Lilly's Eco Clean ARVONTA / GIVEAWAY


Meillä on täällä yksi pieni aika ahkera lattioiden luutuaja, vaikka meno on vielä hieman hidasta, ei sitä koskaan tiedä ihan mistä nurkasta tuon pienen hiljaisen luutuajan löytää. Eli täällä äidinkin pitää aika ahkerana pitää paikat sen verran puhtaana, etteivät kaikki muruset pöydän alta ehdi parempiin suihin. Sainkin sopivasti testattavaksi vastikään Suomeen saapuneita Lilly's Eco Clean ekologisia pesu- ja puhdistussarjan tuotteita. Varsinkin tuon pienen luutuajan kanssa on kivempi pestä lattiat ilman myrkyllisiä kemikaaleja, mikä päätee mielellään myös muihinkin kotona käytettäviin tuotteisiin.

Irlannista lähtöisin oleva Lilly’s Eco Clean on suomalaisnaisten suunnittelema ekologinen pesu- ja puhdistusainesarja. Tuotteiden kehittely lähti kemikaaleja sisältävien puhdistusaineiden aiheuttamista allergiareaktioista ja Lilly's Eco Clean -tuotteet hyödyntävätkin isoäidinaikaisia, turvallisia ainesosia arkisiivouksessa. Kaikki Lilly’s Eco Clean -tuotteet on tehty kasvipohjaisista, luonnossa hajoavista ainesosista. Eli hyvät periaatteet löytyvät takaa ja itse tuotteetkin vaikuttavat toimivan varsin hyvin. Itse ihastuin myös astianpesuaineen ja yleispuhdistusaineen raikkaisiin sitrustuoksuihin! En malta päästä testaamaan myös WC:n puhdistusainetta, jonka tehokkuudesta kuulin jo aika hyvää suositusta!ARVONTA!


Sain arvottavaksi kaksi kappaletta Lilly's Eco Clean -tuotesettiä, joka sisältää:

Astianpesuaine
Yleispuhdistusaine
Rasvan- ja kalkinpoistaja
Lattianpesuaine
WC:n puhdistusaine
Huuhteluaine
Pyykinpesuaine appelsiininkukka


Osallistuaksesti arvontaan jätä kommentti alle nimimerkillä, kerro hieman suhtautumisestasi kodinhoitotuotteiden ekologiseen puoleen -Ollaanko teillä asiassa aivan luomu linjoilla vai steriloidaanko pinnat mieluiten jollain tosi tujulla aineella? Haltessasi voit jättää myös sähköposti osoitteen (mutta se näkyy kommentissa) tai sitten tulet takaisin blogiin tarkistamaan oletko voittanut! Arvonta päättyy sunnuntaina 2.3.2014 klo 24:00 ja voittaja ilmoitetaan blogissa maanantain 3.3. aikana. Muistathan, että vain yksi osallistuminen per henkilö!  
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS OSALLISTUJILLE!

*Toteutettu yhteistyössä Lilly's Eco Clean kanssa

We have one little floor washer of our own at home. She's not so fast yet, but you never know what corner she'll be in the next moment. So this means also the mother needs to be washing the floors quite frequently so that the little one doesn't have time to eat every little crumb under the dining table! I got to test these ecological hhome cleaning products developed by Finnish ladies in the Irland.  Lilly's Eco Clean is a home is for detoxing your home in a safe way without harmful chemicals.

GIVEAWAY! Open for readers in Finland only! Giweaway will have two winners for a set of seven Lilly's Eco Clean products: Concentrated washing up liquid, All-purpose spray cleaner, Toilet cleaner, Floor cleaner, Degreaser & descaler, Fabric softener and Laundry Liquid orange blossom. To enter the giweaway (if you live in Finland!) leave a comment below and tell what's your relation to ecological cleaning products at home. The giveaway closes on Sunday 2.3.2014 at midnight!
The giveaway is closed!

*Made in collaboration with Lilly's Eco Clean

135 comments:

 1. Hei Pinja, Meillä kylpyhuoneissa käytetään ainoastaan tujumpia aineita. Muissa kodin tiloissa pyritään käyttämään luonnollisia aineita senkin vuoksi että nuorimmainen kolmesta lapsesta on vasta 10 kk ja nuohoaa lattioita todella ahkerasti :)

  Terveisin, Kirsi P

  ReplyDelete
 2. Meillä käytetään aina halvimpia, mitä perusmarketista löytyy... Ei vaan ole varaa pistää yhtään enempää niihin, vaikka haluaisikin. Sen verran jo tehty myönnytyksiä ruokaostosten kohdalla, että pakko jostain karsia.

  ReplyDelete
 3. Heippa!
  Meillä käytetään ekologisia pesuaineita mahdollisimman paljon, tällä hetkellä taitaa kaikki olla. Niissä tuoksu on yleensä parempi ja kauniit purkit eivät ole pahitteeksi. Meille on myös syntymässä keväällä pienokainen, jonka takia haluan ehdottomasti jatkaa myrkyttömällä linjalla. :)

  Jenni

  ReplyDelete
 4. Käyttäisin mieluiten ekologisia / luomu - pesuaineita kotona, mutta työttömänä on jokaista penniä vahdittava, joten valitettavasti tulee hankittua ihanperusmarkettipesuaineita :(

  ReplyDelete
 5. Heippa! Meillä on niitä tujumpiakin aineita käytössä mutta suurin osa aineista on ekologisia pesuaineita :)

  ReplyDelete
 6. Kyllä ne meillä tahtoo olla niitä markettien halvimpia, ikävä kyllä..

  ReplyDelete
 7. Käytän tosi vähän mitään puhdistusaineita siivouksessa. Mäntysuopaa lattian pesuun ja muuten mennään lähinnä kuumalla vedellä. Monet suihkutettavat puhdistusaineet alkaa kutittaa mun kurkkua, joten olisi ehkä ihan fiksua keksiä jokin parempi ratkaisu. Noi Lilly's Eco Cleanit olis varmasti testaamisen arvoisia.

  - Vea

  ReplyDelete
 8. Opiskelijana käytin pitkälti perus-markettiaineita (tosin yritin valita aina joutsenmerkityn), kun ekoaineet tuntuivat niin kalliilta. Mutta heti, kun aloin ansaita hiukan enemmän palkkaa, päätin panostaa ekoaineisiin, koska uskon siihen, ettei tavallisessa kodissa tarvita kovin hurjia myrkkyjä tai varsinkaan mitään antibakteerisia puhdistusaineita. En ole merkkiuskollinen, mutta esim. Methodia on tullut ostettua alennusmyynneistä varastoon - ja kun taloutta asuu yksi henkilö, ne pesuainepullot kestävätkin melko pitkään. Pidän siivoamisesta paljon enemmän, jos vessanpesuaine tuoksuu vaikkapa mintulle ja eukalyptukselle eikä teko-sitruunalle. Turhamainen minä pitää myös kauniista pulloista - olkoon pesuaineet sitten pieni pala luksusta arjen keskellä. :D Lillyn pesuaineet pääsevät ehdottomasti seuraavaksi testiin, kivaltahan nekin näyttävät.

