Peek to the kitchen, renovation updateTässäpä kuvia jo astetta valmiimmasta keittiöstä! Vielä kun kaikki osaset eivät ole paikoillaan voi laittaa kuvia vaikka näin niistä valmiista nurkista! Mutta tältä täällä näyttää! Aika ihanaa nähdä kaapit paikoillaan ja tapetti seinällä! Kaapiston harmaat vetimet päätin vaihtaa yksinkertaisiksi Ikean mustiksi vetimiksi. Toisen keittiön ikkunan eteen teetettiin oikean kokoinen tammilevy makaamaan kaappien päällä, levy on muutamalla ruuvilla kiinni, joten sen irroittaminen onnistuu ikkunan pesua varten. Helpointa olisi ollut jättää tila auki, mutta tämä oli meille sopiva kompromissi pienessä keittiössä.

Lamppua ja pöytää on hyvä mietiskellä kun meillä tällä hetkellä löytyy suhteellisen sopivat pyöreä ja suorakaiteen mallinen vaihtoehto. Myös valaisimia on pohdittu ja luultavimmin olohuoneen valkoinen Bumling muuttaa keittiöön kunhan olohuoneeseen löytyy uusi valaisin. 

Keittiö tuntuu vielä niin uudelta, mutta pikkuhiljaa asiat alkavat löytää paikkaansa ja tunnen jo kuinka ihanan kodikas tästä saadaan meille!


/

Finally a few pictures of the more ready corners of our kitchen! It's not all there yet but little by little it's getting together. I decided to change the kitchen's grey handles to simple black ones from Ikea to go with the black details like the tab. The wooden desk in front of the window can be taken off for window washing when needed as the space was quite difficult to solve and this seemed now as the best option as we didn't want to have less desk space.

It's so nice to see the wallpaper together with the cabinets and also as soon as the floor was clear of the tools we had to bring in a table and chairs. Still thinking which lights we'll use but I also love to try the ones we have and see which we'll use. I love our round table form Artek but this one we got some time ago for me as a work desk and it's nice to try a rectangular table for change too.

It all feels still very new but I love how it really feels cozy already and it's just going to get better as the things will find their places!

Tällä turkoosilla valaisimella on hauska tarina. Ihailin sitä usein vuosia sitten Weedaycarnival blogissa ja Riikan kanssa tapasimmekin joissain blogitapahtumissa myöhemmin. Kun nelisen vuotta sitten muutimme tänne kotiin huomasin Riikan myyvän tätä ihanan turkoosia lamppua. Päätin lähteä hakemaan söpön lampun meidän uuteen kotiin. Hakiessa lamppua tajusimme, kuinka olemmekin lähestulkoon naapureita ja siitä sitten ystävystyimme vielä paremminkin! Vanha hirsiseinä otettiin esille yhdellä seinällä, olisikohan siellä kenelläkään hyviä vinkkejä sen puhdistamiseen? Seinästä meinaa saada tikkuja sormeen, joten jotain varmaan voisi tehdä, kovin ihmeemmin seinää ei ole tarkoitus käsitellä, lähinnä puhdistaa.

/

The old wood wall was revealed on one wall and now it just needs some cleaning!
 6 comments:

 1. I love this bold pattern on the wall and the combination of colours. Nice job!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! That's nice to hear! It was quite challenging process to design something that works in this layout. Also we wanted to have some color and there was just too many options! Happy with the outcome :)

   Delete
 2. Todella kaunista ja raikasta! Keittiössä varmasti viihdytään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Kyllä ehdottomasti viihdytään! Keittiötä on vaikea uskoa samaksi ahtaaksi ja pimeäksi kuin vanha mäntyunelma! :D

   Delete
 3. Moi! Hirsiseinää voi "hioa" hiotulla puukalikalla niin että tikut tasoittuvat ja irtoavat. jos hirsissä on varsinaisia tahroja niin voi vaaleilta kohdin hioa hiekkapaperilla ja vahata tai öljytä sitten kevyesti takaisin lämpimänsávyiseksi. Hirsivälejä voi täyttää visuaalisesti kivemmiksi villalla (esimerkiksi huovutusvillalla josta saa eri harmaita ja mustia sävyjä eikä haise) tai kuivatulla sammalella tai naavalla (varisee hieman ajan kanssa mutta näyttää oikeassa paikassa, kuten meillä, superkivalta).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiitos paljon vinkeistä! Varsinkin tuo puukalikka lähtee heti testiin!

   Delete