Kids room - Yellow bunk bed


Pitkästä aikaa hieman päivitystä lastenhuoneen sisustuksesta kun uudet sängytkin ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa! Kesällä löysin haaveilemani retrot Niemen Tehtaan 60-70-luvulla valmistamat pinnasängyt facebook-kirppikseltä ja niiden hiomisessa oli kieltämättä hieman isompi homma kuin tajusinkaan silloin ostohetkellä. Jälkeen päin pinnoja hieoessa ja maalatessa mietin pari kertaa olisiko sittenkin pitänyt tyytyä siihen oranssiin. Nyt sängyissä on kuitenkin kiiltävä uusi keltainen maali ja niissä nukkuu kaksi tyytyväistä tyttöä.

/

It's finally time to show some pictures of the girls new bunk bed as they've been sleeping in it for some time already too! Last summer I found this 60's bunk bed by Finnish Niemi factory and decided to sand away the old orange paint and together with the girls we decided the new color to be yellow.

Kesällä sängyt hiottiin siis pihalla ja pöly ei haitannut siellä sen enempää, maalaaminen oli helpompi tehdä kellarissa. Valitsin maaliksi aika peruskeltaisen sävyn ja Miranol-maalin. Miranol on kyllä kestävä ja sillä saa kauniin kiiltävän pinnan, mutta alkydimaalilla maalaaminen tietenkin haisee hieman enemmän kuin vesiliukoinen maali  ja maalaustila oltava hyvin tuuletettavissa. Koska kyse oli sängyistä annoin maalattujen sänkyjen tuulettua useamman viikon ennen käyttöön ottoa, jotta sänkyjen maalin haju häipyi. Eli tekemällä oppii ja ensi kerralla taidan valita sen vesiliukoisen kalustemaalin sisäkalusteille. Vanhojen sänkyjen pohjat olivat myös sen verran kulahtaneet ja vinksallaan, että mies tekaisi molempiin sänkyihin uudet pohjalaudoitukset.

/

Last summer we did the sanding outside and the painting was easier to be made in the basement. As I had selected the durable and glossy Miranol paint that is oil based, the painting did smell a bit more than an usual water based furniture paint and I had to let the paint breather for quite a while that the smell came off before taking the beds in use. The old wooden base boards of the beds were quite crooked so we renewed them with new boards so that the beds got all new surfaces.


Niemen Tehtaan vanhat pinnasängyt ovat itseasiassa suhteellisen pienet, vain 60cm leveät ja 150 pitkät. Patjoiksi hain hieman paremmat vaahtomuovipatjat, jotka oli helppo leikata oikeaan kokoon. Uudistuotannossa olevat päivitetyt sänkymallit byNiemen retroista sängyistä ovatkin hieman isommat ja niihin saa mm. tikkaat. Näissä vanhoissa malleissa päädyissäkin on pinnat ja siksi päädystä on helppo kiivetä yläpetiin.

Joka tapauksessa, tytöt ovat iloisia kerrossängystään ja sen pienen koon ansiosta se ei vie liian isoa tilaa lastenhuoneesta ja yllättävän monta unikaveriakin kapea sänky tuntuu majoittavan lasten lisäksi!

Lisäyksenä vielä, että päällään tytöillä on Papun kevään ja kesän 16 malliston söpöt Popcorn-mekot, jotka on saatu blogiyhteistyönä.

/

The old beds are quite small, only 60cm wide and 150cm long but that's why they also fit so nicely to the kids room and don't take too much play space away. Anyway, it took a while but the girls are loving their beds! I'm also surprised how many sleeping toys fit into a narrow beds like these with the girls!

The girls are wearing the lovely Popcorn dresses from the spring and summer 16 collection by Papu (received as blog collaboration).


10 comments:

 1. Niistä tuli tosi kauniit, kyllä kannatti nähdä vaivaa! Miranol on tosi hyvä maali koska se kestää käyttöä ja kulutusta, omasta kokemuksesta moni vesiliukoinen kalustemaali ei nimittäin kestä pidemmän päälle. Maalaamisessa on kuitenkin aika iso työ, ja harmittaa jos sen joutuu tekemään suht pian uudestaan. Varmaan joku sellainen kaluste johon ei tule kulutusta, voisi vielä mennäkin mutta tuolit ja pöydät ym maalaan kyllä jatkossa tuolla Miranolilla ihan suosiolla :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Se siinä Miranolissä kyllä on, että kestää paremmin joten varmaan ihan oikea valinta näiden lasten käyttöön. Maalaamisessa oli tosiaan sen verran hommaa, ettei ihan heti viitsisi uusiksi tehdä!