  ReplyDelete
 9. Pitkälti ollaan pärjätty keittiökaapeista löytyneillä putsareilla, soodalla, sitruunahapolla ja etikalla mutta näitä olisi mahtava kokeilla. Ja nämä pullot miellyttää myös ulkonäöltään!

  ReplyDelete
 10. Ei ole raaskittu laittaa siivousaineisiin yhtään ylimääräistä ja lisäksi ekoaineiden tehokkuus arveluttaa. Noita olisi kiva testata, niin selviäisi vähän se tehokkuuspuoli ainakin!

  ReplyDelete
 11. yleensä käytän kaupan perus pesuaineita!!! ja välillä ryhdistäydyn ja ostan ekologisia pesuaineita!
  on ne oikeasti parempia ja tulee hyvä mieli kun pesee luonnon hyväksi!
  arja.katariina@hotmail.com

  ReplyDelete
 12. Ekoilla mennään. Method -aineet on suosikkeja, niillä on hyvä puhdistaa ruokapöytä eikä pelota myrkyt vaikka lapsi syö välillä suoraan pöydältäkin. Ja tuoksut on ihania, ei pesuainemaisia. Edullisia ekoaineita saa muuten Lidlistä! Omiin suihin menevien myrkkyjen lisäksi valitsen ekoaineet myös vesistöihin ja muuhun luontoon menevien päästöjen vuoksi.
  Näitä olisi huippua testata!

  ReplyDelete
 13. Meillä käytetään vähän sekä että. Esim. kylppäri ja kissanlaatikko siivotaan tujummilla aineilla, kun taas yleispuhditukseen ja pyykinpesuun pyrin käyttämään ekologisempia vaihtoehtoja. Myös keittiökaappien sisältö (mm. sooda, etikka) on käytössä satunnaisesti.

  ReplyDelete
 14. Kiva arvonta!

  Käytän perus pesuaineita. Hinnalla on merkitystä, joten valitsen kyllä niistä halvimmista jonkun sopivan yleensä. Tuoksulla on myös merkitystä. En pidä kovin voimakkaista tuoksuista. Sitrustuoksut ovat yleensä kivoja, sopivat jotenkin pesuaineisiin. Pyykinpesuaineet saa mielellään olla täysin ilman tuoksua, tai ainakin hyvin mietoja. Olen joskus kokeillut Maison Bellen (vaikka se ei taida olla ekotuote?) tiskiainetta, mutta siinä ei ollut mitään tehoa. Oli kuin olisi tiskannut pelkällä vedellä...
  Mutta olisi aivan loistavaa jos löytyisi hyviä ekoaineita siivoukseen.

  abackman66 at hotmail.com

  ReplyDelete
 15. Meillä käytetään pääosin ekologisia puhdistusaineita. Saunan pesuun en ole löytänyt omaa ekologista ainetta, joten siellä mennään peruspesuaineilla ja vessassakin käytetään silloin tällöin tujumpia aineita.

  ReplyDelete
 16. Mukana arvonnassa!

  Yritän välttää turhaa kemikaalien käyttöä. Inhoan myös kaapeissa pursuavaa erinäisten pesuainetten määrää, siksipä yritän käyttää yleispesuainetta mahdolisimman moneen. Pölyt pyyhitään ihan vain vedellä ja sekä astianpesuun ja pyykinpesuun ollaan lotraamatta liikaa pesuainetta. Kylppärin kalkkitahrat pestään sitten tujummalla aineella.

  -Hanna K-

  ReplyDelete
 17. Meillä on raskauden aikana ja sen jälkeen siirrytty hiljalleen ekologisiin pesuaineisiin. Nyt kun lapsi on jo vuoden niin kaikki mahdollinen menee suuhun ja on mukavampi pestä astiat, lattiat, vessat jne myrkyttömillä aineilla. Huomaan myös että olen herkistynyt eri tavalla tuoksuille sen jälkeen kun ollaan vaihdettu myrkyttömiin aineisiin. Tavallisen vessanpesuaineen haju tuntuu menevän "aivoihin asti", sama juttu hajuvesien kanssa kun niitäkään ei imetysaikana tullut käytettyä.

  Olenkin testannut tiskiaineen kyseisestä sarjasta ja hyvin toimii, kiva myös että kädet eivät kuivu kuten tehoaineiden kanssa läträtessä.

  ReplyDelete
 18. Meillä suositaan mäntysuopaa esim. mattojen ja saunan pesusssa. Pääasiassa kuitenkin mennään markettien halvimpien pesuaineitten kanssa. Ekologisia aineita pitäis kyllä jossain vaiheissa testata.

  ReplyDelete
 19. perus pesuaineilla pestään meillä. ois kyllä kiva kokeilla uusia tuulia:)
  -np

  ReplyDelete
 20. Aikalailla ihan lähikaupan perustuotteilla mennään. Olisi mielenkiintoista kokeilla näitä voittotuotteita. annelaukkanen09@hotmail.com

  ReplyDelete
 21. Juuri eilen ihastelin näitä Lilly's pesuaineita ruohonjuuressa, mutta en vielä raaskinut ostaa.

  Meillä suositaan pääosin luontoystävällisiä tuotteita ja nykyään astianpesuaine sekä tiskiaine ovat aina ekologisia vaihtoehtoja. Kyseisistä tuotteista olen löytänyt suosikkini ekologisten pesuaineiden joukosta, joten en ole enää muihin halunnut sen jälkeen vaihtaa. Muissa tuotteissa olen mennyt toistaiseksi vielä vähän vaihdellen ja lopullista suosikkia edelleen etsien. Josko näistä löytyisi korvaaja niille vähän huonommille vaihtoehdoille?

  -Ninne (rakas_2 (at) hotmail.com)

  ReplyDelete
 22. Uusilla ja ekologisilla aineilla voisi siivoaminen olla taas hetken aikaa hauskempaa :) Eli todellakin osallistun arvontaan.
  Aika pitkälti meillä siivotaan ihan vain vedellä ja lantratulla mäntysuovalla, en kyllä ole koskaan perehtynyt onko se oikeasti ekologinen aine vai kuvittelenko vain.Harvemmin joutuu oikein tujuja aineita ottamaan käyttöön, mutta kun muutettiin tähän kämppään niin siivosin oikein perusteellisesti ja silloin oli kyllä tymäkät aineet käytössä.
  leena.oshore@gmail.com

  ReplyDelete
 23. Suurimmaksi osaksi markettitarjonnalla mennään. Olisi huippu päästä kokeilemaan näitä! :)

  ReplyDelete
 24. Olen raskastunut mummi&minä-pesuaineisiin,mutta muuten markettikamoilla mennään.

