jäätelöhetki / Ice cream tasting
Kyllähän meille suomalaisille jäätelö maistuu, vaikka lumi olisi maassa! Viime lauantaina lumi olikin hetken maassa ja me pääsimme sopivasti herkuttelemaan jäätelöllä ulkoilun välissä. Saimme 3 Kaverin Jäätelöltä yhteistyön merkeissä heidän jäätelövalikoimansa verran maisteltavaa. Totta kai kaikkia piti maistaa, vaikkakin perheen pienimmät jaksoivat kerralla maistaa vain yhtä makua, mutta nauttivatkin annoksiaan kauan ja hartaasti!

Ennen jäätelöhetkeä olimme esikoisen kanssa askarrelleet ja leikelleet lumihiutaleita kuviopapereista, joista osa jäi pöydälle koristeeksi, myöhemmin hiutaleet päätyivät koristamaan ikkunoita. Graafisten papereiden käyttö lumihiutaleissa oli hauskaa, mutta tuntuu, että kaipaisin tänä jouluna ennemmin lumihiutaleita esim. kultapaperista. 

Vuonna 2011 perustettu 3 Kaverin Jäätelö on nimensä mukaan kaverusten Heikin, Ilkan ja Saulin perustaman jäätelötehdas Helsingissä, missä jäätelö tehdään käsin aidoista raaka-aineista ja kotimaista maitoa ja kermaa käyttäen. Mielestäni on todella hienoa, että jäätelöiden tekoon käytetään aina oikeita kotimaisia marjoja, eikä lainkaan väriaineita eikä lisäaineita. Vaikka 3 Kaverin Jäätelö -jäätelötehdas onkin vielä suhteessa pieni tehdas, on jäätelöä saatavana jo ympäri maan.

3 Kaverin jäätelöt ovat kuuluneet jäätelösuosikkeihimme siitä lähtien kun jäätelö löytyi lähikaupastamme. Vadelma-valkosuklaa on ollut tähän saakka SE suosikkimaku, mutta nyt mm. Vaalea & Tumma Juhlamokka -kahvimaku oli aika hyvä kilpailija suosikkiasemasta täyteläisen suklaan kanssa. Myös 3 Kaverin Jäätelön Facebook-sivuilta voi seurata uusien makujen kehitystä ja kuulla uusista tulevista jäätelömauista niinkuin pian myyntiin tulevasta lakritsijäätelöstä, minkä luulen myös vielä kilpailevan tuosta omasta suosikkumaun paikasta!

Olipa muuten aika hiljainen hetki tuo kuvaushetki kun kaksi elohopeaa istui paikallaan ja keksittyneinä maiskuttelivat jäätelöä!

/

I got to do a collaboration with a small Finnish ice cream factory 3 Kaverin Jäätelö which is a local Helsinki based factory where the ice cream is made by hand out of pure ingredients, Finnish milk and cream and real berries out of Finnish forests! We Finns of course love ice cream around the year and also in the winter time! I like the fact that the color in the ice creams comes from real berries and the ice creams don't include any fake coloring nor additives.

We got all the flavouer of the 3 Kaverin Jäätelö ice cream factory to taste and even the kids were quiet for a moment! Before the ice cream tasting we cut some paper snow flakes with kids and used some to decorate the table. Afterwards the paper snow flakes were taped to decorate the windows.
In collaboration with 3 Kaverin Jäätelö & Suomen Blogimedia

4 comments:

  1. Oiiih, slurppps nam! :P Olen paria makua maistanut, ja noi on niiiiin hyviä!

    ReplyDelete
  2. Nämä jätskit on kyllä herkkuja!

    ReplyDelete
  3. Eih, rupesipa tekemään mieli! Mustikka+kaardemumma on meidän suosikki, tosin muuta ei olla maistetukaan vielä koska se vaan on niiiin hyvää :)

    ReplyDelete