Colors & patterns - Habitare 2015

A-finity Patterns

Muotisikka, eli Lahden Muotoiluinstituutin osasto.

Unveiled-osasto / Shingly by Esko Ihalainen

Forme:n osaston Ton-tuolit ja taustalla ihana Molla Millsin Formelle suunnittelema Lato-matto.


Kiersin tänään pressipäivänä Habitare-messuilla ja kuvassaldoa tulikin aika paljon, tässä muutamia otantoja ja varsinkin värikkäitä sellaisia. Itseäni inspiroivat messuilla erityisesti värien rohkea käyttö sekä tekstuurit ja kuosit. Toki messuilla näkyi myös paljon puuta ja skandinaavisuutta, mutta tämä värin määrä ilostutti!

Tänä vuonna milenkiintoisin alue oli taas nuorten suunnittelijoiden Ahead!, Eco design, Protoshop ym. alue hallien 1 ja 2 perällä. Varsinkin näytteilleasetteluun ja näyttelysuunnitteluun alueella oli panostettu ja alue oli mielenkiintoinen kiertää.


Today I visited the just Habitare furniture fair in Helsinki on the press day. I got to take quite a few photos but over all wood and scandinavian simplicity this year I was so happy to see so much color and inspiring textures and patterns!

4 comments:

 1. Huhhuh! Kaikkiaan tämän vuoden Habitare on ihan floppi muutamaa pientä valopilkkua lukuunottamatta.
  Olen kahlannut läpi jokaisen Habitaren paria ensimmäistä lukuunottamatta ja tämä oli niin lama-ajan esitys että melkein itketti.
  Puuttui toki hirveimmät ylilyönnit ja kaameimmat rimanalitukset, mutta muuten tarjonta oli vähän kuin laatikollinen vehnäsämpylöitä – kaikki sitä samaa, vanhaa, tylsää, toinen toisensa näköistä, mielikuvituksetonta, moneen kertaan nähtyä, blaah!
  Kun vahvana teemana oli kierrätys, niin sitä oli sitten paikoin harrasteltu niin paljon että joillain osastoilla näkyi ihan törkeitä tuotekopioita ulkomaisten tunnettujen muotoilijoiden vanhemmista töistä (mm Thonetin tuolit, Poul Henningsenin valaisimet jne).
  ”Toimittajien tusina” oli valittu niin, että kierros IKEAssakin olisi mielenkiintoisempi.
  Oli iso virhe muuttaa Habitare jokavuotiseksi. Joka toinen vuosi sinne ehkä löytyisi jotain todella uutta ja mielenkiintoista. Onneksi ei ammattilaispäivänä tarvinnut maksaa sisäänpääsystä. Silloin olisi harmittanut vielä rankemmin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan totta, että parin vuoden välein järjestettävä Habitare tarjosi kyllä aikanaan aina enemmän uutta edelliseen verraten kun nyt joka vuosi näkyy seassa myös viime vuoden "uutuuksia". Kuitenkin aivan varmasti myös tämä lama-aika vaikuttaa siihen ettei aiempien vuosien panostus mm. isommilta yrityksiltä puuttuu ja niistä jotkut loistavat myös poissaolollaan.

   Mutta olin kyllä ihan aidosti iloinen tuon ns. nuorten muotoilijoiden alueen panostuksesta varsinkin näytteilleasetteluun oli ainakin kivempi kuin viime vuonna. :)

   Delete
 2. AMAZING colours in the wallpapers and chairs. Super inspiring!!

  Jodie | a-textile-perspective.blogspot.co.uk

  ReplyDelete
 3. Pitää mennä huomenna katsastamaan itse messut, on vähän tullut juuta ja jaata näistä messuista että hyvät vai huonot, noh huomenna näkee! :) Hyviä kuvia olet ottanut!

  ReplyDelete