  Uutuudet toki aina kiinnostaa ja ne useimmiten tulee testaus mielessä hankittua ^_^
  mewamili@gmail.com

  ReplyDelete
 25. Meilläkin on menty tähän asti markettien peruspesuaineilla, joskin olisin varmasti siivoustuotteiden ja pesuaineiden hifistelijä, jos budjetti antaisi periksi. Nyt oman raskauden ja tulevan lapsen myötä oma suhtautuminen kaikkiin kemikaaleihin on hieman muuttunut ja kaikki eko-tuotteet ovat alkaneet kiinnostaa. -Sandy

  ReplyDelete
 26. Ihan markettituotteilla meillä siivotaan, ja itsekin siivoan. Mutta kutkuttaa tällaiset tuotteet kovasti ja pian olen muuttamassa kotoa pois, jolloin saan itse päättää, millä siivoan. Siivoamisen jälkeen on kyllä muutenkin yleensä hyvä mieli, mutta ehkä mieli olisi vielä parempi, jos käyttäisi ekologisia siivoustuotteita.

  teijjan@hotmail.com

  ReplyDelete
 27. Minusta ekologisetkaan vaihtoehdot eivät ole juuri kalliimpia kuin ne tavalliset myrkyt. Nimittäin aivan kaikkeen ei todellakaan tarvita erikoisaineita. Yhdellä perusputsarilla pärjää lähes kaikkiin kodin pintoihin. WC-pönttö ja astianpesu taitavat olla ainoita joissa meillä on joku muu versio. Ikkunoiden pesukin sujuu loistavasti astianpesuaine & etikka yhdistelmällä. Sen parempaa ei varmaan ole keksitty. Ei jää raidat eikä lika. Monet ekologiset ns hienot sarjat ovat todella hintavia mutta enpä usko että ne sen kummemmin ekologisia ovat kuin esim Ecoverit ja Tolut mitä löytää marketista. Pullot ovat kyllä kauniinpia ;-) Sen sijaan en kyllä ymmärrä kaikkia noita antibakteerisia puhdistusaineita (esim astianpesuun). Vähemmälläkin jälkikasvun saa bakteerikammoiseksi allergikoksi. Onhan se tutkimuksissakin todettu että esim maalla elävät lapset ovat useimmiten terveempiä kun ovat tekemisissä esim eläinten kanssa.
  Terkuin, Tiina-Maria R

  ReplyDelete
 28. Nuoruudessa valitsin tuotteet pelkän tuoksun perusteella. Kun jossain vaiheessa tajusin että käyttämäni tuotteet eivät toimi tahtomallani tavalla, sorruin valitsemaan tuotteet sen perusteella minkä mainoksen näin viimeksi ja mikä purkki lupasi olla tehokas välittämättä mitä se sisälsi (näin sain pilattua monta paitaa mm. kloridin kanssa kun en ollut tarpeeksi varovainen). Pikkuhiljaa kiinnostukseni kasvoi tuoteselostuksiin ja rupesin kiinnittämään huomiota enempi pakkausmerkintöihin ja tuotteiden laatuun. Kun perheeseen muutti pieni koiranpentu jouduin miettimään ja tutustumaan asiaan vielä tarkemmin, sillä en tahdo ettei koira mene pedilleen sen takia että olen valinnut aivan liian vahvaa pesuainetta joka reagoi koiran turkin kanssa, tai jos koira pissasi lattialle niin lattia tuoksuisi niin kovin että koira menisi sitä pyyhittyäni nuolemaan. Vielä en ole alkanut ostamaan vain ja ainoastaan luomu tuotteita, mutta pyrin valitsemaan tuotteet ekologisuuden perusteella, sekä hiukan sen perusteella kuinka moneen pyykkikoneelliseen tai pesukertaan tuote lupaa riittävänsä, niin ettei se purkki ole heti viikon päästä loppu. Hajusteellisia tuotteita olen karsinut ja miettinyt tarvitseeko jokaisen purkin olla tuoksullinen, mutta kieltämättä välillä nautin siitä että siivouksen jälkeen ilmassa tuoksuu esim. sitruuna tai jokin raikas tuoksu :)
  Tänään onkin siivouspäivä joten peukut pystyyn että arpaonni suosisi jotta pääsisin näitä tuotteita testaamaan :)

  T. Johhhu@hotmail.com :)

  ReplyDelete
 29. Muutaman vuoden ajan käytössä on ollut vain Ole Hyvän ekologiset ja vegaaniset puhdistusaineet, oli sitten kyse pyykkäyksestä, tiskaamisesta tai pintojen putsailusta. Hyvin toimii ekologiset puhdistusaineet ainakin meillä. :) Onkin aika kiinnostavaa, että on tullut uusi sarja markkinoille. Ehdottomasti olen mukana arvonnassa!

  nella.vuorinen@gmail.com

  ReplyDelete
 30. Mukana arvonnassa! Monen lapsen äitinä uskon simppeleihin keinoihin ja mahdollisimman ekologisiin pesuaineisiin. Methodit on ihan mun suosikkeja! Kiva olisi testailla näitäkin.

  - Leena-Kaisa

  ReplyDelete
 31. Olen käyttänyt jo pidemmän aikaa pelkkiä ekotuotteita siivouksessa. Noita puteleita en ole vielä päässyt testaamaan.

  ReplyDelete
 32. Meillä käytetään pelkästään ekotuotteita. Ja mielellään vielä kotimaisia. Puhdistuskivi esim. on mainio ja riittoisa. En koe niitä erityisen kalliiksi ottaen huomioon kauanko kutakin purnukkaa käyttää. Enkä mielestäni siivoa kauhean harvoin.

  ReplyDelete
 33. Meillä pestään vaihtelevasti mitä kaupasta löytyy. Olisi kivakokeilla näitä.

  ReplyDelete
 34. Meillä käytetään vessassa aika tujuja aineita että hajut pysyvät poissa mutta toki voisin kokeilla mielellään ekologisempaa vaihtoehtoa! Hurjan mielellään!

