Map on the wall


Täällä sisustetaan hiljalleen uutta kotia. Aika modernista kerrostaloasunnosta 70 vuotiaaseen hirsitaloon muutto oli huikea muutos, eivätkä kaikki vanhan kodin kalusteet ole vielä löytäneet paikkaansa talossa, eivätkä välttämättä tule löytämäänkään. Vaikka oma sisustusmaku on yhä sama, uudessa ympäristössä esineet ja värit voivat näyttää hyvinkin erilaisilta kuin aikaisemmassa. Emme myöskään vielä maalanneet tummentuneita puisia kattoja ja lattioita vielä trendinmukaisesti valkoiseksi, vaan haluamme tunnustella niitä ensin tällaisina ja miettiä rauhassa mistä maalaaminen aloitetaan, jos aloitetaan ja miten. Tummat puupinnat kieltämättä tuovat paljon kodikkuutta ja lämpöä, mutta silti haluaisin nähdä kuinka valkoinen katto avartaisi olohuonetta. Siitä kuitenkin myöhemmin avarampien kuvien kanssa lisää pohdintaa!

Syyskuussa viimeksi järjestämämme sisustusbloggaajien kirpputori auttoi minua vähentämään muuttolaatikoiden määrää sopivasti ennen muuttoa, mutta tulihan sieltä pari pienempää ja suurempaakin hankintaa kannettua takaisin. Yksi isompi ostos oli tuo Parolan Aseman Katjalta ostamamme vanha Suomen ja Pohjoismaiden historiallinen koulukartta. Näimme vastaavan kartan ystäviemme kotona monta vuotta sitten ja siitä lähtien olemme haaveilleet juuri tuollaisesta kartasta. Ostimme kartan silläkin uhalla, ettemme tienneet minne se uudessa kodissa sijoittuu tai mahtuu. Onhan se valtava, mutta olohuoneessa löytyi kartalle paikka, joten ihaillaan sitä nyt tuossa. 

David Designin Camp seinäkello löytyi myös samaiselta kirppikseltä Vihreän Talon pöydästä todella sopivaan 20€ hintaan, kellon suunnittelijat ovat se ruotsalainen suosikki suunnittelija trio, eli Claesson Koivisto Rune. Kyllähän meillä valkoisiakin seiniä kotona löytyy, olen vain aika innoissani näistä parista olohuoneen hirsiseinästä, eli näitä näkyy varmaan kotikuvissa aika paljon!

Päivät ovat välillä niin hämäriä, että valokuvata voi vain parina päivän tuntina ja harmittaa laittaa tällaisia kellertäviä ja rosoisia kuvia tänne. Mutta ei kai tänä hämäränä vuodenaikana auta kun alkaa fiilistelemään joulujuttuja!

/

Here we are slowly decorating the new home. Things are slowly finding their places or still looking for them. As we moved from a modern flat to a 70 years old wooden house the change is quite big and also have to see what of our furniture fit here and will all of them even find their place in the house. Even if I still love colors much in our home interior need to see the balance between the colors and all the old dark wooden surfaces in the house. We want to take our time before painting any ceilings or floors so now we go with the house as it is and let the thoughs come to us slowly on what to change and what to keep.

The huge map of the history of Finland and the northern countries I found in our Interior design blogger's flea market in last September and now we have a place for it in the living room. We saw a very similar in our friends place many years ago and really wanted something like that one day too. The white Camp clock by Claesson Koivisto Rune I found also in our flea market with quite a bargain with only 20€.

The days are getting so short now that it's difficult to find time to take photos in the daylight as the days seem to be just grey and the light inside is very limited. So all I got to offer now are these yellow and rough photos! But hey, luckily it's the time of the year to start planning the christmas decorations!

10 comments:

 1. Oi, miten kauniita uuden ja vanhan kontrasteja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tykkään just yhdistellä jotain uutta vanhan viereen :)

   Delete
 2. Ihana kartta!
  Suomineidon toinen käsi näkyy ja tunnistan myös Pähkinäsaaren rauhan rajan.
  Tykkään myös Aarnioiden ja hirsiseinän vuoropuhelusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo pallotuoli ja kartta ovat kyllä kuin luotuja toisilleen! Kuplavalaisimen tilalle voisin jotain muutakin ottaa, mutta tuosta se nyt löysi paikkansa, ainakin hetkeksi. :)

   Delete
 3. Ihana kokonaisuus! Olen täysin samaa mieltä tuosta harkitsemisesta! Me ollaan asuttu tätä uutta kotia nyt 8kk ajan ja joitakin asioita harkitaan edelleen. Vaikkei meillä edes ole mistään remontista kyse, mutta kyllä harkitseminen auttaa pienempiinkin asioihin. Ykskaks yllättäen jokin asia valkenee sitten ihan itsestään.

  Olen muuten itsekin haaveillut tuosta pallotuolista ja tänne se mahtuisikin. Haaveita, haaveita pitää olla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, "onneksi" budjettikin hieman hidastaa tuota toteutuspuolta, eli parempi rauhassa miettiä nämä hommat!

   Kyllä aina haaveilla kannattaa! :)

   Delete
 4. Hieno kartta! Ihailin tommosta Someron kirppiksellä, mutta meillä ei ole tilaa sille. Ihme kyllä, joskus järki on matkassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihan hyvä pitää se järki mukana shoppailuissa! Onneksi oltiin aika varmoja, että kartta jonnekin mahtuu, olisipa hieman harmittanut jos paikkaa ei olisikaan löytynyt!

   Delete
 5. Mulla on ollut samanlainen kartta, mutta jossain muutosessa se katosi :( minä luulin että se jäi entiselle poikaystävälle ja hän luuli että se jäi minulle, eikä se ole kummallakaan. Harmittaa!

  Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi ei! Se on kyllä ihme että noinkin iso kartta voi kadota, mutta juuri muuttaneena en ihmettele yhtään! Täällä yhä on aika isokin osa tavaroista jossain piilossa tai hukassa...

   Delete