Last minute DIY advent calendar


Sain kuin sainkin ommeltua meille joulukalenterin! Oma äitini ompeli minulle vastaavan talokalenterin noin kolmekymmentä vuotta sitten ja halusin ommella oman meidän Mimille. Lisäinspiraatiota kalenterin tekoon tälle joululle sain myös Minnan ja Rillirouskun jo tekemistä valtavan hienoista joulukalentereista! Kankaat ovat kaikki sattumoisin Marimekkoa, kannatti siis säilytellä jämä paloja! Numerot leikkasin askarteluhuovasta -ja sen kyllä huomaa että niitä on leikelty yöllä... kaikki kutoset ja ysit ovat näköjään eri fonteilla! Aika meinasi kyllä loppua kesken koska aloitin vasta eilen illalla . Luukkujen sekä varsinkin numeroiden näpräämiseen meni ihan mukavasti aikaa. Ok, luukut ovat kuvassa vielä tyhjillään, mutta kyllä tuo asia saadaan pian korjattua! Noh, joka tapauksessa valmista tuli ja hyvä on!

Niin piti tietenkin myös mainita kuinka iloiseksi olen tullut luettuani kaikkia ihania kommenttejanne edellisessä arpajaispostissa, kiiitos kauniista sanoistanne! Todella kiva tutustua hieman teihin jotka käytte täällä blogia lukemassam, joskus kun tämä voi tuntua niin kovin yksipuoliselta - Kiitos!

I'm so proud I did manage to sew this christmas calendar in time! My mother made me a very similar house calendar about thirty years ago and I really wanted to make my own to our Mimi. I got even more inspired to make it for this christmas already from Minna's and Rillirousku's DIY christmas calendars! The fabrics I used happen all to be Marimekko, it's good to keep the leftover's so they can come this handy! The numbers I cut out of thin felt -and you can notice I cut them in the night! almost run out of time since I started last night. To make all the pockets and numbers took quite much time! Ok, the pockets are still empty in the photo, but that's soon fixed! Well, it's done and I'm happy!

Also have to mention how happy I became reading your comments in the previous giveaway post! It's nice to hear also a bit about the people who read my blog - Thank you!

Photo © Pinjacolada

10 comments:

 1. It’s fab, I love it! Well done :) I guess it’ll be next year I try and do something like this, as I’m too late (as always)!

  ReplyDelete
 2. KERRY: Thanks! Well I barely got it made! But good there's always the next christmas!

  Suvi: Tulihan siitä ihan symppis, piippukin on pikkasen vino :)

  ReplyDelete
 3. Kiva kun jollain onnistuu Joulukalenterin teko. mulle ei..

  Riikka

  ps. ensi vuonna ostan jostain..

  ReplyDelete
 4. Aivan loistava! Uskon että Mimille näistä tulee ihan yhtä suloiset joulumuistot kuin itsellesikin. Keep up the great work hun!

  ReplyDelete
 5. What a lovely advent calender, those Marimekko fabrics are great little patch pockets. What will you be putting inside?

  ReplyDelete
 6. Hei,

  googletin "Marimekko+joulukalenteri" ja löysin blogisi.
  Mun on tarkoitus tehdä tyttärelleni samantyylinen kalenteri yllätys yllätys Marimekon tilkuista ;).
  Minkä kokoinen tämä teidän kalenteri on ja minkä kokoisia luukut on suurin piirtein?
  Jos huomaat mun kommentin ja ehdit vastata, niin ois über kiva juttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Nyt käytön jälkeen tuntuu että kalenteri olisi saanut olla hieman isompi, ainakin sen luukut, koska nyt pienimpii luukkuihin ei mahdu ihmeempiä. kalenteri on nyt jossain jemmassa, mutta se on hengarin levyinen ja muistaakseni reilu 50-60 cm korkea. jotkut taskuista ovat n. 10x10cm ja pienimpien leveys 5cm, mikä on tosi pieni ihan noin yksinkertaisesti ommeltuna kun sivuissa ei ole minkäänlaisia vekkejä (voisi olla hyvä vaihtoehto). Kannattaa testata vähän tilkuilla mikä tuntuisi hyvän kokoiselta ja mihin mahtuisikin joku pieni yllätys :)

   Delete
 7. I absolutely love this DIY tutorial! And it seems really doable, too!

  ReplyDelete