  ReplyDelete
 35. Meillä ollaan oltu jo vuosia tosi tarkkoja putsariaineista ja vain ekologiset (sekä eläimillä testaamattomat) tuotteet ovat ollee käytössä. Tämä uutuus olisikin mukava päästä testaamaan!

  rimma.blogging@gmail.com

  ReplyDelete
 36. Pienenä bakteerikammoisena välillä vetelen desinfiointiaineella pintoja vessassa ja keittiössä..varsinkin jos pöpötauteja perheessä. Muutenki aika myrkyt käytössä.Mutta arvostan kyllä ekologisia aineita, niitä vois olla enemmänkin!Näistä ois hyvä lähteä uudistamaan puteleita!-Jane

  ReplyDelete
 37. Mukana! Meillä siirryttiin kanssa pienimmäisen synnyttyä käyttämään pelkästään ekopesuaineita, tuntui jotenkin kurjalta että pinnat joihin pieni koskee on pesty myrkyllisellä aineella tai kun itselläkin useat suihkittavat aineet ärsyttivät hengitystä, niin miten sitten ihan pienellä ihmistaimella. Me käytetään pääasiassa Method-sarjan tuotteita ja ollaan oltu tyytyväisiä, mutta innolla kokeillaan uusiakin! -Pilvi

  ReplyDelete
 38. Tähän mennessä olen ostanut tuotteet useasti pakkauksen ulkonäön perusteella. Nyt alkaa löytyä ihan marketin hyllystäkin kauniita graafisia pakkauksia. Näitä Lilly's tuotteita en ole vielä päässyt testaamaan, on edelliset käyttämättä vielä. :)

  Senni

  ReplyDelete
 39. Ihan perinteisiä pesuaineita on tullut käytettyä. Lähinnä siksi, että on liian helppo napata se sama vanha tuttu aine kaupasta mukaan. Tällä tavoin jää kyllä kaikki uudet ja vielä paremmat aineet testaamatta, joten innolla mukana arvonnassa! :)
  schipperkele at gmail.com

  ReplyDelete
 40. Tähän asti menty normi pesuaineilla mutta nyt ollaan vaihtamassa ekologisempiin aineisiin. Nämä aineet sopisi hyvin meille. :)

  - Päivi

  ReplyDelete
 41. Hei!
  olen itse siirtynyt pikkuhiljaa markettien räjäytyskemikaaleista kohti ekopesuaineita. Ja miksipä en olisi, oikeilla tuotteilla saa vessan, keittiön ja lattiat kiiltämään luonnolisemmin ja usein myös niin, että myös astma kiittää luonnollisemmista tuoksuista! :)

  ReplyDelete
 42. oo, mukana arvonnassa.
  olen koittanut pari vuotta siirtyä tyhjäksi tuleva purnukka kerrallaan ekompiin tökötteihin. täällä pikkukylällä niitä ei vaan saa, joten joskus tulee vielä ostettua perusjuttujakin. ekot ovat riittoisampiakin, vaikka ison tönisterin osto kerran kirpaiseekin. olikohan se Varpusen blogissa, et perusmyrkyt on vaan niin noloja nykyään, vähän ku tupakkaa polttais :)

  ReplyDelete
 43. Pikkuhiljaa luomumpaa kohti :)

  ReplyDelete
 44. Kovasti haluaisin käyttää enemmän luonnonmukasempia tuotteita mutta usein tulee kyllä hinta tielle.. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :-)
  karotikka@gmail.com

  ReplyDelete
 45. Meillä käytetään sekaisin kumpiakin. Kuitenkin mennään kokoajan ekologisempaan suuntaan :) ihana arvonta, toivottavasti tärppää!!

  ReplyDelete
 46. Minä ostan ekoja, mies ekoja ja tavallisia. Käytän ekologisia ensisijaisesti. Jos ovat loppu tai eivät tehoa, niin sitten muuta. Mikrokuituliina tekee ihmeitä jo sinällään pelkän veden kanssa. Meillä on öljytty paketti, jonka pesen vain vedellä.

  ninni

  ReplyDelete
 47. Mukaan arvontaan.
  Ennen ostin marketeista sitä mikä sattui olemaan tarjouksessa. Nykyisin meillä käytetään erästä luonnonmukaista yleispuhdistusainetta lähes joka asiaan. Pyykit pesen ihan omolla vaan.

  ReplyDelete
 48. Täytyy kyllä tunnustaa, että eipä ole tullut mietittyä pesuaineiden ekologista puolta juurikaan, hävettää. johannaliina@gmail.com

  ReplyDelete
 49. Meillä ei siivouksen kanssa ole niin justiinsa, kun ei ihmistä ole tarkoitettu elämään täysin steriilissä ympäristössä. Siivouskaapissa onkin vain muutama luottotuote ja melkein jokapaikassa käytän luonnonmukaista puhdistuskiveä.


  - P (blues.drive.monster(a)hotmail.com)

  ReplyDelete
 50. Meillä putsataan eko-aineilla, koska yritetään niin myös syödä. Myös allergiamerkilliset aineet on käytössä, koska jos tuotteen sanotaan tuoksuvan liljalle, ni niin se ei kyl ole. Lapsi nauttii myös milloin mitäki lattialta, joten tuntuis hassulta vetää kemikaalikerros "ruokailupinnalle". Mielenkiintosen oloisia tuotteita.
  Jossu

  ReplyDelete
 51. Vaihtelevasti kaapista löytyy mäntysuopaa, ekologista astianpesuainetta niin käsi- kuin konepesumuodossa, välillä käytetään kloriittia. Pääasiassa kuitenkin ostan kloriitinkin vain vaatteiden tuunaukseen ja muut aineet ekokaupoista. :) wintly(a)gmail.com

  ReplyDelete
 52. Ostan vähän mitä sattuu ja se usein kostautuu miehen herkän nenän kautta. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota valintoihin. Mieskin kiittäisi. Nämä uutuudet täytyy kyllä tsekata. Jopa pakkaus miellyttää.
  Kuusivuoren Martta

  ReplyDelete
 53. kelpaisi nuo kyllä jos innostuisi enemmän siivoamaan, kyllä pikkuhiljaa ollaan siirrytty ekologisempiin, esim methodia ja maison belleä on, tiskiaineena ollut mummi ja minä mutta se ei kyllä ollut tehokas.

  ReplyDelete
 54. Erilaisia ekopesuaineita on tullut katseltua, mutta olen päättänyt käyttää vanhat "normi"aineet ensin pois, ei ole sellaisia vielä tullut hankittua. Hieman olen myös ollut skeptinen, kuinka hyvin ne puhdistavat. Viikkosiivouksessa varmasti ihan ok, mutta lähteekö niillä ikilika tai vaikeammat tahrat?

  ReplyDelete
 55. Aivan ihana arvonta!!
  Muuten en käytä mitään kovin voimakkaita pesuaineita, paitsi vessassa tulee käytettyä...:)

  ReplyDelete
 56. Kierrän kaikki supertehoantibakteeriset myrkkypesuaineet kaukaa, mutta muuten mennään toistaiseksi perusmarkettitavaralla. Sappisaippuaa käytän tahranpoistoon, mutta tulevaisuudessa jos tulee perheenlisäystä, niin mielelläni vaihdan luonnollisempiin aineisiin :) Me aikuiset ei ainakaan toistaiseksi kauheasti nuohota lattioita ja tungeta kaikkea suuhun ;D

  ReplyDelete
 57. Pesuaineiden ekologisuus on minulle ehdoton asia. Ja sellainen lika mikä niillä ei lähde, saa jäädäkin. Siivousintoilijaa minusta kun ei saa tekemälläkään. :)

  ReplyDelete
 58. Käyttämäni pyykinpesuaineet ovat luontoystävällisiä, mutta muut kaapissani majailevat pesuaineet ovat tavallisia Farmoksen pesuaineita Fairya lukuunottamatta. Kuitenkin siivoillessani käytän useimmiten ruokakaapin tuotteita; etikkaa, ruokasoodaa ja sitruunaa. Puhdasta tulee! Mielelläni kokeilisin Lillyn tuotteitakin.

