First garden party of the year

 Kesän ensimmäiset puutarhajuhlat toteutettiin yhteistyössä Suomen Lähikaupan kanssa.

Grillikausi ehdittiin aloittaa jo vappuna, mutta silloin oli vielä liian kylmä syödä ulkona. Helatorstaina päätimme kuitenkin uhmata vaihtelevaa kevätsäätä ja kutsua ystäviä meidän puutarhan ensimmäisille pienille puutarhakekkereille ja pitihän myös uusi puutarhakalustesetti testata. Aluksi tarkoituksena oli järjestää brunssi, mutta sadetutkaa tiirailtuani vaihdoimme kutsun lounaaksi iltapäivälle. Alkumaljojen aikana saimme kuitenkin pari vesipisaraa, mutta pääruokailu onneksi onnistui ulkona ja välillä aurinko lämmitti meitä jopa niin, että pikkutytöt saivat kirmata prinsessamekoissaan.


Juhlaruoka budjetti oli 100€, mutta vieraat toivat pöytään myös juustoja ja ihanaa mutakakkua. Ruuaksi oli useiden lisukkeiden lisäksi valikoima grillattuja kasviksia, mm. parsaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja maissia, tarjolla oli myös muutamaa eri lihaa ja makkaraa, grillattuna tietenkin. Vaikka kyseessä ei loppujen lopuksi ollutkaan brunssi, tein tarjolle brunssisuosikkiani, helppoa ja hyvää Puutarhurin Crostata -tomaattipiirakkaa Suvi Sur Le Vif -ohjeella. Äitienpäivä pionit olivat auenneet upeasti ja ne ehtivät koristamaan vielä tätäkin juhlapöytää.


No, niinhän siinä sitten kävi, että jälkiruoka saatiin kantaa juosten sisälle kun keväinen raekuuro yllätti. Jälkiruoan kanssa mentiin aika helpolla linjalla ja sitä varten ostin 4 litraa jäätelöä sekä keksejä, mansikoita ja strösseleitä koristeiksi. Vieraiden tuoma mutakakkukin tottakai kelpasi kaikille, mutta ihan pelkkä jäätelö eri makuina maistui vauhdilla niin lapsille kuin aikuisillekin ja pallomestari sai pyöritellä useamman kulhon jäätelöpalloja herkkusuille. 

Mikäpä sen mukavampaa kun viettää leppoisa päivä ystävien seurassa ja saada viettää ensimmäiset puutarhajuhlat omassa pihassa. Päivän päätteeksi pienimmät lapset ainakin olivat väsyneitä leikeistä ja juoksemisesta ja me aikuiset kaikesta ruoasta. Aika ihanaa kun vihdoin unelma omasta puutarhasta omenapuineen ja puutarhajuhlineen on totta.


Juhlien toteutukseen sain siis 100€ lahjakortin lähialueen Siwaan ja kävin tutustumassa Espoon Laaksolahdentielle viime kuussa avattuun uuteen Siwaan. Kaupan sisustus yllätti positiivisesti ja selkeästi ja avarasti järjestetystä valikoimasta oli helppo löytää kaikki tarpeellinen. Varsinkin vihannes ja hedelmäosasto oli kivasti laitettu esille ja valikoima oli mukavan laaja pieneksi kaupaksi. Oikein kätevää oli myös saada tietää, että lähistöllä löytyy kauppa, joka on auki klo 23:00 saakka jokaisena viikon päivänä. Keittiön pöydälle kerätyssä ostoskassien sisällössä on siis kauppareissun saalis, paitsi jauhopussi oli tainnut päästä jo kaappiin kun unohtui kuvasta.


Yhteistyössä Suomen Lähikauppa
Siwa: Laaksolahdentie 41, 02730 Espoo


/

Last Thursday we invited friends over and had a great day together with kids running around the garden. It was the first time we had a little garden party and dining outside. Even though the Finnish spring weather can be anything we decided to outside and we actually managed to dine in the open, but for the dessert time the sky gave us hail and we run inside with the sweets and had an ice cream party indoors. 

The party was possible for collaboration with Suomen Lähikauppa where I got to shop party food with 100€ at the local Siwa. We mainly ate simple barbeque food with variety of vegetables and meat. In the end we had a very lovely day with friends and I'm so happy to finally own the garden with apple trees and where I can have as many garden parties as possible!

7 comments:

 1. Ensimmäinen party on paras. Se jää mieleen. Raikkaat kuvat ja herkulliset tarjoilut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oli kyllä kivaa, mutta paljon tuli myös opittua tuosta kaiken kaluston ulos ja sisään kuljettamisesta, mutta mukavasti meillä meni. Ehkä ensi kerralla emäntä koittaa ehtiä myös istua hetken eikä hyppiä vain kameran kanssa edestakaisin. :)

   Delete
 2. Onpa ihanan näköiset juhlat ollut. Tuli niin aurinkoinen mieli kuvia katsoessa :)

  ReplyDelete
 3. Looks so perfect! May I ask you where you find the table cloth?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh thank you!! The table cloth is actually a single curtain I found in a sale basket of a Finnish brand Anno, unfortunately I think it's only sold here in Finland.

   Delete
  2. Thank you for your reply! What a nice brand! I want to live in Finland, perfect brands & designs :)

   Delete