December 10. Ihana Piparikaupunki / Ginger bread town


Tämän päiväin joulukalenterin luukusta paljastuu minun ihana piparikaupunki. Tiina on tehnyt useammaksi jouluksi blogiinsa piparikaupungin ja joka joulu olen ihastellut hänen taidonnäytteitään ja miettinyt oman tekemistä. Tänä jouluna Tiina suunnitteli taas piparikaupunkia kalenteriin ja päätin uskaltautua tekemään omani. Lähinnä koristeen pursotus on itselle aina ollut hieman se pullonkaula näissä hommissa, mutta nyt tajusin, että kaupan valmis pursote ei ole ollenkaan se paras näihin hommiin. Tein pikeeriä Kinuskikissan ohjeella ja vielä kun olisin ostanut valmista nestemäistä valkuiaista niin luultavimmin tuo vaaleanpunainen pikeerikin olisi onnistunut. Mutta pursotus oli paljon tarkempaa ja hallittua näin. 

Hieman haasteita toki koristelussa oli. Pikeerin sekoittamiseen en löytänyt sauvasekoittimen oikeanlaisia teriä, mutta jotain sain silti sekoitettua. Eri väriset tahnat laitoin minigrip-pusseihin joiden yhteen nurkkaan leikatusta pienestä reiästä oli helppo säädellä pursotusta. Kun piparit olivat kuivuneet tein vielä niille tukijalat, jotka kiinnitin ihan vain kaupan koristeella kun sitä oli jemmassa. 

Vielä pursotushommissa riittää harjottelua, mutta itselle monimutkaisten kiemuroiden sijaan pisteiden ja suhteellisen suoran viivan teko oli helpointa. Silti pipareissa jotkut pisteet yhdistyivät ja joku onnistui paremmin kuin toinen, mutta olen ylpeä omasta ensimmäisestä piparikaupungistani! Käy katsomassa Tiinan tämän joulun piparikaupunki MUITA IHANIA -blogista!

Haluaisimme haastaa sinut tekemään myös oman ihanan piparikaupunkisi! Tee oman näköinen pieni tai iso, koristeelinen tai vähäeleinen kaupunkisi ja tägää se Instagramissa #IHANAPIPARIKAUPUNKI niin saamme kurkkia naapurikaupunkeidenkin joulutunnelmia!


/

This year both me and Tiina made our own ginger bread xmas towns. I've been practicing the decoration and finally I got something done, it's not perfect but so much better than before in my mind. I got some tips from Tiina and made my own icing and I think that was the trick. Still for me it was easiest to get neat decorations by sticking with dots and lines. 

We would like to see also your ginger bread village, so we ask you to tag it in Instagram with #IHANAPIPARIKAUPUNKI and we can take a peek to the neighbor villages! 
Viime vuonna kasasimme Tiinan kanssa Pinjacolada & Muitaihania Joulukalenterin Spotify-soittolistan, 
joka hieman päivitettynä löytyy täältä: No comments:

Post a Comment