  ReplyDelete
 59. Näitä tuotteita voisin ehdottomasti kokeilla! Pakko myöntää ettei ole hirveästi tullut kiinnitettyä huomiota ekologisuuteen pesuaineissa, toivottavasti nyt innostun!

  ReplyDelete
 60. Ekologisuus on yleensä etusijalla pesuaineita ostaessani. Viimeksi tosin hairahduin Kiiltocleanin ystävämyynnissä ns. normiaineisiin, haisevat aika karseilta eikä tehoa ole yhtään sen enempää kuin ekoaineilla. Lilly’s Eco Clean -tuotteet ovat mulle uusi tuttavuus, olisipa kiva päästä testaamaan!

  jose (miuku) ajastaika.com

  ReplyDelete
 61. Suurin osa pesuaineista on luonnonmukaisia, muuten perusrainbowta. Yritän suosia ekotuotteita, mutta joskus iskee pihiys..

  ReplyDelete
 62. Mieluiten käyttäisin mahdollisimman paljon ekotuotteita, mutta täytyy myötää, että usein päädyn ostamaan sen hyllyn halvimman tuotteen. Suosin kyllä aina hajuttomia versioita, koska halpismömmöjen tuoksut on ihan liian ärjyjä mun nenään, enkä muutenkaan halua mitään tajutonta hajustekoktailia kotiin. Ekotuotteissa on täysin eri juttu, tuoksut ovat ihan toisenlaisia, eteeristen öljyjen tuoksu on jotenkin niin luonnollinen ja hyvä.
  Näitäkin haluaisin mielelläni päästä tuoksuttelemaan meidän kotiin... :)

  ReplyDelete
 63. Meillä käytetään ekologisia pesuaineita. Tätä tuotemerkkiä en kuitenkaan ole koskaan kokeillut, mielelläni tutustun tähän jos onni suosii! :)

  -JL

  ReplyDelete
 64. Olen käyttänyt jo pitkään ekologisia kodinpuhdistusaineita. Nyt jos pitäisi alkaa käyttämään jotain "myrkkytavaraa", niin ei tulisi mitään! Mukava kuulla, että on tullut uusi sarja markkinoille.
  sanna.heiska@luukku.com

  ReplyDelete
 65. Meillä käytetään ekologisia puhdistusaineita paljon, etenkin kodin pintojen puhdistukseen. Myös etikka on usein siivouskäytössä.

  ReplyDelete
 66. Heippa. Olisipa kiva päästä kokeilemaan näitä. Haluaisin käyttää ekologisia aineita, mutta kaapissa on vielä niin paljon vanhempia aineita, mitkä olisi käytettävä ennen uusien ostamista. Mutta jos nämä nyt voitan, niin pääsevät kyllä heti käyttöön :)

  ReplyDelete
 67. Meillä putsataan pääosin Pirkan hajustamattomalla astianpesuaineella ja hajusteettomalla yleispuhdistusaineella. Käytän myös jonkin verran etikkaa, sitruunamehua ja ruokasoodaa siivouksessa. Wc:ssä käytetään kaikista voimakkaimpia aineita,eli perinteistä wc-ankkaa. Käytän siivouksessa mikrokuituliinoja, joten aina ei edes kaikkeen puhdistukseen tarvita kuin pelkkää vettä. Haluaisin kokeilla ekologisia puhdistusaineita, mutta jostain syystä ei ole tullut vielä testattua. Lilly´s Eco Clean vaikuttaa hyvältä ja plussaa myös kotimaisuudesta!
  audreyhorne79@gmail.com

  ReplyDelete
 68. Meillä on linjauksena käyttää yleisesti mahdollisimman vähän pesuaineita, ja ne mitä käytetään on mahdollisimman ekoja. Raskauden myötä asia tietenkin kiinnostaa entistä enemmän.

  ReplyDelete
 69. Meillä käytetään molempia, vähän riippuen millaista likaa ollaan siivoamassa. Koiruuksian ja lasten kanssa kun ei koskaan tiedä mitä tapahtuu ;) Näitä olisi mukava päästä kokeilemaan, toivottavasti arpaonni suosii.
  Anna E.
  anna-e@hotmail.com

  ReplyDelete
 70. Aika vähän käytetään myrkkyjä tässä taloudessa, mm. etikka on meikäläisen luottotuote siivouksessa! Sattuipa tosin hauskasti, sillä juuri eilen ostin tuota arvontasetissäkin mukana olevaa astianpesuainetta. Hinta oli erittäin kohdillaan ja pullo saa kauniin ulkomuotonsa takia tiskipöydälle oleskelemaan. Mielläni kokeilisin muitakin tuotteita ja niitä tuleekin varmasti jatkossa hankittua.

  ReplyDelete
 71. normiaineita, astmani vuoksi ei kuitenkaan voimakkaita myrkkyjä...
  arpaonnea hakemassa.
  paivi.pelk@gmail.com

  ReplyDelete
 72. Muutama vuosi sitten siirryin ekoputsareihin ja sille tielle jäin. Kaikki alkoi käsin tiskauksesta ja Ecoverin tiskiaineesta joka oli ihan superhyvä ja hellävarainen pesuaineista herkästi ahavoituville käsilleni! Nyt käytössä on Lily'sin tiskiaine johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Mielelläni kokeilisin saman valmistajan muita tuotteita. Nyt pienen vauvan kanssa, joka alkaa kohta hoitamaan myös lattioiden kuvamoppausta, kunhan pääsee ensin liikkeeseen, olen erityisen tarkka pesuaineiden myrkyttömyydestä. Tyttö laittaa kaiken mahdollisen suuhunsa ja mahallaan makoillessaan kieli lipoo kiitettävästi lattiaa.

