DIY Simple diaper cake / Vaippakakku


 Vaippakakku on yksi itselleni lähinnä pinterestin kautta tutuksi tullut Amerikasta rantautunut babyshower-lahja, jota olen aina vähän tai enemmänkin ihmetellyt. Ehkä yksi syy ihmettelyyn on aina ollut myös näiden kakkujen ulkonäkö, eli rullailtujen vaippojen kakuksi kokoaminen vaaleanpunaisin tai vaaleansinisin pitsi- ja satiininauhoin useine ruusukkeineen. Tein kakusta siis aika yksinkertaisen version, mutta tietenkin hempeillä väreilläkin tästä "kakusta" sai myös aika söpön.

Hyvä ystäväni saa pian esikoisensa ja halusin antaa hänelle jotain pientä jo ennen vauvelin syntymää. Olen juuri käymässä kotiseuduilla ja siksi extempore idea vauvakutsulahjasta piti tehdä lähimarketin valikoiman rajoissa. Vaippakakku tuli ensimmäisenä mieleen ja muistelin, että ystäväni ei ole vielä sellaista tainnut saada. Onhan se sen verran hassu idea, että pakkohan sellainen oli joskus päästä kasaamaan! Materiaaliksi marketista löytyi tietenkin se vaippapaketti (tähän meni vajaa yksi iso paketti 2-koon vaippoja), muutama arkki pastellinsävyisiä isoja kartonkiarkkeja, teippiä, liimaa, nauhaa  ja ohutta narua.


A good friend of mine is having a baby very soon and I wanted to try making a diaper cake just for fun and to have something little to give to her already before the baby, like a little baby shower gift. I've never made a diaper cake before but now though I'll make one as it just seemed like a funny thing to give but also a fun thing to make. It had to be simple, that was the first thought and also because the materials had to be found in the nearest super market.


Onneksi Pinterest on täynnä kaikenlaisia kuvia ja ohjeita vaippakakunkin tekoon, joten tekniikkaa ei tarvinnut kovin kauaa ihmetellä. Ensimmäisenä mieleeni tuli yksittäisistä rullatuista vaipoista rakennettu kakku, mutta onneksi löytyi idea myös yksinkertaisempaan ja varmasti myös helpompaan ideaan, jossa vaipat oli asetetu sisäkkäin pyöreäksi rullaksi. Aluksi käytin kakkumuottia apuna, johon vaipat oli helppo asetella.

Sen jälkeen leikkasin vaipan levysen nauhan kartongista jonka kiristys vaippojen ympärille onnistui teipin ja nauhan avulla. Marketin nauharullassa olikin vähemmän kuin merkityt 2 metriä, joten illan tunteina nauhaa laitettiin sen verran kuin sitä oli, mutta oikeastaan koristuksista tulikin riittävät näin yksinkertaistettuun malliin.


Luckily Pinterest is full of pictures and instructions how to make a diaper cake. Earlier I had only seen ones made with rolled diapers but this way it seemed much simple to make. First I used a simple cake mold to place the diapers nicely in a circle and then rolled a colorful cardboard stripe around them. All just closed with some tape and a ribbon.


Toisille kerroksille tein aluksi vain valmiit oikean kokoiset kartonkirullat, joiden sisälle sain rullattua vaipat valmiiksi. Kakun sisälle tueksi tuli sisäkkäin kaksi talouspaperirullan sisusta, joilla kakku pysyi myös kasassa. 


To hold the cake pieces I placed two paper towel cardboard rolls in the middle of the cake.Kakusta tuli aika yksinkertainen ja lisäkoristeeksi tein pienen yksinkertaisen viirinauhan leikaten ja liimaten sen kartonkien lopuista. Vaippakakkujen koristeeksihan käytetään monesti myös esim. tutteja, tossuja tai muita pieniä vauvatarvikkeita.

/

To have some cake decoration I made a simple garland of the same cardboard I used to roll the layers.


Voilà, yhden illan vaippakakku lähti aamulla sellofaaniin käärittynä ystävän kotiin odottelemaan pienen pavun saapumista. Vaikka viralliset babyshowerit jäivät nyt väliin, oli kiva viedä edes jotain pientä vauvahömppää yllätykseksi ystävälle.

/

And so there you go, my first diaper cake! Even if my friend didn't get a big baby shower it was nice to surprise her with some fun baby stuff already before the baby!

2 comments: