September
Syyskuu alkaa tuntua jo ihan syksyltä. Vettä sataa ympäri vuorokauden ja puiden lehdet alkavat olla keltaisia. Pieni päiväkotilainen on aina ihan poikki tarhapäivän jälkeen ja kotiin päästyä istutaan sylikkäin, luetaan kirjaa ja ollaan vaan. Onneksi päivähoitoon tottuminen on kuitenkin mennyt nyt tosi hyvin, vaikka ihan ensimmäiset viikot pikkuneidillä olivat aika itkuista totuttelua. Nyt reipas tyttö jää iloisena aamulla tarhaan leikkimään ja päivätkin ovat kuulemma menneet oikein mukavasti. Päivähoidon aloitus itkuineen oli aika yllättävän rankkaa myös meille vanhemmille. Pelkäsin jo, että tästä tulee viikko- tai kuukausikaupalla itkuisia aamuja, mutta onneksi se meni ohi niin pian ja nyt kotona muistellaan vaan tarhan poikia hymyssä suin!

*

September starts to feel like a real autumn now. It's raining day and night and the leaves on the trees are starting to be yellow. Our little girl is quite tired after coming home from the daycare. When we get home she just wants hugs and sits in my arms while we read books and just be together. Luckily now all is going well with the daycare and she's happy to go there. In the beginning we had one and a half weeks of crying and that was hard for us all. I was afraid the difficult mornings could last for much longer, but I'm happy Mimi got used to the new friends and the place so quickly. Now at home she's just smiling and telling the names of all the boys in her group!

22 comments:

 1. Iso askel pikkuselle. Ja teille isommille. Kun isommat tietää että lapsi on turvassa ja hyvissä käsissä, pienikin aistii sen ja menee hyvillä mielin.
  Joko hyppäsit työkuvioihin?
  Ihana kuva!
  Niin syyskuuta täälläkin mennään jo. Varvastossukelit ovat yhä harvemmassa. Mutta kivaa että saa alkaa taas käyttämään (keltasia täälläkin) kumppareita!


  ReplyDelete
  Replies
  1. On se iso muutos, varsinkin noin pienen elämässä kun kaikki muuttuu. Huh, sanon vaan. Mutta onneksi kaikki alkoi sujua niin itsekin pääsi aina paremmalla mielellä töihin. Siis kyllä nuo rauhalliset kotipäivät on muisto vaan (paitsi silloin kun taas se flunssa iskee!).

   Ehei täällä millään varvastossuilla oo tehny mitään pitkään aikaan! Taas sitten aamulla lapselle huolehdin sadevaatteet ja kumpparit ja itse tulin takaisin kotiin märissä tennareissa...

   Delete
 2. Oh, we have the same rainboots and a yellow mini backpack from Fjällravn. Now we still need a rain coat. I am just looking for nice one. Do have any recommendations?

  Best
  I.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This Mimi's green raincoat is from swedish Polarn o. pyret, usually I buy finnish brands like Rukka for raincoats (not sure how they are available abroad).

   Delete
 3. Lovely pictures! Make me happy! :-)

  ReplyDelete
 4. Ihana :) Meilläkin puhutaan yhdestä Annista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi suloisuus! On ne nuo pikkuiset semmoisia ihania :)

   Delete
  2. :D Nuorena nämä mietinnät näköjään alkaa.

   Delete
 5. Hello;)
  Very beautiful photo, in France it also leaves begin to turn red ...
  See you soon

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bonjour & merci! But I'm sure it's not yet that cold in France :)

   Delete
 6. The yellow wellies are very nice! Can you tell me the brand?

  ReplyDelete
 7. Kiva, että teillä on alkanut sujumaan hyvin. Meidän esikoinen itki aikoinaan 5 kk joka ikinen kerta kun vietiin ja kun haettiin tarhasta. Ei ollut kivaa se. Onneksi kuopuksen kanssa päästiin helpommalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Alku oli niin mahdottoman itkuista varsinkin äidin perään, vietäessä, haettaessa ja vielä pitkin päivää, että pelkäsin sen kestävän paljon kauemmin. 5kk sitä on varmasti tosi rankkaa, huh! Eipä sille oikein mitään voi, jokainen pikkuinen taitaa ottaa asiat aina omalla tavallaan.

   Delete
 8. Vau mikä kalenteri! Mistä toi on?

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalenteri on Stendig, tilasin sen jostain netistä, ehkä niiden omilta sivuilta stendigcalendar.com

   Delete
 9. Happy to have found your blog, nice design 'n' photos !
  Ciaooo from Italy
  Barbara

  ReplyDelete
 10. Beautiful! From Argentina, bulubu.blogspot.com
  kisses!

  ReplyDelete