  MiiaK

  ReplyDelete
 73. Kyllä sitä tuli siirryttyä ekotuotteisiin lapsen tulon myötä, tai itse asiassa jo odotusaikana. Ei turhia myrkkyjä ja usein putelitkin on paljon nätimpiä! Pelkkää plussaa :)

  ReplyDelete
 74. Yritän aina katsoa, että tuote olisi luonnonmukainen, mutta joitain tujumpiakin aineita kotoa löytyy. Hyvä, että markkinoille tulee enemmän valinnanvaraa, varsinkin tuota yleispuhdistusainetta täytyy käydä ostamassa kotiin ellei arpaonni suosi(:

  ReplyDelete
 75. Kaikki on muuten ympäristömerkittyjä tai näitä myrkyttömiä versioita, mutta kylppäri on välillä pakko puhdistaa perinteisellä Vimillä (tai Cif se on nykyään). Mummo ja äiti ovat sen vannoutuneita faneja, ja siksi sen käyttö on jatkunut.. :)

  ReplyDelete
 76. Ympäristöasiat kiinnostaa niin kodinhoidossa kuin kosmetiikassakin. Lattiakaivoon käytän kloriittiia, mutta kaikki muut aineet ovat ympäristöystävällisempiä.

  Tilda Vanilla/tilda.vanilla(at)gmail.com

  ReplyDelete
 77. Koska en ole vielä löytänyt mielestäni tarpeeksi tehokkaita luomupesuaineita, lattiat luututaan perinteisillä myrkyillä. Se mikä kodinhoitoaineissa hävitään, koetetaan sitten kompensoida ihmistenpesuaineissa ja pyykinpesuaineissa!

  ReplyDelete
 78. Mun täytyy myöntää, etten ole koskaan tullut edes ajatelleeksi ekologisuutta siivotessani. Yleensä mennään vaan tehon ja tuoksun perässä. Pitäisi nyt kyllä ryhdistäytyä, ja kantaa kortensa kekoon tässäkin asiassa :)

  tiinatsi@hotmail.com

  ReplyDelete
 79. Pyrkimyksenäni on käyttää yhä enemmän ekologisia tuotteita niin kodinhoidossa kuin kosmetiikassakin. Ekopesuaineiden lisäksi etikka, sooda ja sitruunahappo ovat ahkerassa käytössä. Mutta yhdestä en (vielä) luovu: käsitiskiin käytän Fairya!

  Ruusa

  ReplyDelete
 80. Aika hyvällä mallilla on täällä ekologisten pesu-ja puhdistusaineiden käyttö, vaikka yleispuhdistusaineet ovat vielä tavallista markettikamaa. Ne haluaisin vaihtaa myös ekologisiin, mutta vanhat ovat niin pirskutin hitaasti tyhjeneviä:D ehkä mun pitäisi siivota vaan useammin! Methodin käsitiskiaine on ihan ykkönen, mandariinin tuoksuinen on oikein ihastuttava löytö ja todella riittoisa!!!

  Miirunen

  ReplyDelete
 81. Haluaisin käyttää ekoaineita, mutta työttömänä opiskelija niihin ei aina ole varaa :) Yleensä yritän käyttää mahdollisimman vähän pesuaineita. Tietysti tulee käytettyä jonkin verran itsetehtyjä pesuaineta esim. soodasta ja sitruuna mehusta.

  ReplyDelete
 82. Käytän melkeinpä kaikkeen siivoamiseen tavallista suihke-Tolua tai pelkkää vettä. Pienet tahrat esim. lattioilta lähtevät tuoreeltaan pyyhkäisemällä kostealla liinalla, pinttyneisiin tahroihin kodin pinnoilla käytän em. Tolua ja hankaussieniä. Vessa pestään WC-ankalla, astianpesukoneeseen laitetaan Fairy-tabletteja ja kissojen potta putsataan kloriitilla, matot mäntysuovalla ja pyykit ihan perus Bio Luvililla.
  En kyllä tykkää käyttää kovia kemikaaleja. Meikkaamiseen, ihonpuhdistukseen, kehon pesuun jne käytän jo pitkälti luonnonmukaisempia tuotteita, mutta siivousarsenaali ei ole vielä muuttunut ekommaksi. Tämä täydestä laiskuudestani. En ole jaksanut/ehtinyt/muistanut ottaa selvää ekoystävällisistä pesuaineista ja niiden tehoista eri pintoihin. Tällainen arvontavoitto olisi luonteva tapa tutustua niihin, toivottavasti onnetar suosii :)
  inkivaeaeri@gmail.com

  ReplyDelete
 83. Ehdottomasti valitsisin pelkästään ekotuotteita, mutta joskus tulee hinta vastaan, tai sitten ei löydy riittävästi tehoa. Mutta nämä tuotteet vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta!

  ReplyDelete
 84. Meillä siivoamisessa käytetään pellavaöljysaippuaa, mäntysuopaa tai sappisaippuaa, mihin laitan tipan eteeristä sitruunaöljyä. Tiskauksessa luomutiskiaine, Etikka, sitruunamehu ja sooda myös ajoittain käytössä kun innostun ekoilemaan. Pyykit hoituu pesupähkinöillä , sappisaippualla, eteriisillä öljyillä. Joskus kun väsyn niihin, ostan jotain hajusteetonta peruspesuainetta. Ajoittain ostan myös ekosarjojen siivoustuotteita, jos kohdille osuu kaupassa. Nautin, aidoista eteeristen oljyjen tuoksusta tuotteissa. En ole vielä tutustunut Lillys tuotteisiin, olisi mukava voitta tuotepaketti :). En osta perinteisiä siivoustököttejä niiden mm. vahvojen hajusteiden ja ainesosien takia.

  ReplyDelete
 85. Hei,
  meillä pyritään käyttämään ekologisia tuotteita niin pyykinpesussa kuin siivouksessa. Jotenkin tuntuu niin paljon helpommalta tarttua eko-pulloon kuin johonkin superhypertehoaineeseen. Kestovaipat pesen pesupähkinöillä, joita käytän toki muuhunkin pyykinpesuun. Kodin siivouksessa tällä hetkellä käytössä on Lumme-sarja. Kysyinkin paikallisesta Life-myymälästä tätä Lilly's Eco clean- sarjaa, mutta sieltä sitä ei vielä toistaiseksi saa. Toivon löytäväni sitä jostain, sillä pienen paikkakunnan miinuspuoliin kuuluu, että erikoisemmat ja harvinaisemmat tuotteet ovat aina suuren kaupungin valikoimissa, joka meillä siis tarkoittaa vähintään Ouluun menemistä, eli reilut 200km.. Toki netistä saa jotain, mutta kaikista mieluiten kannattaisin paikallista yrittäjyyttä, jos saisin itse valita. hande.hietala@gmail.com

  ReplyDelete
 86. Meillä on kaikki muut aineet ekologisia, paitsi kodin pikkuputsarit, ne taisivat olla ihan perinteisiä puhdistusaineita suihkepullossa. Mummi ja minä-sarja, Maison Belle ja Ecover ovat pääasiassa muuten käytössä ja mielläni kokeilisin tätäkin uutta sarjaa. :)

  ReplyDelete
 87. Käytössä on ollut ihan perinteinen mäntysuopa, Maison Bellen sekä Ecoverin tuotteita. Yleensä tulee valittua kuitenkin edullisempia. Kokeilisin oikein mielelläni Lilly's Eco Clean tuotteita.
  minnapo1(at)gmail.com

