December 2. Advent candles


Joulun odotus on ihanaa aikaa ja lapsuuden kodissa jokaisen adventtikynttilän sytyttäminen oli aina tärkeä tapahtuma ja askel lähemmäs joulua. Tänä vuonna löysin SPR:n Kontista hauskan mallisen metallikynttelikön neljälle kynttilälle ja halusin tehdä siitä hauskan adventtikynttelikön. Valikoimassa oli useampikin vastaava malli, eli näitä saattaa hyvinkin löytää kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta, yleensä väri taitaa olla joulun punainen niin kuin tämänkin mallin.

Ensi ajatuksena oli maalata jalka jollain pastellisella sävyllä, mutta matta valkoinen spray-maali teki jalasta jo paljon kivemman ja kun jemmassa oli värillisiä kynttilöitä (Tiger) niistä tuli kivasti väriä. Toki pelkillä kynttilöillä jalka on paloturvallisin käyttää, ja hieman sitä uhmaten täytin jalan joulupalloilla ja kyntteliköstä tuli aika hauska. 

HUOMIOITHAN, että kynttilöitä pitää aina polttaa vain valvonnassa eikä näin koristeltua kynttilänjalkaa saa polttaa valvomatta. Myös kynttilä on hyvä sammuttaa hyvin ennen koristeiden läheisyyttä niin pallotkin kestävät jouluun saakka! Yleensä meillä adventtikynttilöitä poltetaankin vain hieman lisää joka adventti, eikä kovin pitkään kerralla. 

Onko teillä adventtikynttiläperinne käytössä? Entä onko teillä kivoja kynttelikköjä kotona?


/


Here's my DIY advent cadles for this year. I found the old candle holder for four candles in the recycling center, painted it white and added some colorful candles and decorations to make it more fun. 

PLEASE NOTE that never leave candles unattended and especially if you place ornaments under blow off the candles well before they get close to your ornaments!Mukavaa ensimmäistä adventtia!No comments:

Post a Comment