Fresh paint

Vihdoin sain aloitettua tännekin remonttipäivitykset. Keittiö on tosiaan nyt työn alla, mutta aloitetaan sitä ennen tehdyistä maalaushommista. Kesällä talo oli tosiaan vuokralaisten jäljiltä tyhjä kun palasimme. Muutamia huonekaluja ja tavaroita olimme onneksi jättäneet kellarin varastohuoneeseen eikä meidän ole tarvinnut asustaa ihan tyhjää taloa. Ennen isompia kalusteita alakerran vanhat hyvin tummuneet katot saivat pintaansa valkoista maalia ja kuluneet venelakatut lattiat hiottiin ja maalattiin vaalean harmaalla betoluxilla. Venelakkaa ei mitenkään saanut kaikista koloista hiomalla ja halusimme myös vaaleaa lattiaa, joten nyt vedimmekin kerralla niin lattian kuin katon. 

Pari vuotta asuimme talossa tummine ja tunnelmaisine lattioineen ja kattoineen, mutta nyt ulkomaan tauon jälkeen aika tuntui sopivalta vetäistä pintoihin maalia ja saada alakerran tiloihin avarampaa tuntua. Valoisuus yllätti vaikka kuinka tiedän vaalean maalin voiman. Jätimme hirsiseinät puulle joten yhä puun sävyä löytyy paljon. Aiemmin kaiken sen puun kanssa seinien täytyi olla omasta mielestämme valkoiset, mutta nyt vihdoin niillekin voi miettiä jotain värisävyä tai tapettia kun lattia ja katto eivät vie kaikkea huomiota. Tottakai maalaaminen jännitti kun pidimme paljon myös vanhojen pintojen tunnelmasta, mutta lopputulos on juuri niin kiva kun toivoimmekin! Laitan laajempaa kuvaa kun saamme paikkoja taas vähän enemmän kuntoon, mutta tässä muutamia kuvia myös uusista pinnoista.

/

 Finally the first renovation update!  At the moment we are working on our kitchen renovation but first I'll show you a few pictures of the painting we have made. For many years we've been dreaming of painting the old dark wooden ceiling white as well as maybe also the floors so now we got both of them done while the house was empty. 

Luckily we had left some furniture to our basement storage so we don't have to live in a fully empty house while waiting for our furniture to arrive but this time also gave us a chance to get finally the floor and ceiling painted. The floor became light grey and the ceiling paneling just white. The newly painted surfaces reflect so much light that the whole space seems so much bigger and lighter. As much as I loved the old surfaces I'm happy we got the paint job done. Earlier with all the dark wood white walls seemed like the only option but now I feel we could finally think of some colored walls or wallpaper.Kotitunnelmia parin vuoden takaa. 

/ Our living room a few years ago.Kesän maalausvaiheita. Oli jännä seurata kuinka tila muuttui pintojen sävyn mukana. 

/ Last summer's stages of painting.  The space changed quite much with the different colored surfaces.Pidän uudesta lattiasta todella paljon ja yhä ihmetyttää kuinka paljon valoisampi tilasta tuli. Onneksi hirsiseinistä tulee yhä sitä vanhan talon tunnelmaa ja lämpöä mihin talossa alun perinkin rakastuimme. 

/

 I'm really liking the new floor as well as still amazed how much lighter the space feels with the lighter surfaces. We still have some wooden walls so we don't feel that we lost the old feeling we loved always so much.


No comments:

Post a Comment