  ReplyDelete
 88. En ole kovin tarkka, vaan käytössä on monenlaisia tuotteita.
  Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  ReplyDelete
 89. Petrattavaa olisi, vaikka joitakin ekologisia tuotteita jo löytyykin. Näitä kokeilisin mielelläni!
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  ReplyDelete
 90. Tärkeintä, että tuote toimii, näistä ei ole kokemusta, joten olisipa kiva voittaa.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  ReplyDelete
 91. Ekologisia tuotteita löytyy jonkun verran, silti välillä tulee sorruttua muihinkin. Näitä olisi mukava kokeilla :)
  mmyheartishere@gmail.com

  ReplyDelete
 92. Minä valkkaa pesuaineet tuoksun perusteella :D Minut löytää pesuainehyllyiltä nuuskimasta.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  ReplyDelete
 93. Ehdottomasti luonnollisia tuotteita :). Tätä tuotetta en ole kokeillut joten tähän olisi kiva tutustua.

  ReplyDelete
 94. Haluaisin käyttää mahdollisimman kevyitä pesuaineita, mutta kaikkein luomuimmat ovat tuntuneet liian kalliilta. Ostan kuitenkin hajusteetonta ja herkkäihoisille sopivaa tiskiainetta ja yleispuhdistukseen mäntysuopaa, vaikeisiin kohtiin käytän ihmesientä. Miesystäväni kotona taas on totuttu rankempiin puhdistusaineisiin - ikkunatkin pestään kuulemma auton lasinpesunesteellä.

  ReplyDelete
 95. Ekologisia tuotteita suosin, astianpesuaine taitaa olla ainut missä meiltä löytyy vielä perus markettitavaraa.

  ReplyDelete
 96. Wc.hen tulee käytettyä välillä tujumpia aineita. Muuten mennään miedoilla pesuaineilla ja niukasti käytettynä. Marketin pesuaineet käytössä. Olisin kiinnostunut testaamaan vähän ekologisimpia pesuaineita.
  -Kirsi N.-

  ReplyDelete
 97. Ehkä kun on kyse ensimmäisestä lapsesta, niin olen ollut todella tarkka pesuaineiden ekologisuudesta. Meillä on kaikki muut paitsi tiskipesuaine ekologisia.
  -Mila S.

  ReplyDelete
 98. Ekolinjalla mennään meillä, tosin nyt olen pessyt pyykkiä ihan perusmyrkyllä jonka töistä sain, kun ekoaine loppui ja vähän tiukka rahatilanne on ollut viime aikoina niin en viitsinyt ostaa heti uutta. Wc:n pesuun käytän myös tavallista tällä hetkellä, mutta muuten ollaan jo muutama vuosi ostettu pelkkiä ekologisia siivousaineita :)

  ReplyDelete
 99. Hyvin vähän pesuaineita käytetään - ja liian huonosti olen tutustunut ekologisiin vaihtoehtoihin mummi ja minä -tuoteperheen lisäksi. Mieluusti siis pääsisin tätä testaamaan :) Nimeni kautta löydät mailiosoitteen; jos arpaonni käy!

  ReplyDelete
 100. Meillä on yleensä niitä pesuaineita mitä nyt sattuu kaupassa käteen sattumaan, poislukien Hulluilla Päivillä myytävät Maison Belle -tuotteet, joita käyn aina välillä jemmaamassa meille varastoon :) Noissa pesuaineissa viehättää erityisesti kaunis pakkaus ja hyvä tuoksu. Sähköpostiosoitteeni on miimaeia(ät)gmail piste com.

  ReplyDelete
 101. Meillä käytetään sekä ekologisia että perus market-putsareita. Pyykinpesuaineet ostan hajuttomina ja zeoliitittomina, saunan pesuun käytetään mäntysuopaa. :)

  ReplyDelete
 102. Ihan peruskaupantuotteilla siivotaan. Mutta olisi kiva kokeilla noita tuotteita. Sofia chipmunk@hotmail.fi

  ReplyDelete
 103. Marketin perustuotteita mekin aina käytetty. Olisipa mahtavaa saada kokeiluun tuollaisia eko-tuotteita! tiinafo@gmail.com

  ReplyDelete
 104. Hei, mistä tuo palasaippuateline on? Ihana! Mulla on ollut käytössä pitkään erilaisa ekologisia kodinpuhdistustuotteita eri merkeiltä. Niissä mielyttää erityisesti tuoksut, sillä ne eivät haise myrkylle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Siis tuon saippuatelineen olen ostanut kauan sitten, iha San Fanciscon Moma:sta vuonna 1998! Eikä löydy merkkiä eikä logoa mokomasta :)

   Delete
 105. Asun vielä kotikotona enkä ole meidän talouden siivousainevastaava enkä niistä päätä, mutta tujuhkoja aineita on käytössä. Valintakriteereinä hyvä teho ja mielellään suht alhainen hinta. Kunhan tästä omilleni muutan niin varmaan samoilla kriteereillä valitsen alkuun omatkin tuotteeni. Luonnollisemmat kyllä kiinnostavat kovasti mutta ne ei yleensä ole niitä kaupan halvimpia ja opiskeluaikoina ei varmaan ole kauheasti ylimääräistä rahaa laittaa siivousaineisiin. Ehdottomasti viimeistään sitten kun rahaa on enemmän, siirrytään ekompaan suuntaan myös siivousaineiden kanssa :-)

  ReplyDelete
 106. Lasten syntymän myötä meillä on vaihdettu melkein joka asiassa ekologisempaan, varsinkin siivousaineissa. En halua siivota myrkyillä, vaan mieluummin aineiden on oltava sellaisia, ettei tule suurta vahinkoa vaikka vähän nuolaistaisiin juuri siivottua pintaa ;) Lillyä tutkailin viimeksi ostosreissulla, jäivät vielä kauppaan -entiset on käytettävä loppuun ennen kuin saa ostaa uutta. Arvontavoitto ei haittais :D (lisäksi, siivoustuotteet alkavat nyt olla loppu...joten joudun kauppaan jos en tästä voita :D)

  ReplyDelete
 107. Pikkuhiljaa olen heräämässä tähän ekologisuuteen oikein kunnolla ja ratkaisevat nykyisin myös ostopäätöksissäni. Ensimmäiset askeleet on tätä kohti jo otettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tarvitsen uuden poskipunan ja eilen hyperjättimarketissa meinasin sortua ottamaan vaan sen sopivimman tuotteen hyllystä ostoskärryihin kunnes muistin tämän valitun ekologisenpolun jota ajattelin nyt kulkea eteenpäin ja jätin sen hyllyyn. Ehkä Sokokselta löydän sen mitä haenkin eli suuntaan sinne tänään.

