Studio Karin Widnäs KOTI - exhibition


Kesällä vietimme päivän Fiskarsin kylässä ja päiväseltään ehdimme kurkata muutaman kyllässä kesäisin auki olevista näyttelyistä. Karin Widnäsin keramiikkatyöt ovat jo aiemmin tuttuja, mutta tästä kesäisin järjestettävästä Karin Widnäsin KOTI-näyttelystä en ollut tietoinen ennen paikallisen ystävän vinkkiä. 

Kansainvälinen keramiikkanäyttely KOTI X oli mielenkiintoinen, mutta näyttelyn tila, eli Karin Widnäsin koti oli niin kaunis ja inspiroiva, että rakennuksen arkkitehtuuri sai nämä vierailijat haukkomaan henkeään. Tässä teillekin muutamia inspiraatiokuvia kesäiseltä visiitiltä ja jos kuljette Fiskarsissa ensi kesänä, kannattaa tämä koti ja näyttely käydä ehdottomasti katsomassa!


Rakennus jakautuu Karin Widnäsin kotiin ja työtiloihin, joiden yhteydessä on myös pieni kauppa josta voi ostaa Widnäsin töitä omakseen. Rakennuksen on suunnitellut Tuomo Siitonen Architects ja sen sisustuksessa on käytetty paljon mielenkiintoisia keraamisia pintoja.

/

One day this summer we visited the Fiskars village and with a recommendation of a local friend we found our way to visit this international ceramic KOTI X exhibition in Fiskars based Karin Widnäs' home and studio. The building designed by Tuomo Siitonen Architects for Widnäs is really worth a visit for its inspirational arcitecture, space and location in the middle of the nature. 

The interior is interesting with a lot of wood and ceramic surfaces. The studio organizes a yearly summer exhibition with international group of selected ceramic works and is exhibited in Karin Widnäs' beautiful home.

1 comment: