Dreamy gardenerKesään on vielä aikaa, mutta tätä kevättä odotan ehkä enemmän kuin mitään aiempaa. Näimme toki talomme pihan jo viime kesänä, mutta se oli aika pikaista ihastelua ja nyt vihdoin keväällä alamme tosissamme ihmetellä mitä sieltä mullan alta minnekin päin nousee. Omissa suunnitelmissa on ainakin yksi tai kaksi istutuslaatikkoa, joilla voisi yrittää saada salaattia, yrttejä ja jotain vihannesta omaan pöytään. Parveke kukkien kastelusta oman ison puutarhan hoitoon on suhteellisen iso askel ja nyt se harjoitus sitten vihdoin alkaa, kunhan lumet sulavat vain ensin! 

Nämä Ranskasta tuodut kirjat esittelevät mm. puutarhan kasvistoa kauniilla vanhoilla kuvilla, joita lähinnä selaillaan ihastellen ja inspiroituen. Pitäisi varmaan hakea kirjastosta jotain tiukempaakin lukemista aiheesta ja alkaa kunnolla opiskella. Pöytäliina on muuten kätevästi vahakangasta, nätillä kuosilla ja keväisellä värillä Annolta, jonka löysin alesta jo ennen joulua. Kyllä se kesä sieltä taas tulee, enää vain muutama kuukausi odotettavana!

ps. Pakko oli lisätä vielä alle äidin lähettämä kuva pienestä Pinjasta puutarhurina joskus useampi vuosikymmen sitten!

/

There's still quite some time before the summer, but I think I was never waiting the spring this much as now. I can't wait to see our garden to start living again. We saw the garden of our house last summer but quite briefly before the autumn and now we are quite anxious to see it again in bloom. It's going to be interesting to see what all things will start growing under all that snow. I'm planning to set up a one or two boxes with herbs, salad and some vegetables and see how I'll do. It's quite a big step from watering the garden flowers to start gardening a good size backyard!

These pretty books we've brought from France mainly for their looks. Love to browse then now with a cup of coffee and dream of my own garden!

p.s. I needed to add still the photo below sent by my mom of the little Pinja gardening, taken some decades ago! 
2 comments:

  1. Ihana pieni krookustyyppi, siellä lappuhaalareissa! Puutarha opettaa kyllä ja viisailta kannattaa kysyä, mutta omakin pää on hyvä pitää, sillä epäonnistumiset opettaa parhaimmin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, kyllä ihan varmasti tulee viisaampia häirittyä enemmänkin tuosta puutarha-asiasta! Mutta varmasti itseni tuntien niitä epäonnistumisiakin on tulossa näissä hommissa. :)

      Delete