easy DIY mobile


Kastejuhlaan hankkimani paperikennopallot ovat juhlan jälkeen pyörineet niin pöydillä kuin pöytälaatikoissa. Näitä varmasti näkyy monien kotona juhlissa ja arjessa tänä vuonna kun palloja saa jo Ikeastakin! Olen mielessäni suunnitellut jo useammanlaisen mobilen vauvan hoitopöydän päälle, mutta projektit ovat tahtoneet vain siirtyä tuonnemmaksi. Viime perjantai oli pakkauspäivä tänne Ranskan matkalle ja niinpä luonteeni mukaisesti juuri silloin piti askarrella edes yksinkertainen mobile pikkuiselle. 

Tähän mobileen ei tarvitse kuin paperikennopalloja, askarteluliikkeestä saatavan metallirenkaan ja lankaa niiden yhteen sitomiseen. Vielä kun käytin vain neljää palloa niin niiden tasapainoituskin onnistui nopeasti kun laitoin aina kaksi samankokoista paria vastakkain. Helppoa kuin mikä ja näyttää hauskalta! Ilmeisimmin myös pikkuruinen tykkää, jos jotain voi jalkojen ja käsien vispauksesta päätellä!

Terveisiä Pariisista, ehkä muutama matkakuva täältä seuraavaksi!

-

Since I got few paper honeycomb balls for the baby's name giving party they've been laying around the tables or in the drawers. Since the little one was born I've also planned to make a mobile for her on top of the changing table but somehow these projects keep moving forward. Last Friday as I was supposed to only pack for our France trip, I decided to finally make a simple mobile for the baby too. 

This mobile is very easy to make and you only need paper honeycomb balls, a metal ring from a craft shop and thread to put it together. I used only four balls and as I placed same sized balls always facing each other also the balancing was pretty easy. It's simple and looks good! Also the tiny girl seemed to really like it!

Hi from Paris by the way! Maybe some holiday photos next!

26 comments:

 1. Kaunista! Ihana idea taas Pinja!

  Mukavaa reissun jatkoa! Olen katsonut kaiholla insta-kuviasi! On se vaan niin ihana kaupunki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kiki :) Ja arvaa törmäsinkö heti aika samanlaiseen mobileen täällä Pariisissa lastenliikkeessä!? No, kaikkihan tässä maailmassa on jo keksitty ;)

   Delete
 2. Kaunis on. Nyt tosiaan noita hunajakennopalloja saa vihdoin Suomestakin. Paitsi IKEA, myös Prisma on ottanut ne valikoimiinsa.

  -Paula

  ReplyDelete
 3. Kiitos ideasta. Minäkin olen miettinyt mobilen tekemista mm. huovasta eri muodoilla. Mut ei ole ollut rinkulaa tai keppiä.

  ReplyDelete
 4. Ja suloinen tuo viimeinen kuva!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos! No meni tosiaan itselläkin tovi kun sain toteutettua, rinkulankin olin hankkinut joskus jo aikoja sitten :)

   Delete
 5. Very pretty and simple too, I might try this for Christmas (I know too early to be thinking about it yet)!

  ReplyDelete
 6. Hei Pinja ihana ja simppeli idea! Tämän painan korvan taakse, kiitos :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä juttu - korvan taa odottamaan oikeaa hetkeä :)

   Delete
 7. Aivan ihastuttava idea! Ja ihanan simppeliltä vaikuttaisi toteutuskin. Eli to do-listalle menee ehdottomasti nyt, kun yksi kummilapsista on vielä kohderyhmän ikäinen :)

  ReplyDelete
 8. Heippa! Ihana mobile! Mikä noiden pallojen halkaisija on? Mistä pallot on hankittu? :) T. Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Olen nyt reissussa joten en pääse tsekkaamaan tarkkoja mittoja, mutta pallon on Ziccosta Helsingistä, pienemmät n.10cm ja isommat ehkä n.15cm (tai hieman isommat) halkaisijaltaan. Voin laittaa tarkemmat mitat kunhan päästään kotiin parin päivän päästä :)

   Delete
  2. Kiva, kiitos! :) T. Sanna

   Delete
  3. Niin ja mistä askartelukaupasta tuo rengas on? Mulle on tullut vastaan vaan sellaisia puisia. T. Sanna

   Delete
  4. Moikka! Metallirengas on pari vuotta vanha, muistaakseni hankittu Sinellistä. Sieltä löytyy näköjään niitä ainakin netitkaupasta sinelli.fi, katso valikosta: Askartelu > Metallirenkaat. Käyttämäni renkaan halkaisija on 20cm ja pallojen halkaisijat olivat tosiaan nuo mainitsemani n.10cm ja 15cm :)

   Delete
 9. Kaunis mobile. Ja i-ha-na palleroinen sydänpotkareissa! ♥

  ReplyDelete