kitchen detailsMuutama otos meidän keittiöstä. Punaiset kaakelit tuovat keittiöömme hauskaa omanlaista fiilistä, ehkäpä senkin takia muutkin keittiön tarvikkeet saavat olla vähemmän vakavia ja värikkäitä. Mutta ovatpa kaakelit saaneet ympärilleen yllättävän paljon muitakin punaisia esineitä! Punaisesta Purnukasta tuli vaihteeksi tiskiharjojen ja aterimien kuivaus/säilytyspurkki. Sulavalinjainen pöytäharja/rikkalapiosetti on hankittu jollain ulkomaanreissulla Mujilta. Keittiöpyyhkeitä meillä löytyy useampi ja keittiössä puhtaat pyyhkeet säilyvät kätevästi Varpusen säilytyspussissa. 

Ekologinen Musta 5101 keittiörätti on konepestävä ja valmistettu bambukuidusta. Myös Musta 5101 tiskiharja on mahdollista pestä tiskikoneessa ja niin myös pitkäikäisempi käytössä. Kotimaisen harjan varsiosa on valmistettu uusiokäytetystä kierrätysmuovista ja harjaosa hevosenjouhea. Kaiken lisäksi käytetyn harjan voi palauttaa tehtaalle, missä sen materiaali taas uusiokäytetään! Kieltämättä varsinkin tällaisissa ns. kertakäyttötuotteissa mielellään valitsee sen ekoloogisen vaihtoehdon ja kyllähän tuo tyylikäs musta väri vetää puoleensa niin ulkonäön kuin käytännöllisyytensäkin takia! Milloinhan markkinoille saataisiin myös esim. ekologinen hammasharja?

*Musta 5101 tiskiharja ja keittiörätti sekä uudet Clipper luomuteet on saatu blogin kautta.

-

Few photos from our kitchen. The red tiles bring a fun mood to our kitchen and maybe that's why also the other things in the kitchen can be colourful and less serious. There's quite a few more red spots in the kitchen as well. The red "Purnukka" jar became a place to keep and dry the dishwashing brushes and other things. We have pretty many kitchen towels around and they are stored nicely in the storage sack by Varpunen

The black and ecological kitchen cloth and dishwashing brush are by Finnish Musta 5101. The kitchen cloth is made of bamboo viscose and is also machine washable. The dishwashing brush is made of recycled plastic and natural bristle. The brush can actually be washed in the dishwashing machine as well to extend it's lifecycle which I think is great! In this kind of products I'm more than happy to choose the ecological, and in this case the stylish and practical solution as well! I wonder when could we get for example an ecological tooth brush on the market?

*Musta 5101 dishwashing brush, -kitchen cloth and the packages of new organic Clipper tea are got through the blog.

26 comments:

 1. Ihana keittiö ja voi noita Clipperin teepakettejakin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo teepaketit on kyllä symppikset, ja teetkin tosiaan hyviä :)

   Delete
 2. Voi vitsi iskee hieman katumus; keittiötä rempatessa mulla oli haaveissa juurikin tollanen cokiksen punainen laatta, mutta lopulta päädyin ruskeaan, möö :/ Saattaapa olla et remontin joskus jatkuessa laatta meneekin vielä vaihtoon, toi on niiiin makee! :) Ja aivan ihania värikkäitä juttuja ja yksityiskohtia, love it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kiitos! No ensi kerralla sitten ;) Mulla oli mielessä valkoiset kaakelit ja laattakaupassa nämä vei voiton ja punainen oli aika pikainen päätös, mutta tuo sopi meille tänne just hyvin!

   Delete
 3. Kerrassaan herkullisen värinen keittiö! Tykkään.

  ReplyDelete
 4. Mistä tuo näppärännäköinen rikkalapiosetti on?

  ReplyDelete
 5. Vau mitä punaisia yksityiskohtia. Raikkaan ja kauniin näköistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välillä pitää hieman rajoittaa noita punaisia yksityiskohtia, onneksi valkoisen kanssa ne näyttävät kivan raikkailta!

   Delete
 6. Ihana blogi, kauniin näköistä! Saako toivoa bloggausta lasten tavaroiden säilytyksestä; vaipat, vaatteet, lelut yms. Kotia kun oli (mielestäni) helppo pitää kauniina ja siistinä ennen lapsia, mutta lasten tavarat aiheuttavat päänvaivaa....ideoita kaivaten....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos! Hyvä idea, voisin hyvin blogata tuosta aiheesta! Pitääpä alkaa suunnitella :)

   Delete
 7. Onpa kaunista! Ei voi kun jokainen päivä alkaa ihanasti, kun tuonne astelee :) En saa päähäni mistä tuo ihana puinen leikkuualusta on? Hirmusen sievä :)
  Löysin tämän blogin tänään, facebookin iittalan sivujen kautta..täällä saattaa tulla vietettyä tovi jos toinenkin, niin näyttää mielenkiintoiselta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitos ja terveluoa vaan uudestaan! :)
   Puisen pilvenmallisen leikkuulaudan merkki on Snug, omani tilasin Pikkulinnun kaupasta.

   Delete
 8. Pirteitä kuvia! Hyvä idea muuten tuo keittiöpyyhkeiden säilytys.

  ReplyDelete
 9. Hei, ihanan näköinen keittiö! Meille tulossa myös punaiset kaakelit, keskustelua käydään tällä hetkellä saumauslaastin väristä. Mitä mieltä olet ollut valkoisesta? Vaikea pitää puhtaana? Mikä lie se voisi muu olla? Kaappimme valkoiset ja pöytätaso tamminen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Sauman sävyä mietittiin täällä varmaan kauemmin kuin kaakeleiden väriä, mutta valkoinen tuntui raikkaimmalta vaihtoehdolta. Valkoisten kaappien kanssa valkoinen toimii hyvin. Sauman väri voi vaikuttaa aika paljon siihen miltä myös laatan väri näyttää. Mietimme jopa rusehtavampaa saumaa, mutta se olisi saanut raikkaan punaiset laatatkin näyttämään vanhoilta. Mielestäni musta sauma olisi taasen liian kova yhdistelmä punaisen kanssa. Mietin alussa myös tuota puhtaana pitoa ja mahdollisen saumasuojan lisäämistä saumoihin, mutta loppujen lopuksi suoja jäi kuitenkin pois ja mielestäni saumat eivät ole ihmeemmin käytössä likaantuneetkaan. Ehkä saumasuoja voi olla hyvä ratkausu jos valkoisten saumojen likaantuminen kovin mietietyttää?

   Delete
 10. Aivan ihana keittiö! Itselläni myös reilu ja rehellinen punainen laatta valkoisella saumauksella. Nyt työtasot menevät uusiksi (harmaata etsinnässä), mutta mistään ei ole löytynyt juuri sitä oikeaa. Mistä/kenen toimittajan nuo teidän keittiön työtasot altaineen ovat, sillä ne ovat kuin luotu punaisen kaveriksi..?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Meidän keittiön tasot, allas ja kaapit ovat Kvik:n.

   Delete
 11. Heippa! Meille tulee myöskin punaiset laatat fiftarityyliseen uuteen keittiöömme. Törmäsin tähän sinun keittiön kuviin jossa punaiset laatat. Mistä nämä on ostettu? Ja muistatko minkä merkkiset? Tuntuu olevan hankalaa löytää oikein punaisia laattoja.... :-(

  ReplyDelete