   Delete
 2. Oletko pultannut sängyt jollain kiinni toisiinsa tai seinään? Meilläkin toinen odottaa kunnostamista, että saadaan kerrossängyksi, mutta arveluttaa miten kestää kun kaksi apinaa kiipeilee niissä :D Ihanalta ja raikkaalta näyttää keltaisena! Minä jahkaan meille sopivaa sävyä, ovat nyt jotain keltaisen ja oranssin väliltä mutta toinen on niin huonossa kunnossa, että pakko maalata uusiksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Meillä ei itseasiassa ole pultattu sänkyjä vielä mitenkään kiinni toisiinsa eikä seinään. Vähän kauhistuttaakin jos jotain voisi tapahtua ja pakko lähteä rautakauppaan etsimään jotain osia. Uudistuotannossa olevien sänkyjen mukana tuleekin osat tuota varten! Onneksi sängyt ovat kuitenkin vielä tähän saakka pysyneet tukevasti kiinni toisissaan!

   Delete
 3. Ihana keltainen väri! Tykkään. :D

  ReplyDelete
 4. Siskoilla oli keltainen ja punainen päällekkäin 80-luvulla. Mulla ja nuoremmalla siskolla oli aiemmin taas valkoiset. Voi kun tietäisi, missä ne ovat! Oliko tuo orange alkuperäinen väri? Täytyy sanoa, että olisi sekin kelvannut;)  Nippe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oranssi ei näyttänyt olevan alkuperäinen väri, alla oli punainen.

   Delete
 5. Ihana sänky teillä! Upea keltainen! Mikä sävy se on?

  Ostin juuri meille samanlaisen sängyn ja olen kunnostusurakan alussa. Olin suunnitellut ostavani Niemen tehtaiden uudistuotannossa olevan retrosängyn, mutta sitten törmäsin paikallisella facebook kirppiksellä yksilöön, joka on 158x65cm, eli pienempi kuin uudistuotannossa oleva (joka on 171x71cm) ja hintakin oli edullinen, joten ostin sängyn rytinällä. Vasta jälkeenpäin aloin miettiä, mikä vanhoissa sängyissä ei vastaa nykyisiä turvallisuusvaatimuksia ja miksi. Oletko miettinyt pinnojen välin turvallisuutta? Suositus olisi ilmeisesti max.7.5cm, mutta näissä vanhoissa pinnojen väli on suurempi. Tuntuu, ettei se isommilla lapsilla niin haittaa, mutta jostain syystä tämä EUn turvallisuusstandardeista löytyy...

  Olisiko vinkkejä uudelleenmaalaukseen? Ajattelin maalata Tikkurilan Helmi-maalilla, koska vajaa 2v kuopuksemme jyrsii ja puree edelleen kaikkea ja sängyn laidat saattavat joutua suuhun. Toisaalta se ei kyllä välttämättä kestä yhtä hyvin kuin Miranol. Miten tarkkaan hioit vanhan maalin pois? Ruiskumaalasitko vai käytitkö telaa/pensseliä? Pinnojen maalaus on varmasti hidasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiitos!

   Keltaisen sävyä en nyt valitettavasti löydä mistään, lisään sen tänne jos löydän! Mutta tuntuu, että kuvissa sävy näyttää hieman eriltä kuin se on. Eli kannattaa tarkistaa väri! :)

   En edes muuten ajatellut noiden pinnojen välien kokoa, kun meillä ne ainakin tuntuvat niin pieniltä, ettei niistä putoile kuin unikaverit lattialle. Meidän tytöt ovat tietenkin jo niin isoja, ettei ainakaan pää mahdu pinnojen väliin, myös patja nostaa sänkyä aika lailla, ettei pinnoja jää paljoa näkyviin sivusta. Turvallisuusmääräyksiä tuskin näissä kuitenkaan täyttää tuo sänkyjen päällekäin asettelu pelkkien tolppien varassa. Uudistuotannon mallissa tosiaan tulee mukana osat, joilla sängyt ruuvataan toisiinsa ja vielä ylempi sänky seinään kiinni. Eli niitä kannattaa harkita.

   Helmi-maalikin toimii varmasti. Hiomisessa oli aika työ ja alemmat maalit lähtivät vähän vaihtelevasti. Maalasin pensselillä ja pikkutelalla (eli hidasta tosiaan oli). Ruiskumaalaus kuulostaisi aika hyvältä, en kylläkään ole testannut, mutta saattaisi olla nopeampi! Onnea maalaushommiin!

   Delete