getting organized


Viime aikoina olen kovasti yrittänyt saada asioita järjestykseen. Omia ajatuksia, kotia, työtä, välillä kaappeja, sitten taas työtä, järjestellyt omaa työpistettä kotona ja miettinyt uutta ilmettä blogille. Organisointia auttaa Lahden muotoiluinstituutin valokuvauksen opiskelijoiden 2013 "Kolmetoista tarinaa puusta" -kalenteri. Mutta kotona työskentely on minulle vaan yllättävän vaikeaa, ainakin tällä hetkellä. Kun aurinko paistaa tekisi mieli vain laittaa koti kevät kuntoon, siivota kaapit ja pistää säkkikaupalla tavaraa kirppikselle. Tehokkaaseen kotonatyöskentelyyn otetaan siis neuvoja vastaan! Tällä hetkellä yritän aikatauluttaa päivärytmin, jotta en joka välissä juoksisi jääkaapilla, eksyisi facebookkiin tai alkaisi siivoamaan kaappeja (vaikkakin se on joskus tehtävä)...

Pieneen asuntoon on aika haastava saada mahdutettua toimiva työpiste. Makuuhuoneen uudelleen järjestelyllä pienelle työpäydälleni saatiin paikka huoneesta. Sekään ei ole paras ratkaisu, mutta parempi kuin työpöytä tyttären huoneessa. Yritän saada ahtaan työpistenurkan vähän inspiroivamman näköiseksi lähiaikoina, jotta voisin ottaa siitä pari kuvaakin. Nyt takaisin töihin.

*

Lately I've been trying hard to get myself organized. My thoughts, work, home, some cabinets in between and then again my work. The 2013 calendar is "Thirteen Stories of Wood" made by the second year photography students of Lahti Institute of Design. Some days working from home can be challenging. As the sun is shining all I feel like cleaning the home and organizing more space by cleaning the closets to take all the unnecessary to flea market. So I'm happy to hear any good ideas for working from home effectively! 

As our home is not that big it's bit of a challenge to get a good work space organized in some corner. With a bit of re-arranging we got my little work desk to fit to the bedroom, it's not optimal but will do for now. I'll take some photos when I get the little corner a bit more inspiring! But now back to work.


14 comments:

 1. hih, täällä yksi kotona työskentelevä lukee blogeja, äsken keitin kahvia ja latasin uudet pyykit koneeseen... no, mä odottelen että aukasevat toisessa päässä mulle yhden sivun. Sitä ennen ei oo niin hirveästi tekemistä tässä. Kauppa vaihtoi kans toiseen huoneeseen ja vielä jokunen juttu ettii paikkaansa. Sit pitäis kans alkaa karsimaan tavaraa ym mutta odotan että saisin pian lapsivapaan viikonlopun ja alkaa kunnolla tyhjään paikkoja ilman että kukaan on "auttamassa".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kahvia tulee keitettyä aika useaan otteeseen kotosalla! Samoin täällä tuo lapsen kanssa järkkäily on sitä suht hidasta puuhaa. Viime viikonloppuna järjestelin kamppeitani ja tietenkin pikkuneiti kantoi puolet lastenhuoneen tavaroista siihen sekaan :)

   Delete
 2. I hope you will get organized in 2013! happy new year!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I hope so too, I better ;)
   happy year 2013 to you too!

   Delete
 3. Tuttua pohdintaa! Minä kans kotona töitä tekevä ja ilman kunnollisia työtiloja. Kotona työskentelemisessä on kyllä tosi paljon haasteita, juuri ajankäytöllisesti, vaikka muuten se onkin yksi ihanimmista tavoista tehdä töitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan siinä tosiaan ne hyvät puolensa tietenkin myös :)

   Delete
 4. Mulla on 20 neliön kämppä...mutta kun siirsin työpöydän/keittiönpöydän ikkunan eteen, niin tässä on viihtynyt niiiin paljon paremmin kuin mihin pöytä oikeasti kokonsa puolesta sopisi. Luonnonvalo ja puistonäkymä lisää vain niin paljon viihtyisyyttä kuin tuo toinen nurkka ja seinät tuossa. Tästä lähtien en enää ikinä laita työpöytää minnekkään ilman ikkunaa!!!Jos vain mitenkään mahdollista. (Ja täälläkin on aina putipuhdasta ja tavarat oli juuri myynnissä kirppiksellä, jotta koti on puhdas ja seesteinen niin helpompi tehdä töitäkin :) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo luonnonvalo on tosi tärkeää pöydän sijoittelussa. Valitettavasti oma pöytä on nyt juuri selin ikkunaan eli ei tosiaankaan optimaalista, mutta onneksi joku paikka löytyi. Ihan totta, että puhtaassa kämpässä työnteko onnistuu paljon paremmin! Onneksi täälläkään nyt ei ihan kauhea sotku ole :)

   Delete
 5. love that calendar
  and of courseee your blog !
  is very inspiring

  ReplyDelete
 6. Kotitoimistosta tulee varmasti upea, kuten kaikesta mitä teet! Itse nautin siitä että kotona pystyin olemaan tuplasti tehokas, tekemään töitä ja samalla pyykkäämään ;). Nähdään pian! Omuuden Annina

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi Annina! Kyllä siitä ihan ok tulee, ehkei ihan kovin kummoinen kuitenkaan :) Täälläkin taas tiski- ja pyykkikone pyörii tuolla taustalla! Nähdään!

   Delete
 7. Itse olen työskennellyt nyt n. 1 kk ajan kotona kahtena päivänä viikossa. En edes haluaisi enempää, koska muuten erakoidun liikaa, heh. Meillä on (onneksi?) työ, jossa seurataan pidemmällä aikavälillä tuloksia, joten se pitää lusmuilut kurissa. Toisaalta kotona tulee puolivahingossa tehtyä enemmän & tehokkaammin töitä kuin toimistolla. Siinä sivussa voi pyöräyttää koneellisen pyykkiä ja etäpäivän jälkeen on energiaa lähteä lenkille. (minulla on reilun tunnin työmatka ja muut päivät ovat pitkiä). Kotona on pienet ympyrät ja istuttua tulee liikaa, joten myös taukoliikunnan tarve nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin.

  Minäkin jouduin laittamaan työpisteen pieneen tilaan ja kaikenlaista rompetta tuli pakollisena mukana... Papereita sentään on ihan minimit, koitan pärjätä sähköisillä ohjeilla yms. sekä tietysti omilla aivoilla. :D

  Tiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Joo itselläkin on mietinnässä kuinka kauan tekisin töitä kotoa, vai onnistuisiko jossain vaiheessa vuokrata työpöytä jostain muualta. Itse kaipaan muiden ihmisten seuraa kotipäivinä, vaikka edes sille kahvitauolle sekä tietenkin sitä että tulisi lähdettyä "töihin". Ihan totta myös tuo taukoliikunta, kotona on aika pienet ympyrät. Pitäisi varmaan välillä käydä käytävässä juoksemassa portaita :)

   Delete