht helpon vappuaskartelun pariin!

Sain viime viikoksi kutsun kuopuksen päiväkotiin kertomaan Suomesta. Kävin kertomassa 4-5 vuotiaille hieman joulupukista ja koitimme puhua myös vähän suomea. Lopuksi kerroin tulevasta vapusta ja askartelimme kaikille pienet vappuviuhkat. Valmistelin edellisenä päivänä tarvikkeet ja niputin värillisiä viuhkapapereita jo teipillä väreittäin koska yksittäisten silkkipaperien metsästys päiväkotiryhmäläisillä ei olisi aivan onnistunut. Tässä työvaiheet ja tarvikkeet niin vielä voi ehtiä tehdä oman viuhkan täksi vapuksi!

/

In Finland the May 1st is also a celebration and a carnival for spring. This decoration is a mini version of the original "vappuviuhka", maybe could call it a carnival wand or something. I always had it as a kid on May 1st to wave it all day! Here's a simple instructions how to make one. All you need is some coloured tissue paper, paper straws, a cutter and stapler!



Nopein tapa leikata suikaleita silkkipaperista on paperileikkurilla ja mielellään paperi moninkertaiseksi taiteltuna. 


Leikkaa ja kerää useampaa väriä nippuun silkkipaperisuikaleista.


Tukevat peruspahvipillit toimivat tarpeeksi hyvin viuhkan varsina ja silkkipaperisuikaleet saa helposti kiinni pillin päähän parilla niitillä. Niittaa niitti mieluiten pystyasentoon eli pillin pituuden suuntaisesti ja yksi molemmilta puolilta. Eipä siinä muuta kun erottelemaan vähän suikaleita toisistaan ja tarkistamaan, että paperisuikaleiden päät on kaikki auki toisistaan -pelkkä heiluttelukin siis riittää! 

Hauskaa vappua!

1 comment:

  1. These are really very cute. Thanks a lot for sharing this post.

    ReplyDelete