Coffee break


Joskus pieni tauko, ja varsinkin luovatauko, on paikallaan. Joskus se tulee aivan suunnittelemattoman tarkoituksellisesti, niin kuin nyt design viikon jälkeen. Kameran kortti oli täynnä kuvia, mutta jotenkin en aivan löytänytkään sitä hakemaani inspiraatiota tällä kertaa samoin kuin joskus aiemmin. Ehdin onnekseni kuitenkin kuulemaan muutaman HDW:n luentoseminaarien puhujista ja tällä kertaa inspiraatio tuli sieltä. Ihmiset joita en tunne tai tunnen tuntuivat puhuvan juuri oikeita sanoja minulle ja heidän silmistään näki, että he puhuivat siitä intohimoisesti ja he olivat myös intohinmoisia työstään. 

Itselläni on monta prjektia työnalla ja suunnitteilla, mutta oikeastaan mikään niistä ei ole juuri vielä valmis. Ehkä joskus myös arkailen liikaa omia ideoitani ja joskus joku ehkä hyväkin idea on voinut jäädä toteuttamatta. Nyt koitan kuitenkin seurata omaa intuiitiota toivoen, että siitä syntyy jotain järkevää ja jotain, jota voin myös sanoa tekeväni intohimolla. 

Yksi itseni vaivanneista asioista on ollut tämä blogi ja se kuinka saisin sen taas kuvastamaan enemmän itseäni ja että tekisin sitä taas intohimosta. Tarkoitus on kyllä yhä jatkaa blogia, mutta ehkä olisi aika hieman kehittää sitä ja saada mukaan jotain uutta tai ainakin monipuolisempaa sisältöä. Se jääköön nyt kuitenkin vielä teille nähtäväksi mihin suunta lähtee. Mielenkiintoista siitä tekee myös se, että syyskuun alusta blogini on pyörinyt taas aivan itsenäisenä. Olin pari vuotta osana Suomen Blogimedian mahtavaa bloggaajaporukkaa, jota osana oli kunnia olla. Nyt kuitenkin halusin lähteä omilleni ainakin hetkeksi ja katsoa mitä tuleman pitää.

Asioita kun pohtii ja pyörittelee niin kahvia kuluu. Lempi kuppini tällä hetkellä on kyllä ehdottomasti tuo Kaunisteen Monkey Mug -kuppi* jonka hellyttävät apinahahmot on piirtänyt Matti Pikkujämsä. 

Täytyy myös mainita pari sanaa sohvasta kun sekin näkyy kuvissa ensi kertaa. Vanha talon mukana perimämme vuodesohva hajosi keväällä ja tuli kiire löytää uusi, juurikin vuodesohva. Meillä kun ei ole erillistä vierashuonetta, saavat vieraat majoittua alakerran kirjastohuoneessa ja siksi vuodesohva oli tällä kertaa jälleen tarpeellinen. 

Vuodesohva valikoimat eivät todellakaan ole mitenkään päin yhtä kattavat kuin yleiset sohvamarkkinat. Saimme kiertää aika monta liikettä kunnes kiva perussohvan näköinen ja myös istumiseen ja loikoiluun sopiva vuodesohva löytyi. Tämä sohva löytyi Askosta ja on ihan Lahdessa tehtykin ja meidän onneksi alku kesästä se irtosi vielä hyvällä alella. Kankaaksi valitsimme aika neutraalin keskiharmaan kun ainahan väriä saa lisättyä vaikka tyynyillä!

Vielä yhden maininnan saa kyllä nuo Fazerin uudet lakritsit ja niiden pakkaukset! Kerrankin niin pakkaus kuin sen sisältökin miellyttää! Pentagon Designin suunnittelemat pakkaukset Fazerin uusiin lakuihin ovat jo niin namin näköisiä, että aika helposti tarttuvat kaupasta mukaan jo pakkauksenkin ansiosta! Kiitos näistä lakuista Fazerille*!


*Tuotteet saatu blogin kautta


/

I didn't really plan it but I think I did take a little creative break of blogging just now after the Helsinki Design Week. My camera was full of photos after the furniture fair and design week, but somehow I didn't get as inspired this time as I was hoping to. But luckily I got to see some of the speakers at the Helsinki Design Week seminars and there I found the inspiration I was looking for. Especially it was great to see people speaking with passion, and also feel that what they do for work they do with passion and because of it. That's something I'm looking for at the moment. It's not all that clear but that's my dream. 

I've been also thinking about what to do with the blog, I'm happy to continue writing it but I feel that it needs to chage, even just a bit. But to better of course, I hope. 

As wondering about things I tend to drink a lot of coffee. That Monkey Mug* by Kauniste is definitely my favorite coffee cup at the moment. The cute monkeys are illustrated by Finnish Matti Pikkujämsä and even the cup shape is just perfect for coffee sipping.

Just a few words also of our new sofa. The old couch we inherited with the house broke in the spring and we were in a hurry to find another sofa-bed, as the living room is also our guest room. It wasn't too easy to find a simple designed and comfy sofa-bed, but luckily we came across this one and selected it in very neutral grey as the color is always easy to be added with some fun pillows!

*Products received through blog6 comments:

 1. Replies
  1. Kiitos, tykkään myös itse juuri tuosta harmaasta. Pienistä kangaspaloista on aika vaikea valita juuri oikea sävy, mutta onneksi lopputulos oli hyvä, vaikka hieman jännitti!

   Delete
  2. Muistatko mikä sohvan merkki/nimi oli? Vuodesohva myös meillä hakusessa.

   Delete
  3. Moi Marika! Sohvan nimi on Torino-vuodesohva ja kangas valittiin siihen erikseen (sen nimeä en kyllä nyt muista), Askosta siis.

   Delete
 2. Ihana muki! :) Ja onpas herkullisen näköisiä lakuja. Täytyypä maistaa joku päivä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lakut oli kyllä ihan täyttä tavaraa, eli on tullut jo ostettua itsekin lisää :D

   Delete