colourful Christmas DIY garland


Samalla kun tytär näpsytteli palloja, äiti testasi väripaperien ompelemista ja nopeastihan tuollainen nauha syntyikin! Aika kirjava joulunauha, mutta mielestäni juuri sopivan iloinen! Vaikkakin tytär kommentoi jälkeen päin, ettei pidä nauhasta koska siinä on vaaleanpunaista. Ilmeisesti hän olisi halnnut kaikki lempiväriset pallurat omiin askareisiin ja äiti sai kuulla, että nauhassa olisi pitänyt olla vain violettia ja mustaa. No, ehkä hieman iloisempi näillä väreillä kuitenkin!

Nyt pitää jostain hakea kotiin edes pieni sisäkuusi, johon nauhan voi ripustaa sillä lailla nätisti. Tuosta parvekkeen sypressistä se ei kyllä minnekään näy näin pimeänä vuodenaikana. Onhan tällaisia nauhoja netti pullollaan, mutta enpä ole itse sellaista aiemmin tehnyt kun ei ole tuollaista rei'ittäjää osunut kohdalle. Huomasin muuten juuri, että Fiskarsin valikoimastahan löytyy useamman kokoisiakin ympyrä rei'ittäjiä. Tämä vipulävistäjä on ehkä enemmän lapsille sopiva askarteluväline, mutta siksi se onkin kiva näin lapsiperheessä. Tänään nauhan tekoon inspiroi Ankin hempeän pastellinen kuusennauha.

//

While my daughter was making the circles with the punching device by Fiskars as I sewed them into a little Christmas garland. It became quite cute and colorful! Even though afterwards my daughter commented that she doesn't like it because of the pink circles. As pink is her favorite colour I'm guessing she would have wanted to keep them to herself as she said the garland should have been made actually only with black and purple... Well, I think this is definitely more joyfu!

Now I need definitely to get a little Christmas tree for the garland. I tested the garland to the cypress on our balcony, but it would be bit of a waste to keep it in there as at the moment our daylight is very limited so it would barely be visible! I've seen plenty of these garlands in the web but it was the first time to give it a try myself. Today's inspiration came definitely form Anki's lovely pastel garland

11 comments:

 1. Ihanan iloisen väristä! Meinasin sanoa, että ehkä tuo olisi juuri niin kivan simppeliä askartelua, että itsekin saisin aikaiseksi kokeilla, kunnes muistin, että jossain kaappien kätköissä on pussillinen valmiiksi leikattuja erikokoisia pahviympyröitä, joita en koskaan saanut aikaiseksi ommella yhteen. :D Jospa joku päivä... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, mutta tuo ompelu oli niin simppeliä, että ja vielä kivan terapeuttista! Ei tarvitse kuin napata seuraava väri ja jatkaa ompelua, kun niidenkään järjestyksellä ei oikeastaan ole väliä. Jos sulla löytyy vielä ympyrätkin jo leikattuna, niin ei mene kuin hetki surauttaa niistä nauha! Koitapas ottaa joku päivä ohjelmaan siis :)

   Delete
 2. mäkin ompelin itsepäisyyspäivänä moisen nauhan! :) tosin, tuo pyöreä kuvioleikkuri kelpaisi kyllä mullekkin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leikkurin ansiosta tuo homma kävi kyllä tosi nopeasti! Suunnittelen jo täällä seuraavan nauhan väriyhdistelmää :)

   Delete
 3. Oi miten ihanan pirtsakka! Mistä mä löydän noita leikkureita? Oon niin pitkään haaveillut tehdä, mutta se on aina ajanpuutteessa kaatunut just noiden ympyröiden leikkaamiseen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Itse ostin leikkurin Arabian tehtaanmyymälästä, sieltä Fiskarsin saksien vierestä... Oiskohan nuo ihan markettitavaraa tai vaikka askarteluliikevalikoimissa? En ole aiemmin nähnyt, mutten kyllä ole etsinytkään.

   Delete
  2. FIskarsin sivuilta löytyy enemmän noita kaikenlaisia: http://www.fiskars.fi/Askartelu-ja-ompelu/Tuotteet/Kuviolavistajat
   Tämän laitteen nimi oli vipulävistäjä, jospa löytäisit :)

   Delete
  3. Oi kiitos Pinja :)
   Vipulävistäjää sitten metsästämään!
   Ihanaa torstaita!

   Delete
 4. Iloisen näköistä! Pieni vinkki: jos tykkäät punaisesta ja palloista, täällä olisi arvonta kivoista tuotteista -
  http://neovias.blogspot.fi/2013/12/arvonta-giveaway.html

  ReplyDelete