21 /// Jouluystävänkirja / Muita Ihania & Pinjacolada interviewTäällä tuli pieni viivästys jouulukalenterin luukun avaamiseen kun välissä on vaihdettu maisemia hieman lumisempaan ja terveiset kaikille jetlagin tältä puolen minun ja Muita Ihania Tiinan kotikaupungista eli Oulusta! Muuten jäätyneet pihlajanmarjat eivät ehkä tämän päivän aiheeseen liity kuin siitä meitä yhdistävästä kaupungista! Yritin myös sormet kohmeessa kirjoittaa kauniisti lumeen, minkä Tiina olisi tietenkin kirjoittanut paljon kauniimmin, mutta olkoon tässä se ajatus tärkein! Tiina maalasi myös eilen meistä suloisen yhteiskuvan eli pakkohan minunkin oli jotain tehdä!

Eilisen eli 21. päivän luukkuun vastasimme toistemme tekemiin ns. ystävänkirja kysymyksiin ja tässä minun kysymykseni Tiinalle. Tiinan blogista löytyy minun vastaukseni Tiinan joulukysymyksiin.1. Millainen jouluihminen on Muita Ihania Tiina?

Tykkään tosi paljon kaikesta jouluun liittyvästä odotuksesta, koristeiden tekemisestä ja ideoinnista ja varsinkin lahjojen miettimisestä ja kaupoilla kiertelystä ja siellä saaduista oivalluksista, että joku tietty juttu olis just sille ja sille tyypille. Enemmän siis pidän odottelusta kuin itse joulun pyhistä. 

2. Mikä on mieluisin joulutraditiosi?

Varmaan just nuo lahjojen keksiminen ja paketointi. Tuun niin iloiseksi siitä, kun mietin kuinka kukakin ihastuu vaikkapa lahjan kääreeseen piilotetusta viestistä tai jostain just lahjansaajalle keksitystä superhyvästä lahjasta. 

3. Mitä perinnettä ilmankin voisit viettää joulusi?

No itseasiassa koko joulun voisin viettääjuuri omalla tavallani, ilman yhtäkään perinteistä tapaa, vaikka niissäkin on aina viehätyksensä.

4. Mikä on erikoisin tai hassuin joulumuistosi?

Lapsuuden joulut mummulassa, kun käytiin mummun ja papan kammarissa kurkkimassa aina ikkunasta, että joko pukki tulee (se tuli aina kello 20). Tiedettiin kuka pukki on ja vitsit kuinka oli jännää, kun auto kaarsi pihaan. Tuntuu muuten, että silloin oli aina hirveästi lunta ja pakkasta.

5. Mitä herkkua/ruokaa sinulla on pakko olla jouluna ja onko jotain jouluruokaa jota et voi sietää?

Syön kaikkea, ei ole erityistä suosikkia tai inhokkia, jouluruokia on kiva syödä se kerran vuodessa, joka on melko hassua! Parhaat herkut syödään aattoyönä, kun paketit on avattu ja alkaa lautapelihommat. Kaikki maistuu silloin älyttömän hyvälle. 

6. Mikä on lempijoulukoristeesi?

Luulen, että lempikoristeeksi on nyt noussut tänä vuonna koristelemani olkipukki, jonka yksi ystävä toi kesällä roskikselta löytyneenä mulle ja toisen kanssa ideioitiin siihen koristeeksi kukkapeite. 

7. Mikä on mielestäsi tämän vuoden jouluturhake? 

Valmiina ostettavat vähän kököt tonttuovet. Tykkään ideasta ja ajatuksesta tosi paljon, mutta niin, että ideioidaan itse ja tehdään itse. 

8. Mikä on suosikkijoululeffasi?

Kyllä Lumiukko on vaikuttanut muhun varmasti kaikista eniten, mutta Holiday ja Love Actually ovat ihan ihania! Ja tietty Yksin kotona!

9. Parhaimmat joululaulut top 5?

Wham - Last Christmas x 5. Nooooh, ei vaan, kyllä se on eka mutta seuraavaksi vois tulla meidän joulusoittolistaltakin löytyvät biisit: Mimicking Birds - Walking in the air (aivan ihanaihanaihana versio, jos oisin joululaulu oisin just tää versio!), Aino Vennan Avaruus ja Joulumaa, Band Aidin Do they know it’s Christmas. Ja tietysti kirkossa yhteislauluna Maa on niin kaunis ja Sylvian joululaulu. Hups, tuli jo seitsemän. 

10. Vietätkö joulusi mieluiten joulupyjamassa vai juhlamekossa?

Ennemmin pyjamassa. 

11. Lempijouluvärisi?

Vaaleanpunainen ja sellainen kaunis metsänvihreä, varsinkin nää kaksi yhdessä. <3

12. Aikaisin joulumuistosi lapsuudesta?

Muistan, kun jäimme jouluksi 1983 Ruotsiin, vaikka yleensä vietimme joulut Suomessa, koska pikkuveljeni oli syntymäisillään. Sain ihanan nukensängyn, jossa oli pehmeä ja paksu vaaleanpunainen satiinikankaalla päällystetty patja. Olin niin onnellinen. :D

13. Hauskin jouluasia jonka olet tehnyt itse/ askarrellut?

Varmaan tänä vuonna leipomani tuhmat joulupiparit ja niistä ottamani kuva, jonka teetin jääkaappimagneetiksi, jonka juuri eilen asetin jääkaapin oveen. Ympärivuotinen joulukoriste, heh.

14. Minkä uuden jouluperinteen haluaisit aloittaa?

Rakastan sukulaisiani, mutta tänä vuonna mulla alkaa uusi perinne, ystäväjoulu. Olen siitä innoissani. 

15. Terveisesi Pinjacoladan lukijoille?

Oikein ihanaa ja rauhallista joulun aikaa ja ihan huippua, että olette just täällä!


/

This 21st day's post is a little bit delayed as I had time to change the scenery to a bit more snowy and northern latitude. So the first photos are form mine and Muita Ihania Tiina's home town Oulu. For today we made Christmas themed friend questions to each other and here are the questions answered by Tiina and in her blog you'll find her questions answered by me. I'm sorry for the texts being in Finnish only today.


Viimeisen kuvan on ottanut Einon Nurmisto vuosi sitten pidetyissä Varjo Awardseissa ja toiseksi viimeisin taitaa olla Tiinan ottama kaveriselfie. 

Last photo by Eino Nurmisto.
JOULUKALENTERI / ADVENT CALENDAR POSTS:


No comments:

Post a Comment