DIY Christmas wreath / Joulukranssi kävyistä

  
Täällä on lasten kanssa aloitettu kovasti jo joulukoristeiden askartelu. Viime viikolla maalattiin tyttären kesällä keräämiä käpyjä ja tein osasta käpyjä tällaisen helpon joulukranssin.

/

We have been crafting some Christmas decoration with kids already. Last week we painted some pine cones that my daughter had collected last summer. I used the cones to make an easy Christmas wreath.


Paras tapa maalata paljon käpyjä olisi varmasti spray maali, mutta me lasten kanssa askartelimme ihan vain akryylimaaleilla. Mm. vesiliukoisen maalin takia tämä kranssi ei taida kestää ulkoilmaa ja jää koristamaan sisätiloja. Voisihan päälle varmaan suihkuttaa maalilakan niin se kestäisi kauemmin. Kranssi on tosiaan helppo tehdä, mitä nyt näin käpyjen pensselillä maalailuun menee hieman aikaa.

Leikkasin taustaympyrän pahvista, käyttämäni taustan leveys on n. 19 cm ja sen aukko n. 10,5 cm (mallina käytin sopivan kokoisia kulhoja). Valmiitakin styroksisia kranssipohjia saa toki askarteluliikkeistä, mutta mentiin nyt tee-se-itse/kierrätysmeiningillä. Styroksinen pohja toimisi myös paremmin varmasti siinä ulkokranssissa. Maalatut kävyt liimasin kuumaliimalla paikoilleen, käpyjen tiukasti asettelu vaati hieman keksittymistä, mutta äkkiäpä sen sai kasaan kun vain oli tarpeeksi käpyjä valmiina! Pitänee keksiä vielä se säänkestävä kranssi ulko-oveen! Onko siellä askarreltu vielä mitään jouluksi?

/

The best way to paint the pine cones would probably be using spray paint, but as I was crafting with kids we used acrylic paints that are not really weather proof for outside and that's why this is a wreath for inside use. I guess I could spray some lacquer on it to make it last longer. This is pretty easy to make, you only need a bit time and patience to hand paint the cones. 

The back support I only cutted out of cardboard but craft shops sell also ready bases that are also more weather proof for outside use if needed. As I had painted enough cones I glued them together with a glue gun. After this I feel I still need to do the wreath for the outside door, but need to use a bit different methods for that! Have you done any crafting for Christmas yet?

11 comments:

 1. Hieno kranssi tuli ja lapset tykkää maalaushommista, kauniit värit! Kyllä joulu innostaa kokeilemaan kaikkea uuttakin. Itse innostuin paperiaskartelusta vanhojen kirjojen myötä. Esim kennopalloja ja enkeleitä on syntynyt. Terkuin Suska koivuladesignesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, meillä tuli kyllä monen muunkin värisiä ja monivärisiä käpyjä, mutta tämä oli nyt tämä äidin valitsema. Ehkä laitan myöhemmin sen villimmän tyttären tekemän :)

   Delete
 2. Replies
  1. Helppo tosiaan, ei liikaa solmimista ja ähertelyä ;)

   Delete
 3. Replies
  1. Mulla tuo mintun väri meinaa aina karata näihin hommiin mukaan, mutta pidän siitä kyllä edelleen. :)

   Delete
 4. Hienoa! Miten maalasitte kävyt?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Maalasimme ihan vain pensseleilllä, voisi varmasti kastaakin maaliin, mutta nyt ei ollut niin paljon maalia.

   Delete
 5. Hieno on, meidän Iitu innostui tästä. Pitää ehkä kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Eikun askartelemaan siis! Meidän neiti maalaili käpyjä aika tohkeissaan aikamoisen määrän! :)

   Delete