Taking down the old - kitchen renovation


Vihdoin keittiöremontin pariin! Ja niinkuin kuvista näkyy, purkuhommiin alettiin jo hetki sitten kun puissa oli vielä lehtiä. Mutta yllättävän työlästä ja hidasta puuhaahan tämä myös saattaa olla jos ei ole ollut kaukaa viisas ja tilannut kaikkia keittiönosia ja laattoja ym. Mutta onneksi ei ole ollut niin hätä ja löysinhän uuden keittiön vasta purkua edeltäneillä viikoilla! Siitä enemmän seuraavassa postauksessa.

Ensimmäisenä keittiöstä lähti kaapit. Onneksi sain muutamalle kaapille sekä altaalle ottajan, mutta lähinnä kaapit olivat niin vanhat ja aika kuluneet ettei varsinkaan rungoista ollut enää entisöitäviksi. Kun purettu keittiö oli kasassa pihalla, huomasin myös sen vanhan talon hajun, joka lähti näistä 40 vuotta vanhoista lastulevykaapeista. Aika ihana oli saada huoneen pintoja uudistettua!

/

Finally getting into the actual renovation! This long process started a little while ago as we still had leaves in the trees. Designing a new kitchen takes time as definitely ordering one and the lead times for the wall papers and tiles can be even longer. I happened to find the right kitchen just a few weeks before we took down the old one.


Vanhan keittiön takaa paljastui monenlaista. Tiesimmekin seinän sisällä olevasta ovesta, mutta olimme päättäneet olla ottamatta sitä käyttöön, jotta saisimme enemmän kaappitilaa ja työtasoa. Talo on rakennettu vuonna 1944 ja ilmeisimmin yläkerran kylpyhuone joskus myöhemmin ja kylpyhuoneen putket kulkevat keittiön kautta osittain piilossa olevan oviaukon sisällä. Eli useampi kysymysmerkki tuli vastaan uutta keittiötä mietittäessä. 

Kaappien, laattojen ja muurin peittävän koolauksen lähdettyä keittiön kaappiseinään ilmestyi n. 10 cm lisää leveyttä. Tässä vaiheessa ymmärsin vielä paremmin sen, että uusi keittiö olisi toki kannattanut tilata/ostaa vasta kun lopulliset huoneen mitat ovat tiedossa. Onneksi kummempia yllätyksiä ei kuitenkaan tullut vastaan ja itse asiassa seinästä paljastunut muuri osoittautuikin oikein siistiksi kun saimme sen puhtaaksi.

/

We found a few surprises behind the 40-year-old kitchen cabinets. Although many of them we knew to expect. I knew the upstairs bathroom pipes were going through the walls and that there was an old door entrance inside the wall. A positive surprises were that we got 10 cm more width to the kitchen (should have known also when ordering the new). We also found that the chimney wall was in pretty OK condition when everything was removed and though it will make a nice wall just with some paint.Tiesin, että kattoon jää aukkoja kun kaikki siihen menneet kotelot poistetaan, mutta yllätykseksi alta löytyi vanha 10 cm korkeammalla oleva paneelikatto! Purimme tietenkin alemman paneelin ja toinen yllätys oli vanhan paneelikaton reikä. Muistinkin tällä vaiheessa edellisten asukkaiden kertomuksen kärähtäneistä sähköjohdoista joiden jäljet löytyivät katon sisältä. Vanha katon paneeli on kaunis ja oli reikää lukuun ottamatta ihan hyvässä kunnossa. Niinpä päätimme tehdä reiän kohdalle vain luukun ja maalata kaiken valkoiseksi. Vanhassa talossa nyt saattaa tulla tällaisia eteen, eikä itseäni ainakaan haittaa ettei kaikki ole täydellistä!

/

We also found more space under the ceiling panels and opened it up to see the pretty old ceiling paneling. Only thing is that also the old ceiling had a hole, pretty big one. But it's an old house and we though we'll just close it and paint it all white! It will be just fine! Oven puoleisesta seinästä irrotimme haltex-levyt ja otimme hirsipinnan esille. Hirsi ei toki ole niin siistissä kunnossa, mutta siistimällä siitä saa kivan ja myös lämpöä keittiöön. Kun kaapit ja ylimääräiset pinnat oli saatu pois keittiö tuntui kasvaneen silmissä monta neliötä! 

 /

We decided to open up the wall boards by the door to reveal more of the original wide wood structure. It's not that neat but we'll clean it up and make it nice! Have to say that in this point it felt like the kitchen had gained a few extra square meters in space!
No comments:

Post a Comment