Sunday's flea market treasures


Sunnuntaina kävimme juhlistamassa velipojan syntymäpäiviä Lahden suunnalla ja naisten päivän kunniaksi naiset pääsivät livahtamaan hetkeksi kirpputorikierrokselle. Ehkä sillä oli hieman vaikutusta, etten ollut flunssien takia päässyt kodin ulkopuolelle pariin viikkoon, että koriin kertyi pieni kasa kirppislöytöjä. Mukana oli lähinnä muutaman euron juttuja, mutta toki nuo keltaiset Grapponia-kulhot ja iso Arabian Pomona-sarjan mansikka kulho olivat hieman arvokkaammat hankinnat.

Aika puna-vihreitä valintoja lähti koriin kirppiskierrokselta, vaikka taisin siinä tavaroita katsellessani mainita, että koitan välttää hankkimasta liikaa punaisia juttuja. Niinpä. Mutta Pomona-kulho oli vain mahdottoman makea ja ajatellessani kesäisiä puutarhajuhlia se vain sitten vaati päästä mukaani. Decembre-muovihenkareita olen kerännyt lähes aina kun niitä on tullut eteen, joten varsinkin nämä parin euron hintaiset lähtivät mukaan kolhuineenkin.

Vihreä lasikulho ei ole minkään merkkinen, mutta olen aina pitänyt vihreästä lasista ja mummilastani taitaa yhä löytyä melkein samanlainen vihreä kulho, jota olen myös aina ihastellut. Kulho taisi olla 2,5€, eli ei ainakaan liikaa. Tuon ranskalaisen Le Lait opetustaulun ostin miehelle tuliaiseksi ja kotona tarkemmin tarkasteltuamme se osottautui olevan peräisin Pariisilaisesta Deyrolle liikkeestä, joka on muuten vierailun arvoinen paikka Pariisissa käyville. Valitettavasti taulussa ei ole vuosilukua, mutta mikään uusi se ei kyllä ole. Rottinkisia kukkatelineitä hankin kuistille, vaikkakin kotona huomasin niiden olevan ehkä hieman isoja sinne, mutta kyllä niille paikka meiltä löytyy!

/

I made some flea market finds last Sunday when visiting my brother in Lahti. I was actually trying not to get too much red things but in the end I seemed to have collected some anyway! The strawberry bowl is old Pomona series by Arabia and the yellow glass bowls are Grapponia series by also Finnish Riihimäen Lasi. I love green glass, so the simple green glass bowl with 2,5€ was a nice find. The coat hangers by old Finnish brand Decembre are something I've been collecting for few years now. The old teaching board is actually from the Deyrolle shop in Paris. We've been visiting the shop a few times and it's always pretty amazing. Haven't bought anything from there yet but nice to have now one of their old boards!

3 comments:

 1. Itsekkin olen kovin inspiroitunut noista rottinkisista kukkatelineistä! Yhden löysin sattumalta kirppikseltä, toisen vanhempieni kellarista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullakin on pari äidin varastosta löytynyttä jo valmiina, nyt näillä saakin aikaan jo kunnon kasviseinän!

   Delete
 2. Kauniita löytöjä, ihania värejä. Jotenkin niin kevättä näissä.

  ReplyDelete