Color books for kids / Värikirjoja lapsille


Pitkästä aikaa törmäsiin sellaisiin lastenkirjoihin, jotka nyt oli vain ihan pakko saada, vaikka itselle. Mutta kyllähän näitä ovat molemmat lapset jo ahkerasti lueskelleetkin eli piti ottaa kuvat ennen kuin pahemmin lähti luukkuja repeilemään tai palasia katoamaan. 

Pantone Colour Puzzles -kirjan löysin jo ennen joulua Papershopista (löytyy myös ainakin Amazonista),  ja vaikkei nyt lasten vielä Pantone sävyjä tarvitse vielä tietää on kirja raikkaan näköinen ja hauskasti ja tuulikkäästi kuvitettu ja toteutettu. Kirjasta löytyy oma aukeama yhteesnä kuudelle värille ja joka aukeamalla on neljään värin sävyyn sopiva erimuotoinen palanen, jolle löytyy paikka myös viereisen sivun kuvasta. Kirjassa ei ole tekstiä ja värien Pantone sävyt on kirjoitettu englanniksi. Kuitenkin kirja ei tekstiä tarvitse ja niin meidän 1- kuin 4-vuotiaskin selailee kirjaa ja tekee kirjan palapelejä mielellään. 

/

Here's two nice color books for kids that I wanted to tell you about. I found this Pantone Colour Puzzles book from Papershop in Helsinki (found also in Amazon) and it's a favorite of both our 1- and 4-year-old. It presents 6 different colors with small puzzle with different (Pantone) tones of that color and the pieces can be moved also to the picture on the other page. I really like the book for it's simple and nice graphical and colorful looks and it seems to be exciting for kids too, even though there's some time before they will need any Pantone tones!


Toinen kirja on Marimekon kuvittajanakin tutun Aino-Maija Metsolan Värit-kirja. Kirja on täynnä herkullisia värejä ja ihania Metsolalle tyypillisiä eläinhahmoja ja kuvitusta. Tässäkin kirjassa on esitelty eri värejä aukeamittain ja jokaisen värin seasta pitää myös löytää joku joka ei kuulu joukkoon. Luukkujen alta löytyy myös hieman enemmän kiinnostavaa kurkittavaa pienille ja samalla voi opetella eri eläimiä ja esineitä. Kirjan julkaisija on Nemo Kustannus ja näköjään samantylinen myös Aino-Maija Metsolan kuvittama Numerot-kirjakin on olemassa. Tämä kirja löytyi ihan paikallisesta Suomalaisesta Kirjakaupasta.

/

The other color book is called Colours and it is illustrated by Finnish Aino-Maija Metsola who's illustrations are well known also from Marimekko's prints. The book comes also in english and presents also 7 different colors with different characters and objects that. Each page also has an animal or object that doesn't belong so the child has a few things to do with each page as well. There's also a book called Numbers in the same series.
2 comments:

  1. Mä katselin tuota samaa Metsolan kirjaa just kirjakaupassa, oli tosi kiva! Ja se numeroversio myös.

    ReplyDelete
  2. Ooh, upeita! Metsolan kirja etenkin <3

    ReplyDelete