  ReplyDelete
 108. Kaupan halvimmalla pesuaineella on toistaiseksi mentävä, kun rahaa ei juurikaan ole.

  hippocampeli@gmail.com

  ReplyDelete
 109. Ihan perustolut on meilläkin käytössä. Mahtava olisi kokeilla noita ekologisempia vaihtoehtoja, tietyllä tavalla kun on täysi luotto noihin vanhoihin tuttuihin siivousaineisiin.

  ReplyDelete
 110. Meillä on käytetty tähän asti kaupan tavallisia pesuaineita, mutta mielelläni kokeilisin myös ekologisempia vaihtoehtoja. :)

  xeve@hotmail.fi

  ReplyDelete
 111. Kaikki pesuaineet tulee hankittua ihan perusmarketista, mutta olen kiinnostunut ekologisemmista vaihtoehdoista. -Maikki-

  ReplyDelete
 112. Perusmarkettikamaakin siivouskaapista löytyy, mutta aika paljon käytän myös luonnollisempia aineita, esmes etikkaa sekä huuhteluaineena että siivouksessa. Näitäkin olisi kiva kokeilla! -Nannu-

  ReplyDelete
 113. Vielä toistaiseksi käyttelen loppuun tavallisia pesuaineita, joita on vuosien varrella kertynyt. Sen jälkeen ajattelin siirtyä enimmäkseen luomulinjalle.

  ReplyDelete
 114. käytän tarjoustuotteita, yleensä ovat markettien halpiksia.. Olis kiva kokeilla
  kaimaen1(at)luukku.com

  ReplyDelete
 115. Pyrin suosimaan mahdollisimman ekologisia tuotteita, mutta silloin kun käsillä on joku tahra/lika/tähmä -kriisi ratkottavana niin tuppaa kyllä ekologisuus unohtumaan kun etsitään tehoa. Onneksi nykyään yhä enemmän nämä kaksi ominaisuutta voivat kohdata samassa tuotteessa.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  ReplyDelete
 116. Ihan vaan hinnan takia olen ostanut aina joitakin halppistuotteita lähimarketista. Lilly's Eco Clean vaikuttaa kyllä hyvältä! irmeli.nieminen@hotmail.com

  ReplyDelete
 117. Aika usein suomalaisia tuotteita, näkyy nyt kaapissa olevan tolua. :)
  jessina.nieminen@hotmail.com
  -Jessina-

  ReplyDelete
 118. Aika lailla halvan hinnan perässä kuljen enkä siis, ikäväkyllä, ekologisuutta kovinkaan ole ajatellut ostaessani puhdistustuotteita.

  jelena.nieminen@hotmail.com

  ReplyDelete
 119. I really love these products. I have used this Lilly's Eco Clean all-purpose spray cleaner and I really loved it (also it cleaned really well). Also it's really important to me to use ecological products and it's especially nice that these products are developed by Finnish ladies..

  ReplyDelete
 120. ♥ Suosin, etsin ja ajattelen yhä enempi ekoa, mutta rahaa emme kykene laittamaan ekotuotteisiin kauhean paljon kuitenkaan. Kodin pesutuotteissa ostamme aika usein marketeista jotakin peruspuhdistusaineita.
  ♥ jelluna8@hotmail.com

  ReplyDelete
 121. HInta on se ykköskriteeri useimmiten... ja helppo saatavuuskin ratkaisee. Vaan selvähän se, että pesuaineissa jos missä pitäisi kyllä miettiä myös vaikutuksia ympäristössä.
  flight(at)luukku(piste)com

  ReplyDelete
 122. Astianpesuaine on ekologista, mutta muuten kämppä siivoutuu pääasiassa markettiaineilla. Etikka+sooda-yhdistelmää käytän myös.

  ReplyDelete
 123. Mä oon toistaiseksi vähän huonosti käyttänyt ekoaineita, mutta on se mielessä ollut. Kai vähän epäilen sitä, että tuleeko yhtä puhdasta, mutta kokeilemallahan se selviäisi.. ;)

  Mukaan arvontaan! Toivottavasti päästään nyt kokeilemaan!

  ReplyDelete
 124. Teho ratkaisee, mutta olisipa mahtavaa löytää tehokas ja ekologinen ominaisuusyhdistelmä.

  ReplyDelete
 125. Lasten myötä minäkin olen alkanut suosia ekologisia puhdistusaineita. Ehdottomasti mukana mahtavassa arvonnassa!
  Nimim. Pinkkis
  girlwithoutwings(at)hotmail.com

  ReplyDelete
 126. Kylpyhuoneissa tujummat aineet, muualla hieman miedompaa =). Mukaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  ReplyDelete
 127. Mukana! Meillä käytössä pääasiassa ekologiset tuotteet, muutama vanha ikuisuuspullo niitä tujuja tököttejä kököttää kaapissa hädän varalta :) eveliinap@gmail.com

  ReplyDelete
 128. Ekologisia suositaan ja mahdollisuuksien mukaan myös hajusteettomia.
  kaljukeiju@gmail.com

  ReplyDelete
 129. Yleensä suosin hajusteettomia tuotteita kodin puhtaanapidossa. Käsitiskiaine on lisäksi ekologinen, myös sappisaippua pyykinpesussa mukana ja hajustettu ekologinen pesuaine kylppärin puhtaanapitoon (tujumpaakin tavaraa olemassa). Muuten taitaa olla valittu aina jotakin mahdollisimman halpaa, mutta tehokkaan näköistä. Tai jotakin kivassa pullossa. Pitäisiköhän valita joku linja?
  Ekologista haluaisin ostaa, mutta hinta usein hirvittää.
  laurajippii(at)netti.fi

  ReplyDelete
 130. Aika pitkälle markettituotteilla mennään. Mielellään kyllä kokeilisin näitä ekologisiakin.

  isontalonpoikii@gmail.com

  ReplyDelete
 131. Vesi ja mikrokuituliina/moppi riittävät aika pitkälle. Vanhojen loputtua olen ostanut näitä ekologisempia. Tältä merkiltä olen käyttänyt tiskiainetta. Ihan ok on, joten kiinnostaisi kokeilla muitakin. - Maarit

  ReplyDelete
 132. Olen viimeaikoina pyrkinyt siirtymään ekompiin valintoihin myös siivoustuotteissa, esim. Method ollut tykätty.
  vickan27(a)gmail.com

  ReplyDelete
 133. Minua on aian epäilyttänyt ekologisten putsareiden teho. Ehkä pelkään turhia, tuntuvathan nuo suosittuja olevan. Toivottavasti pääsisin testaamaan :)
  teekoo81(ät)gmail.com

  ReplyDelete
 134. Vedellä ja mahdollisimman hajusteettomilla pesuaineilla mennään. Ekologisista sappisaippua on ihan ehdoton. Mielelläni kokeilisin tätä tuotemerkkiä :) -AnnaK

  ReplyDelete