Visiting Innolux + Habitare ticket winners!

Cafe -valaisimet ovat Innoluxin tämän vuoden uutuuksia ja kyllä näissä on jo klassikon aineksia! 
/ Cafe lights designed by Pauli Partanen, 2015.


Kävin reilu viikko sitten kyläilemässä Innoluxilla ja oli kiva kuulla hieman enemmän tuon jo tutun kotimaisen valaisinten valmistajan tarinaa ja päästä ihailemaan uutuuksia ja protoja lähemmin. Innolux on useimmille tuttu varmastikin kotimaisten klassikkovalalisinten sekä kirkasvalolamppujen valmistajana. Ihmetellessäni koko Innoluxin valaisin valikoimaa, tajusin kuinka paljon valaisimia valmistajan portfolioon kuuluukaan ja innostuin varsinkin suomalaisten suunnittelijoiden uutuusvalaisimista. 

Innoluxin korkealaatuiset ja ajatonta muotoilua edustavat valaisimet on valmistettu 80% kotimaassa. Kauniin muotoilun lisäksi Innoluxille valaisinten valmistuksessa on erityisen tärkeää valaisinten funktionaalisuus ja se kuinka valaisin voi toimia myös apuna, esim. vastata näkemisen erityistarpeisiin. Innolux-valalisimille onkin tyypillistä luoda häikäisemätöntä valoa ja valikoimasta löytyykin myös valaisimia, jotka perusvalaisimena toimimisen lisäksi omaavat myös muita ominaisuuksia kuten kirkasvaloasetuksen. 


A week ago I got to visit a Finnish light manufacturer Innolux. In Finland they are very well known in their great selection of well designed bright light lamps, those are something we need here in the north when the days get shorter. Innolux also reproduces a variety of vintage lamp designs but also have new design lamps in their production. Here are a few novelties!

Toinen uutuusihastus on tämä Pasila-valaisin. Pasila-valaisimet on suunnitellut Juho Pasila ja valaisinta on saatavilla mustana tai valkoisena, katto- ja pöytämallina. 
/ Pasila lights designed by Juho Pasila, 2015.

Candeo-valaisimen värimalleja Innoluxilla. Candeo-valaisin on itseasiassa myös kirkasvalolaite. 
Candeo muuttuu katkaisijasta helposti kirkasvalosta tunnelmavalaisimeksi. 
/ Candeo color samples at Innolux. Candeo bright light lamp turns easily also to a mood from a little switch. Design by Katriina Nuutinen.

Pitsimäiset metallivalaisimet ovat Kirsi Enkovaaran Innoluxille suunnittelemat Aamu-valaisimet ja Meeri Särkän suunnittelema vanerinen Alma-valaisin muotoutuu niin pöytä- kuin riippuvalaisimeksikin.
/ The white metal Aamu-pendants are designed by Kirsi Enkovaara. The wooden Alma-light is designed by Meeri Särkkä and it can be used both as a pendant or a table lamp.

Yki Nummen klassikko Kuplat-valaisinta saa aika monessa ihanassa sävyssä! 
/ A Finnish design classic Kuplat was designed by Yki Nummi in the 1950's.

 Kuva/Photo: Innolux, www.innolux.fi

Viimeinen kuva on lainattu Innoluxin pressikuvista ja siinä näkyy ensi viikon Habitare-messuilla esiteltävä valaisinuutuus Harri Koskisen Innoluxille suunnittelema Valovoima-kirkasvalo. Valovoima sopii muotonsa ansiosta hyvin myös työpöydälle tai toimistoon. Näin valaisimen proton ja ihastuin sen monipuolisuuteen varsinkin valaisinosan suuren liikeradan takia, sekä tietenkin tuon niin kauniin yksinkertaisen muotoilun vuoksi! Valovoima-valaisimessa on myös himmennin, jonka ansiosta se sopiikin useaan eri tilaan ja käyttötarkoitukseen.

Innoluxin valaisimia pääsee Habitaressa ihailemaan osastolla 7k20!
HABITARE LIPPUJEN VOITTAJAT:

Myös Habitare-liput on nyt arvottu. Alla voittajien nimimerkit kommentteineen. 

HEIDI, kommentilla 1: "Huonekalut ja pienet sisustustavarat kiinnostaa eniten. Varsinkin uudenlainen ja raikas muotoilu. Habitare on perinne, joten lipuille tulisi varmasti käyttöä. :)" - HUOM! Ilmoitatko Heidi minulle tietosi sähköpostilla pinjacoladas@gmail.com mahdollisimman pian! 

ANNI, kommentilla 8:  "Nuoret suunnittelijat kiinnostavat täälläkin. Itselleni haen inspiraatiota, innovaation ja muotoilutaiteen katseleminen ja siitä nauttiminen ei myöskään ikinä kyllästytä. Opettaisin 8 viikkoiselle tyttärelle samalla kaunista muotoilua:"

VIRALLINEN, kommentilla 25: " Uudet värit, muodot, innovaatiot, materiaalit, suomalaiset valmistajat. Ideat kotiin ja mökille!" 

ANNIKA, kommentilla 34:  "Trash Cuisine kiinnostaa paljon, sillä kaipailen uusia DIY-ideoita keittiöön ja muualle kotiin. Myös The Block -kortteli ja innovatiivisuus kiinnostavat!" 

ANNE, kommentilla 37: "Design itsessään on syy lähteä Habitareen, mutta varsinkin ekologiset ja kierrätetyt ideat kiinnostavat."

Sähköpostinsa ilmottaneille voittajille lähtee viestiä!Vielä täällä huhuilen myös yhtä Pinjacolada-printtien arvonnassa voittanutta TUULAA, jos tunnistat itsesi tuolta: http://www.pinjacolada.com/2015/08/kitchen-colors-giveaway-winners.html niin otatko minuun pikaisesti yhteyttä! Muuten palkinto lähtee jollekin toiselle, joka jätti sähköpostiosoitteensa!
No comments:

Post a Comment