colors at home
Meillä kotona löytyy paljon värejä ja punaista hieman siellä sun täällä. Varsinkin näin joulun jälkeen tuosta yhdestä lempiväristä tulee helposti ähky ja sitä on pakko karsia. Silti tuohon keittiön laattaan en vielä kyllästy vähään aikaan. Niiden valinta oli nopea, mutta oikea. Vaikka haaveilen usein myös täysin valkoisesta keittiöstä sekä klassisen harmonisesta ja eleettömästä mustavalkosisustuksesta koko kodissa, se ei vain ole vielä tämä kodin juttu. Pidän meillä juuri siitä, että kodin ei tarvitse olla niin vakava paikka ja sisustuksella ja varsinkin väreillä saa leikkiä. Mutta tokihan meillä yhä tuota vaaleaa ja valkoistakin löytyy. Meillä lapsen syntymä taisi vaikuttaa juuri sillä tavalla kodin sisustamiseen, että halusimme kodista kivan niin meille kuin lapselle ja silloin varsinkin niitä värejä alkoi tulla vielä enemmän kuin ennen. Kai se tarkoittaa myös si, että halusimme ensimmäisestä omasta kodistamme myös meidän näköisen.

Kyllä tässä silti jotain uutta on keksittävä viimeistään kun aurinko alkaa enemmän paistaa. Vaikka kevätverhot ja -tyynynpäälliset ja voisi seinällekin vaihtaa jotain uutta. Ehkäpä myös tuo kehyksissä oleva muistipeli voisi vihdoin päästä käyttöön! Onneksi niitä on sentään helppo vaihtaa ja vanhatkin saa helposti takaisin jos ikävä tulee! Ehkä nyt perusvärien tilalle tai ainakin niiden kaveriksi voisi tulla lisää pastellia tai ehkä sitä trendikästä vihreää... eikä kuitenkaan unohdeta sitä mustavalkoista.

*
 
At home we have quite much color and that red a bit here and there. Especially now after Christmas I feel I'm so full with the red color I need to hide some away for a while. Still I'm not tired of the red tiles we have in kitchen. Selecting those tiles few years ago happened fast but was the right choice. Of course often I dream about fully white kitchen and a classical neutral, black & white home interior, it's just not the thing yet for us and bot for this home. Still with the colors we do still have fair bit of light and white color at home too. I think having a child made us want more color around us and make the home something we and the kid would enjoy. I guess it also means we wanted to make our first own home to look like us.

But still, I need a little chance for the spring sun (when ever we'll see it again). Lets say it could be some new curtains and pillow covers for spring. I think we'll get something else on the wall too, maybe also the memory game inside a frame could finally be in use! Luckily those are easy to change and you can get the old ones back when you really start missing them again! Maybe it's time to get more pastel colors with the brights or maybe that trendy green... but lets not forget that black and white.

30 comments:

 1. Ihanaa kun uskalletaan sisustaa oma koti omannäköiseksi ja käyttää värejä!! :) Ne on niitä parhaita koteja joissa asukkaan persoona näkyy eikä mennä massan mukana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Eihän me tietenkään noista väreistä minnekään eroon päästä, mutta välillä pitää vähän saada vaihtelua arkeen, vaikka sitten uusilla väreillä :)

   Delete
 2. Ihanat väri teillä! Nuo keittiön kaakelit ovat varsinkin tosi herkullisen väriset.

  ReplyDelete
 3. Ihana koti! Ihailen toisten punaisen käyttöä, kun se ei ollenkaan minun juttuni. Mutta näyttää niin raikkaalta ja hauskalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva kuulla Laura :)
   Joo mulla on ollut jo pari vuotta joku marianneraitavillitys, eikä tuo puna-valko yhdistelmä ahdista vieläkään. Paitsi kyllä jonkin verran näin joulunpunaisen jälkeen tosiaan.

   Delete
 4. Kaunista! Meilläkin tykätään punaisesta! Kerran vuosia sitten eräässä asuntonäytössä ihailimme mieheni kanssa kamalassa kunnossa olleen asunnon upeita, punaisia kylppärin kaakeleita. Juuri kun olimme todenneet toisillemme, että ne kaakelit ovat ainoa hieno juttu siinä asunnossa, tuli toinen pariskunta kylppäriin kauhistelemaan niitä samaisia kaakeleita. Makunsa kullakin :) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varsinkin sitä Okon punaista seinää taisin ihailla usein blogistasi :) Joo, siitä punaisesta kai tykkää tai ei, makuja on monia :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Delete
 5. Nuo punaiset laatat on makeet.
  Kiinnitin huomioni tohon punaraidalliseen amaryllikseen.
  Olen ollut vannoutunut valkoisten amarylliksien fani, mutta kun näin kaupassa avautuneena tuon punavalkoraitaisen, siitä tulikin minun joulukukkani.
  Toinen huomioni on tuo Ikean jakkaran käyttö. Minunkin tyttöni istuvat siinä noin ja ilmoittavat olevansa koulussa.

  Olen tullut siihen tulokseen, että sitä mieluusti tekee jotain sääntöjä omiin valintoihin, mutta silloin kun tekee valinnan aika nopasti tunteella ja suuremmin pohtimatta, osumatarkkuus on parempi. Ei tätä silti uskolla suositella kenellekään ;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo amaryllis on niin kaunis! Ostin sen aivan nupullaan ja jotenkin muistelin ostaneeni valkoisen ja yllätyksekseni siinä oli myös punaista!

   Kyllä nopeat valinnat voivat tosiaan onnistua hyvinkin, mutta toki aina siellä takana on se virheenkin mahdollisuus ;-)

   Delete
 6. Rohkea värien käyttö on aina hatunnoston paikka!
  Tällaiselle värirajoittuneelle tekstiilit on onneksi pelastus, jolla saa väriä sisustukseen aina silloin tällöin kun siltä tuntuu. Ja tietenkin ne lastenhuoneet, joissa uskaltaa väri-iloitella vähän enemmänkin. Minulla varsinkin pojan huoneesta on tullut sellainen "värikaatopaikka", jonne olohuoneen sohvatyynyt loppusijoittuvat sen jälkeen kun oma silmä on nauttinut väreistä riittävästi ja haluaa palata siihen turvalliseen mustavalkoiseen! :)

  -piia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kyllä tekstiileillä sisustaminen on mukavaa, koska voi välillä vähän villiintyä ja seurata vaikka trendivärejä. Mutta sitten voi palata myös esim. siihen mustavalkolinjaan :) Meilläkin lastenhuone on aika ylivärikäs ja lelujan kaikenmaailman värejä on aika vaikea rajoittaakin...

   Delete
 7. Punainen kyllä uppoaa muhun, jouluna ei ollut mitään punaisia koristeita tai tonttulakkeja...joten kevät tuonee punaisen ja osanssinkin Hunajaan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa hyvältä! Mäkin kaipaan värejä keväällä, katsotaan mitä tulis näiden tilalle -tai siis lisäksi :)

   Delete
 8. Nuo teidän laatat on niiiin ihanan väriset!:) Meillä on myös paljon punaista ja se on myös yksi mun lempiväreistä. Pastelleja kaipaan minäkin. Minttua sainkin jo ripauksen punaisen kaveriksi olkkariin. Kevättä odotellen...

  Anna-Sofia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minttu ja punainen on kyllä niin makea yhdistelmä! Pitäisi sitä minttua meillekin saada lisää :)

   Delete
 9. Upean tomaatinpunainen välitilalaatta ja niin rohkea. Samoja pohdintoja täälläkin on ollut etenkin tuon suhteen, että sisustusta ei kannata ottaa liian vakavasti! Tosin meillä on oikeastaan tällä hetkellä paljon värittömämpää kuin ehkä haluaisin. Kyllästyn niin helposti, että musta-valkoinen-harmaa on tähän mennessä ollut varmempi valinta isommissa hankinnoissa. Mutta sitten joskus kun ei eletä enää opiskelijabudjetilla niin hankin kyllä rohkeamman värisiä juttuja (esim sohvan!). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joku hienon värinen sohva olisi kyllä mahtava. Kunhan mekin joskus raskitaan uusia sohva niin olis kiva uskaltaa laittaa joku värillinen! Kyllä se on ihan fiksua hankkia isommat hankinnat neutraalina, varsinkin jos niitä haluaa katsella nurkissa kauan, mutta makuja on monia :)

   Delete
 10. Kivalta näyttää! Meilläkin on tosi paljon värejä, en osaa kuvitellakaan eläväni pelkästään mustavalkoisesti ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä värit on kivoja! Itsellä se mustavalkoisesti eläminen ei varmaan edes onnistuisi vaikka yrittäisin :)

   Delete
 11. Your home seems to be very beautiful !

  ReplyDelete
 12. Happy New Year, Pinja!
  what colorful and lovely decorations!
  Thank you for your kind comment on my blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you and nice that you came to visit back my blog!

   Delete
 13. Ihanaa väriterapiaa. Punainen on aika voimakas väri ja sitä monet uskaltavat hintsusti käyttää, olet tosi hyvin yhdistellyt värejä keskenään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Onhan se voimakas väri, eikä meilläkään onneksi ole sitä ihan joka puolella ja lähinnä pienemmissä pinnoissa. Se on vaan yhä yksi lempiväreistä joten sitä on oltava :)

   Delete
 14. hei, kiva blogi ja samanhenkisiä juttuja, mistä itekin tykkään! Punavalkoinen matto jees! Meilläkin punanen ja muitakin perusvärejä jossain muodossa joka huoneessa vaikka perusväritys onki mustavalkonen...

  ReplyDelete