Suosikkini / My favorites IKEA PS 2014

 Toteutettu yhteistyössä IKEA:n ja Suomen Blogimedian kanssa

IKEA julkaisi uuden IKEA PS 2014 -mallistonsa noin kuukausi sitten ja tuotteita on alkanut olla saatavilla liikkeissä huhtikuun alusta lähtien. IKEA PS-mallisto on vuosittain vaihtuva IKEA:n designmallisto, jota odotan aina mielenkiinnolla. IKEA PS 2014 -mallisto suunniteltu On the Move -teeman ympärille, nuorien kaupunkilaisten inspiroimana, jotka muuttavat usein ja asuvat pienissä asunnoissa. Tarkoituksena on myös tuoda design tuotteita saataville edulliseen hintaan. Mallistosta löytyy paljon juuri pieneen tilaan muuntautuvia ja monikäyttöisiä tuotteita ja kalusteita. Mallistosta ei löydy ollenkaan isompia kalusteita, niin kuin sohvia tai sänkyjä, vaan enemmänkin keveitä ja helposti liikuteltavia kalusteita.

Itse en ole vielä ehtinyt katsastamaan (shoppailemaan) uusia PS-tuotteita, mutta sain tutustua malliston tuotteisiin jo ennakkoon ja valitsin niiden joukosta kolme suosikkiani. Asumme itse 68m2 kerrostaloasunnossa kahden lapsen kanssa, eli ylimääräistä tilaa ei ole ja jokainen neliö pitää käyttää järkevästi, jotta täällä mahdutaan elämään. Ennen perhe-elämää olen muuttanut usein, asunut yhteensä kuudessa kaupungissa, asuen matkalaukusta yhden vuoden Italiassa ja yhden Australiassa opiskelija budjetilla. Eli olen ainakin joskus kuulunut juuri tämän malliston kohderyhmään. Ehkä paljon matkustelevana opiskelijana tai pienessä yksiössä asuvana  suosikkituotevalintani olisivat olleet jotkin muut kuin nyt valitsemani, mutta nyt valitsin IKEA PS 2014 -mallistosta ne tuotteet joihin ihastuin ja jotka voisin ostaa hyvin nykyiseen kotiimme. Kevään innostamana halajan lisää vihreää kotiin ja sehän näkyy myös valinnoissani!Ilmavan ja raikkaan näköiset IKEA PS 2014 -seinäkellot on suunnitellut HAY:n tuotteidenkin takaa löytyvä väritaituripariskunta Stefan Scholten ja Carole Baijings. Kellossa ihastuin sen yksinkertaiseen ulkonäköön, jossa kuitenkin on se jokin pieni juju: kellon tuntiviisari on painettu pyörivälle läpinäkyvälle levylle, jonka kuvio luo liikkuessaan varjoja kelloon ja muuttaa sen ulkonäköä. Kello sarjaan kuuluu kaksi seinäkelloa, mustavalkoinen ja punaisella sävytetty vaalea kello. Sarjaan kuuluu myös yhtä ihanan yksinkertaisesti suunniteltu seisova IKEA PS 2014 -kello, jonka voisin senkin mielelläni hankkia yöpöydälle raksuttamaan!Meillä ei ole ihania isoja ikkunalautoja ja kukat hieman aina etsivät paikkojaan kodin tasoilta ja hyllyiltä. Tämä IKEA PS 2014 -kukkajalka taitaa olla ratkaisu ongelmaan! Jon Karlssonin suunnitteleman kukkajalan voi sijoittaa vaikka hankalasti sisustettavaan huoneen kulmaan. Kukkajalka on aika kiehtova, koska se ei vie paljoa tilaa ja on itsessään aika huomaamaton, mutta täynnä viherkasveja se voi toimia hyvinkin voimakkaana sisustuselementtinä.Tämä pieni suloinen kasvihuone on vain sen verran sympaattinen yksilö, että luulen sille löytyvän kodin vaikka kuinka pienestä asunnosta! Valitsin (tietenkin) sen villimmän oranssin yksilön, mutta kasvihuoneen saa myös kauniin valkoisena. En vielä keksinyt minne se meillä asettuisi, mutta sellainen tunne tuli, että tuo on varmaan tulee kotiutumaan meille. Kasvihuoneen suunnittelija on Sveitsiläinen Nicolas Cortolezzis ja sen ulkonäkö onkin saanut hieman vaikutteita suunnittelijan kotimaan alppimajoista.


Onko teillä vielä omia suosikkeja IKEA:n uudesta PS-mallistosta tai jopa jotain jo hankittuna? IKEA PS 2014 -mallistoon liittyvä arvonta pian luvassa, joten pysykää linjoilla!

IKEA launched their new IKEA PS 2014 collection about a month ago and the products have started to be available form the beginning of this April. This year's PS collection is designed around the theme On the Move and is inspired by young people living in the city in small spaces, who move often and don't have too much to spend on design even though they aspire it. I chose my three favorite products from the entire IKEA PS 2014 collection. My selection criteria was more to see the products I fell for and which I could see in our current home. At the moment we are living in a 68m2 flat with two kids so we don't really have any extra space around.

My favorites of the IKEA PS 2014 collection are 1. IKEA PS 2014 Wall Clock, 2. IKEA PS 2014 Plant Stand and 3. IKEA PS 2014 Greenhouse.

Made in collaboration with IKEA and Suomen Blogimedia

No comments:

Post a Comment