Dining table


Myin vanhan ruokapöytämme ennen syksyistä muuttoa ja hetken olimmekin ilman isompaa ruokapöytää. Pöytälevyn kokoa ja materiaalia mietittiin hieman uuteen kotiin muutettuamme ja enenn joulua tilasimme tämän Hay:n Loop stand pöydän valkoisena. Pöydän koko on 90cm x 200cm ja juuri hyvä meille. Tilattuani huomasin, että Hay:n kokoamisohjeissa pöydän jalat ohjeistetaan ruuvaamaan aika "keskelle" pöytää, niin että pitkälle sivulle mahtuisi vain kaksi tuolia. Olin kuitenkin suunnitellut mahduttavani kaikki 6kpl meidän Pantonea pöydän sivuille. Onneksi Finnish Design Shopista osattiin auttaa ja hätä oli ohi kun tilasimme pöydän alle asetettavan valkoisen tukiraudan, joka tukee nyt pöytälevyä nyt varmasti sen verran, että pöytä pysyy suorana ja on varmasti tukeva vaikka kiinnitimmekin jalat aika lähelle levyn päitä. Yhä kuitenkin pöydän päässäkin pystyy istumaan, joten pöydän ääreen mahtuu helposti 8 ihmistä.

Kuvissa näkyy hieman meidän tummunut puupanelikatto ja aika saman sävyinen lankkulattia. Mitäs tykkäätte niistä? Varsinkin talven hämärinä päivinä olen koko ajan varmempi olohuoneen katon valkoiseksi maalaamisesta. Tummat pinnat syövät valoa aika paljon, vaikka niin kauniita ovatkin. Lattia pysyy venelakalla ainakin jonkin aikaa vielä. Puulattia on kulunut, mutta aika kodikas, eikä siinä näy pikkurämeltäjien mopojen sun muiden vasaroiden jälkiä.

/

We got a new dining table for this home as once we had space we wanted also to dine with space. We ended up getting the Loop Stand table by Hay and got it before Christmas just in time to fit all the guests around during the holidays. Our table is 90 + 200 cm and fits nicely to our needs. We ordered an extra support under it to be able to move the legs further from the middle as suggested to fit all the 6 Pantone chairs along the long sides. Now we can easily fit even 8 people around the table!

The living room ceiling is made of old wooden panels that now with age have got very dark. With the wooden floor the room is actually quite dark in the winter when we don't have that much daylight. I'm planning maybe to paint the ceiling white no matter how beautiful also the old wood color is. 

12 comments:

 1. No sehän se on, kun tila avartuu ihan huomattavasti,kun katon maalaa.
  Kaunis kyllä tuo ajan tummentama katto on noinkin. Ja valkoinen Kupu on niin söpö tuon katon kanssa! Että kumpi onkaan tärkeämpää-palovaroittimen sopiminen sisustukseen vai valoisa koti :)

  Meillä maalattiin paneelikatot valkoisiksi. Pohjalle Uulan kalustemaalia ja päälle täydellistä Annie Sloan kalkkimaalia sävyä Old white..tuli täydelliset :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasit heti tuon kupun tuolta :D Just mietin, että aijai kun pistää silmään ;)

   Eiköhän kattoon maali vedetä kun saataisiin hetkeksi lapset jaloista, tai eiköhän se niiden kanssakin onnistu. Kesällähän tietenkin taas valoa riittää, mutta toista talvea en aio tuota tummaa kattoa katsella, se oikein imee kaiken valonkin. Teidän kattosävy kuulostaa kivalle, täytyypä alkaa tsekkaileen maalisävyjä . :)

   Delete
 2. Meillä on myös tummunut/kellastunut mäntypaneelikatto. Joka syksy ja talvi ottaa se pimeys päähän. Mutta kun kevät koittaa niin alan aina tykkäämään siitä. Jotenkin se tummunut paneeli sopii meidän 80 luvun asuntoon. Mutta voi silti olla että maalaan sen joskus
  Kupuja saa myös ruskeana, vai oliko tarkoitus että se pistää silmään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luulen myös, että kevään ja kesän valossa tuo tumma paneeli ei niin haittaa, mutta ehkä nyt isomman huoneen katto saa maalia silti. Meillä löytyy vastaavasti harmaa kupu yläkerran valkoisella katolla, joten voisihan niistä kuoret vaikka vaihtaa niin ei pistäisi pahasti silmään. Ruskea Kupu ei kuulosta kovin houkuttelevalta vaikka uppoisikin tuonne kattoon.

   Delete
 3. Me maalattiin meillä katot ensimmäisenä, kun ostettiin talo. Kettumaista puuhaa, mutta onneksi tuli tehtyä. Meillä on sen verran matalat huoneetkin, että valkoinen katto tuo siinäkin suhteessa oivasti lisää valoa tupaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan siinä katon maalauksessa hommansa! Me ei ehditty muuttaessa maalata kuin keittiön katto kun oli sen verran kiirus aikataulu ja muutenkin vielä tuo maalaaminen mietitytti.

   Delete
 4. Meillä oli 50-luvun talossa tuon värinen lattia ja valkoinen katto, tykkäsin! Oisin kysynyt, että mistä tuota kuvissa vilahtavaa Vino peiliä voisi ostaa, kun en ole kovasta etsimisestä huolimatta löytänyt jälleenmyyjä? T Saara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vino peiliä myy ainakin LOKAL Helsingissä, on muuten nyt vain lauantaihin auki ja sitten muuttaa http://lokalhelsinki.com, kysäisepä sieltä!

   Delete
 5. Kattoasiaan en osaa sanoa mitään :) Minua toisaalta harmittaa, että meillä on kaikki alkuperäiset ovet maalattu valkoiseksi kellarinovea lukuun ottamatta, koska lakattu puupinta on niin kaunis. Mutta toisaalta, ymmärrän kattoasian jos se pimentää. Meillä kaikki sisäkatot olivat valkoisia (haltex-levyjä) jo ennestään, joten ei ole tarvinnut onneksi pähkäillä ;) Ehkä itse kokeilisin sitä perinteistä neuvoa, eli asuisin sen kanssa vuoden ja katsoisin, miltä sitten tuntuu.

  Ja kiitos muuten tuosta pöydän tukirauta -vinkistä! Olen juuri miettinyt, miten kannattaisi tehdä koko seinän mittainen työpöytä, että se jaksaa kannatella kaiken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkin on koitettu malttaa elellä sitä vuotta ennen kuin tehdään mitään isoja remonttipäätöksiä, ja maalattuahan ei noin vain takaisin puupinnaksi saa. Onneksi meidän talon sisustus oli kuitenkin sen verran kiva jo valmiiksi niin ei ole ollut ihan pakko kiirehtiäkään remontteja.

   Delete
 6. Moi, miltä noi pöydän jalat on käytössä tuntuneet. Onko ne tukevat? Heiluuko pöytä?
  /Jaakko

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Anteeksi, kommentti oli eksynyt roskapostiin ja huomasin sen vasta nyt. Pöydän jalat ovat ihan tukevat, kunhan pöytä asetetaan paikalleen niin, ettei jalkoihin jää mitään vääntöä. Silloin on tukeva eikä mielestäni heilu häiritsevästi.

   Delete