Something blue & white from Ikea
Tuo kiva satumetsäkangas pöydällä on Ikean uusi Kajsamia verho, jonka kuosin on suunnitellut painokuoseihin erikoistuneen Studio Kelkan suomalainen Emma Hagman. Verhoja saa myös mustavalkoisena, mutta pidän tuosta raikkaasta sinivalkoisuudesta ja sehän sopiikin meille aika hyvin! Mietinnässä on vielä pääsevätkö verhot seinälle vai tehdäänkö niistä sittenkin jotain muuta, kun pöytäliinanakin verho on varsin toimiva! Aika hienoa, että Ikean valikoimasta löytyy suomalaistakin suunnittelua! Suomalaissuunnittelua löytyy myös mm. uusista Malin Rund lakanoista, jonka kuosi on samaisen suunnittelijayhteisön jäsen Niina Aallon käsialaa. Ikean juuri julkaistu 2013 on taas täynnä uusia sisustus ideoita ja tuotteita -uuden katalogin nettiversiota pääsee ainakin selaamaan tykkäämällä Ikeasta facebookissa.

*

That nice forest fabric is actually Ikea's new Kajsamia curtain. The print design is made by finnish Emma Hagman of Studio Kelkka textile design group. The curtains come also in black and white, but I actually find the blue and white very fresh and it fits our home pretty nice as well! Lets see if they end up as curtains at all now as I like the fabric quite much like that too! There's also some more finnish design in the new Ikea products. For example the Malin Rund bed linen that's print is designed by Nina Aalto from the same designer group.

Photos © Pinjacolada

20 comments:

 1. Toi on kyllä kiva. Harmi vaan meillä ei oo verhoja eikä pyöreeseen pöytään oikein istu pöytäliinakaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan, tuota ostaisi mielellään metritavaranakin niin voisi helpommin käyttää johonkin muuhun.

   Delete
 2. Mahtavia nuo Ikean kuosit, raikkaita ja retroja yhtä aikaa. Kyllä ne ruotsalaiset osaavat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis tuolla kuosilla onkin juuri suomalainen suunnittelija! Se oli juuri jäänyt kirjoittamatta, mutta lisäsin tekstiin :)

   Delete
 3. Tuo näyttää kyllä hyvältä teillä.

  ReplyDelete
 4. oi miten hieno kangas! Miten en tuota nähnyt, tiistaina käytiin viimeksi Ikeassa ja kangasosastonkin tarkkaan kolusin. Höh. Sininen on paaaljon jänskempi kuin musta. Sopii teille tosi hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. moi Doodis! Tämä on aika just lanseerattu, mutta pitäis jo löytyä ikeoista myös tuon nettisivun mukaan.

   Delete
 5. The tablecloth looks amazing! I also like the bag that's hanging on the chair! Very nice!

  ReplyDelete
 6. Mistä toi muki on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Se on Dombo, Domoor muki - myy ainakin Metsola (myös nettikauppa), oman ostin reilu vuosi sitten My o my:sta.

   Delete
 7. Hyvä Emma! Ja hienosti sopii pöytäänne :). Annina

  ReplyDelete
 8. Mustakin tuo on hieno, mutta itse jätin ostamatta siitäkin syystä, että siinä on niin paljon marimekko fibaa (vellamo -kuosi), että alkoi ärsyttää. Mutta onhan se nähty, että Ikea on nätisti ominut Marimekolta monta kivaa kuosia tässä vuosien varrella itselleen, että ehkä ovat päättäneet ottaa tavaksi. Ja ehkä se on ruotsalaisilta vain suuri suosion osooitus suomalaista suunnittelua kohtaan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse tykkään kuosista, eikä sen retro/marimekko fibat ärsyttäneet, vaan kangas näyttää silmissäni ihan raikkaalta varsinkin sinivalkoisena.

   Delete
 9. Kiitos muuten kaikille kommenteista, kyllä tuo kivalta näyttää meillä. Sinivalkoinen on aika kivan freesi.Ehkä toisesta verhosta voisi ommella vaikka tyynynpäällisiä...

  Thank you all for your comments! I like it too and it fit's nicely to our place. Maybe I'll make some pillow cases of the second curtain, lets see...

  ReplyDelete